bambi

Lite barnfri tid
Det pirrar i magen när jag tänker på eftermiddagen. Idag ska jag äntligen iväg till Hårgänget och fixa min hemska utväxt. Jag vet att jag kommer känna mig som en helt ny person efter behandlingen (shiatsu-massage i hårbotten får man där också), så därför längtar jag så!

Jag räknar ner timmar och minuter till maken kommer hem så att jag får lite egentid. Jag känner mig så instängd nu när jag är hemma med Zack, för inte får man väl gå ut bland folk när man har ett barn med vattkoppor? Jag vågar inte ens gå till affären...

Men han har inte fått några fler prickar, däremot så har han börjat hosta en hel del och är snorig.

Efter min klippning så ska jag iväg på ett bloggevent och dricka lite vin tillsammans med Anna. Så det kommer att bli många timmar barnfri tid! Så skönt!
#1 - Hannah

Hej!

Min son har liknande blåsor runt munnen, jag fick höra att det var förkylningsblåsor. De kan sitta i länge, eller komma och gå, då det kan vara olika virus som barnen blir utsätta för.

#2 - Beata

Ha det så trvligt idag, låter härligt!



Jag måste fråga, läste nämligen att ni använt 5 min metoden på Zack. Du som läst inrikting psykologi, hur motiverade ni denna metod? Med all respekt så ses denna medod som tortyr i dagens samhälle, vi har kommit längre än så med att lära barnen sova eller?

#3 - Mia

Klart du kan gå ut med honom gå till en lekplats om han orkar kommer där andra barn får man förklara läget för föräldrarna de flesta vill ju att deras barn ska bli smittade för att ha det avklarat :)

#4 - alexandra

måste säga att du har en mysig blogg :D

#5 - BAMBI

Beata Olika sovmetoder passar olika barn, även dom har olika personligheter. Zack lärde sig att somna själv på två nätter och han grät inga långa stunder.



Metoden handlar om att lära barnet att somna själv. Att lära sig att det är tryggt i sin säng, själv. Jag är faktiskt väldigt glad för att vi lärde Zack det för han har alltid sovit bra sen dess, men det handlade nog mycket om att vi valde rätt "metod" till honom. Jag skulle aldrig klarat av det om han hade gråtit en massa!



Sen så tycker jag inte att metoden ses som tortyr då BVC ofta rekommenderar den och den fanns med i senaste numret av Föräldrar & Barn, t.ex. Och det är bättre att barnet gråter 15 minuter i ett par dagar och sen inget mer istället för 5-10 minuter varje kväll i nåt år, det känns nästan som mer tortyr att barnet inte lär sig att somna själv...

#6 - Hanna

Man ska INTE gå ut och träffa andra barn eller vuxna om man har vattkoppor!!!



Det finns immunsvaga människor som kan bli svårt sjuka. Att gå till en lekplats och vara där själv, om det finns en sån i sthlm, kan man förstås göra om barnet är piggt, men absolut inte kollektivtrafik eller affärer eller lekplatser.

#7 - Sussi

Vad härligt det låter. Egen tid.



När barnet inte har feber så kan man vara ute på gården och leka.

Det är inte så smart att gå i affären med barn som är sjuka. BVC vill gärna att man ska vara ute med barnet så länge det inte har hög feber el smittar andra. Så att den får frisk luft och blir fortare frisk. men bor man i ett barnrikt område så kanske det är mer lämpligt att låta barnet sitta i vagnen och bara ta en promenad. Men man kan info andra föräldrar som kommer fram att barnet är sjukt så får de avgöra hur de vill göra.

Jag lär väll få mycket skit för det här, men jag tycker att som mamma vet man vad som är bäst för sitt barn.



Ha en underbar dag, egen tid härligt.

kram

Sussi

#8 - Beata

Tack för ditt svar Bambi.

#9 - Jenny

Klart att du ska ta ut Zack!

Har han inte feber och orkar så mår han bättre och tillfrisknar fortare om han får lufta sig.

Risken att smitta andra utomhus är minimal om de leker på "normalt avstånd".

Krya på honom!

Jenny

#10 - Sara

Oj, olika bud här inne =) Jag skulle aldrig gå ut med ett vattenkopps-smittat barn (såvida man inte har en egen tomt att vara på alt. verkligen håller honom/henne i vagnen), Det finns människor med så nedsatt immunförsvar att det kan vara direkt livsfarligt att bli smittade. Det fick iaf vi höra när vår E hade vattenkoppor.. Men jag förstår din frustration!

#11 - Jennie

Vad härligt med lite egentid!! Sånt behöver man verkligen....

Den enda egentid jag får just nu är när man går på toan då min sambo är hemma. Sitter gärna en stund extra....=)

Håller nämligen på att renovera ett av barnens rum så han jobbar med det och jag tar hand om barnen.