bambi

Färgglada barn är glada barn
jojjo  om Helena får en goodiebag!:
Hej!
Funderar på att Zack ofta får ha rosa plagg, men jag har aldrig sett Leah i det. Likadanat att Zack får ha hårspänne, men hade Leah fått ha det? Hur resonerar du kring det?


Svar: Leah har ibland rosa på sig så jag vet inte riktigt hur du har kunnat missa det. Men jag försöker klä henne i alla färger, precis som med Zack. Men jag tycker ändå att Leah nog passar i blått bättre än rosa, det framhäver hennes blåa ögon lite mer  :)

Men nog har hon haft både tjejiga kläder och pojkiga kläder...


Zack älskar hårspännen, halsband och armband. Det är knappast något vi tvingar på honom. Så jag tänkte nog köpa några hårspännen till hans påskägg. Vi kanske uppmuntrade det lite i början eftersom vi vet att han inte kommer få den uppmuntran någon annanstans ifrån. Det kanske inte blir samma uppmuntran för Leah från vår sida, men istället så kommer hon få den utifrån och säkerligen så kommer hon vilja göra som storebror och vi kommer verkligen inte neka henne det!

Båda våra barn kommer få klä sig i alla färger och ha hårspännen, diadem, halsband och armband om dom vill det!

#1 - LADY DAHMER | en fantastisk blogg som alla borde läsa!

jag förstår inte att så många missar den biten; att barnen får olika slags uppmuntran utifrån beroende på kön.



Du behöver inte uppmuntra Leah att ha hårspännen eller annat tjejigt för det kommer alla andra göra.



Tyvärr så kommer ingen annan än NI uppmuntra Zack på samma front, och därför blir det viktigare för er att vara medvetna och bejakande.



Logiskt.

#2 - Skrotmamman skrotar vidare - 14 månader mellan barnen

Min dotter ville ha hårspänne (barbapappa) och var så stolt, så stolt, eftersom hon bara har en liten hårtofs att sätta det i. Hon vill gärna att lillebror har också, men det går inte, pga avsaknad av hår.



Annars kommer jag helt klart vara öppen för det. Klär honom gärna i rosa detaljer och färgglatt, hellre rosa än grått (han har mkt ärvt)



Komiskt nog så känns han så "killigt" klädd när han har vissa kläder HON hade som liten. Trots att hon inte kläddes som en "pojke"........



Mer färg till barnen, och håller med, jag kommer uppmuntra honom extra på sånt "samhället" inte uppmuntrar. Lika så med henne.

#3 - Killmamman

klart barnen ska få ha på sig vad de vill, om min kille vill leka prinsessa sen så varsågod :)

#4 - towis

älskar den där kattröjan :)

#5 - Hanna

Alltså, vad har hårspännen för funktion? Jo, att göra håret lättskött, slippa ha det överallt, typ i maten. Men då kan man ju undra varför bara flickor "får" ha dem. Schysst att han vill!

#6 - Sophie

Alltid lika fina och färgglada barn :) Så kul att se att barn få vara barn.

#7 - Tess

De där regnbågskläderna är verkligen fina! Connor har några sådana bodys :-)

#8 - Malin

Jag gillar färgglada kläder på mina barn. Min son som är tolv köper gärna cerisa eller rosa eller lila kläder för att.. det är inne på grabbar i den åldern nu. Likadant gäller det byxor. Och det tycker jag är härligt att ungarna i den åldern har likadana färger på kläderna.



Däremot.. ska jag vara ärlig så skulle han förmodligen bli grymt retad om han gick till skolan med hårspännen.