bambi

På apoteket

Igår så var jag till apoteket för att bland annat hämta ut Levaxin men också för att köpa lite barn-alvedon till en febrig Zack. Vid barnhyllan så stod en mamma och hennes barn. Dom skulle köpa plåster och barnet skulle få välja motiv helt själv.

 

Mamman börjar räkna upp vad det fanns för olika sorter:

- Vill du ha Hello Kitty, eller den här (pekar på den med disneymotiv) eller... Nalle Puh?


Plåsterutbudet såg ut som nedan:


Barnet valde Hello Kitty. Kanske inte så konstigt med tanke på hur mamman framställde valen. Ni kanske kan gissa vad det var för kön på barnet också?

Jag blev lite upprörd att barnet inte ens fick valmöjligheten att välja plåster med Bilar på. Jag var så sugen på att säga att hennes barn kanske ville ha bilar på sina plåster, men kände att jag inte borde lägga mig i. Jag tyckte bara så synd om barnet som blev så begränsad av mamman. Visst, detta handlade bara om plåster men jag kan tänka mig hur det ser ut med andra val i barnets liv.

En annan, kanske mer upprörande sak som berör apoteket är att igår förmiddag så fungerade inte apotekets system i hela landet. Ingen kunde hämta ut receptbelagd medicin i hela Sverige igår förmiddag. Detta upptäckte Skrotmammans man när han skulle hämta ut erästtning åt sonen men systemet inte fungerade. Apoteket har tyvärr inte ens uppmärksammat detta på deras hemsida. Dom verkar inte se det som en stor grej att ingen människa i hela landet kan hämta ut viktiga mediciner?

#1 - Ann

Hej,

Håller med dig, om nu barnet ska få välja, varför i så fall inte tala om de andra plåstrerna, t.ex. bilarna? Mamman begränsade ju barnets val och könstänkande. Jo, jag har en utlottning i min blogg så kika gärna in där om du vill.

Kram

Ann

#2 - Ann

Hej,

Håller med dig, om nu barnet ska få välja, varför i så fall inte tala om de andra plåstrerna, t.ex. bilarna? Mamman begränsade ju barnets val och könstänkande. Jo, jag har en utlottning i min blogg så kika gärna in där om du vill.

Kram

Ann

#3 - Skrotmamman skrotar vidare - 14 månader mellan barnen

Ha, vår dotter hade gladeligen valt bilarna! Alternativt Nalle Phu, som hon precis lärt sig skilja (från andra nallar)



När det gäller hela Apotekshistorien så känns det helt overkligt. Jag kan inte låta bli att låta fantasin fortsätta skena (som jag svarade på din kommentar hos Apan Anna)

Jag är jätteglad att fler tar upp den här bollen!



Men jag minns samtalet med kundservice som satt med blanka skärmar, och som inte hade en aning om vad de skulle hjälpa mig med, som satt hemma, med två hungriga och trötta barn, samtidigt som jag försökte förstå vad mannen sa hade hänt på Apoteket. :-(

#4 - Mimmi

Min dotter hade valt Hello Kittyplåstren, hon hade inte ens tittat åt de andra även om jag hade föreslagit dem. Hon älskar Kitty. Men om de bara varit rosa med någon figur på så hade hon garanterat valt bilarna. Hon älskar stora fordon, de kommer på andra plats efter Kitty men långt före allt annat. Favoritleksakerna hemma är ett flygplan, en buss och en dockvagn. Planet och bussen åker oftare i dockvagnen än dockan.

#5 - Jenny

På tal om apotek, ja minns att du skrev om nån fingerfärg som man kunde ha i badet? eller nåt sånt? vilket apotek var det på??

#6 - BAMBI

Jenny Det var på ett Apotek Hjärtat

#7 - Apotekschef

När man inte kan hämta ut recept i hela landet så är det inte ett enskilt apoteks fel. Dvs felet tillhör det statliga ASAB. Skyll inte allt på apoteken. Tack ;-)

#8 - Louise

min bonusdotter hade valt hello kitty, allt ska va hello kitty eller rosa:P bilar går bort, o likadant "killkläder" som hon säger.. hehe

#9 - Sandra

Fruktansvärt det här med recepten!! :(



Min dotter (2,5år) älskar bilar. Nu när hon inte har blöja längre utan trosor har hon fått massa olika t.ex. Hello Kitty, barbapappa och Mumindalen. Häromdagen tittade hon på mig och sa "mamma, jag har inga trosor med blixten på? Snälla kan inte jag få det?) vad ska man säga då?? Hon har ju pyjamas, strumpor och annat med blixten på... Ska köpa tyglappar och sy på enfärgade trosor så får hon som hon vill ;)



Kram Sandra

#10 - Frida

Min dotter hade inte fått plåstrena med Hello Kitty på! Jag HATAR Hello Kitty och bojkottar totalt allt med Hello Kitty. Usch!

#11 - claes-göran olofsson

väldigt fin katt....Jag heter Claes-Göran Olofsson och jag måste skaffa fram pengar, så snälla

skänk en valfri summa pengar till detta kontonummer 8169-5,914 844 158-8

Efter att du skänkt pengar så besök min blogg http://www.nattstad.se/classeslillablogg2

#12 - Sara

Vill du bli dagens blogg? Gå in och anmäl dig här http://sarathelin.blogg.se/2011/april/dagens-blogg-mandag.html#

#13 - Jenny

Okej! Tack =)

#14 - arasen

Gud så sjukt! Det med att apoteket inte uppmärksammade något. Och sen angående det andra. Min son får också bestämma själv. Han valde den där gröna asken med disneydjur på. Och även när han har gjort sig illa och vill ta på sig ett plåster vill han bestämma vilken färg det ska vara på. Sist blev det blå, men han fick åtminstone välja själv..

#15 - Martina

Kära Apotekschefen som kommenterade här ovanför.

Det skylls inte på ett enskilt apotek utan på "Apoteket" vilket i folkmun är alla olika sorters apotek.

Och att det är ett statligt bolag som ska stå som den stora boven så är det väl desto "värre" att ingen information går ut om vad som hänt och vad som görs för att förhindra liknande händelser...

Vad händer om systemet faller igen...och då ligger nere i 2-3-4 dagar?!



#16 - Anonym

det är väll klart att hon tar dem rosa.

hon blir ju mobbad om hon har bilarna i skolan.

tjejer ska ha rosa. och killar ska ha svart.

vad skulle du sagt om en kille kom med klänning till skolan.:?

#17 - ANN

Men varför måste barnen välja hela tiden? Jag tror att de blir stressade av alla val som de ställs inför av sina välmenande föräldrar.

#18 - Pethra

Vår dotter är inne i en Cars-period nu, för någon månad sedan var det Hello Kitty, undrar vad som kommer härnäst. Gällande plåstren så har hon bägge motiven hemma.



Anonym: Nu driver du med oss, eller?

#19 - tangirrl

Sandra med Blixten- tokiga dottern:

Vi köper kalsongen till vår dotter, de sitter bättre och hon gillar de motiven bättre, vi har med ödlor, döskallar, robotar och blixten. De är i speedos- modell (eller vad man ska söga) och sitter jättebra! Mycket bättre än trosor. blixten kalsongerna köpte vi på Kappahl för några månader sen :)

#20 - Mia

Sonen 4 år är inne i en hello kitty period så sist vi handlade plåster valdes dessa allt ska vara roooosa enl. honom så häromdagen när tandbortse skulle väljas blev det en rosa. Skulle aldrig vilja påverka mina barns val på ett så medvetet sätt som mamman på apoteket.

#21 - Norrlänning

Roligt sätt av denna mamman att lägga fram det som du skrev. Inga valmöjligheter här inte...

Våran son får nästan alltid välja(dock inte för många alternativ, tycker man skall ändå begränsa sina barn när valen börjar bli fler än 3-4)!!

Häromdagen valde han en rosa hjälm framför den svarta. Troligen skulle han valt hello kitty. Färg är ju kul!! Varför får barn inte bara vara barn utan att bli kritiserade och inte ens få välja på den "könsskyddade färgen " som jag kallar rosa och blått ibland!

Fortsätt vara en bra blogg!

#22 - Skrotmamman skrotar vidare - 14 månader mellan barnen

APOTEKSCHEFEN jag, som bloggade om händelsen (och drabbades av den) skyller inte på ETT enskilda apotek, i kommentarsfältet redovisar jag från Apoteket Hjärtat, Apoteksgruppen, Apoteket AB osv att INGEN kommenterar detta (inkl media)



Det jag anser är att det är ett totalfel att sådant händer i Sverige, på "apoteken", enligt kundservice verkade det vara alla som drabbats.

Jag struntar i vems felet är. Problemet fanns. Det ignoreras och jag tänker på, precis som Martina skriver, vad händer om det upprepas, och ligger i flera dagar?



PS - Tack Bambi, för att du uppmärksammande mig på detta.



Del 1: http://skrotmamman.blogg.se/2011/april/varfor-uppmarksammar-ingen-detta.html



Del 2:

http://skrotmamman.blogg.se/2011/april/vart-apoteksaventyr.html

#23 - Skrotmamman skrotar vidare - 14 månader mellan barnen

*Försvann mitt svar till "Apotekschefen"? *

Du är välkommen att läsa mina två (2) inlägg om detta. Och sitter du som chef kan du fråga varför din kedja inte skickar ett pressmeddelande och berättar om detta för allmänheten, oavsett vems fel det är.



Jag har inte ens nämt vilket "apotek" vi åkte till. Att en sak som apoteket och deras service till människorna "ligger nere" är fruktansvärt i mina ögon, oavsett vems fel det är.

#24 - Skrotpappan (Gift med Skrotmamman)

Hej alla glada bloggare!

Eftersom det nu var jag som stod där på apoteket inne i Sthlm city, och funderade lite på om jag förpassats till forna Sovjet, så vill jag helt spontant ta bladet från munnen och säga min mening.



Den största anledningen är "apotekschefens" kommentar här ovan.



Det finns ingen, som överhuvudtaget skyller någonting på ett enskilt apotek, eller på någon av apotekens medarbetare. Jag vill snanare säga tvärt om! All heder till de som arbetade på det apotek jag besökte. De var så service-minded, tillmötesgående och trevliga att det fanns ingen hejd.



Däremot så vet jag inte om jag skall skratta eller gråta när en äldre herre kliver in och vill hämta ut sin hjärtmedicin, och där han visat dålig framförhållning tagit sista dosen, och skall nu hämta mer. Dömd att misslyckas förklarar han för apotekspersonalen sin situation "Om jag inte får min medicin så är risken överhängande att jag får en ny infarkt och jag har redan haft 7 stycken... vad ska jag göra?"

Personalens svar blir det enda logiska "Tyvärr kan vi inte hjälpa dig, utan åk till närmaste akutsjukhus och vänta på att vårt system börjar fungera igen...".



Min välling-episod bleknar vid jämförelse.

Nu till sak; ett system som faller så fatalt som detta, kan omöjligt försvaras. En centralorganisation (icke enskilda medarbetare eller enskilda apotek) måste ta ett större ansvar och visa en tydligare information.



Är det för mycket begärt så är vi inte ett dugg bättre i Sverige än vad man var i forna Sovjet - till och med Sovjet insåg att det inte höll, frågan är när apoteket inser att vi förväntar oss mer, och bättre?

#25 - Skrotpappan (Gift med Skrotmamman)

Hej alla glada bloggare!

Eftersom det nu var jag som stod där på apoteket inne i Sthlm city, och funderade lite på om jag förpassats till forna Sovjet, så vill jag helt spontant ta bladet från munnen och säga min mening.



Den största anledningen är "apotekschefens" kommentar här ovan.



Det finns ingen, som överhuvudtaget skyller någonting på ett enskilt apotek, eller på någon av apotekens medarbetare. Jag vill snanare säga tvärt om! All heder till de som arbetade på det apotek jag besökte. De var så service-minded, tillmötesgående och trevliga att det fanns ingen hejd.



Däremot så vet jag inte om jag skall skratta eller gråta när en äldre herre kliver in och vill hämta ut sin hjärtmedicin, och där han visat dålig framförhållning tagit sista dosen, och skall nu hämta mer. Dömd att misslyckas förklarar han för apotekspersonalen sin situation "Om jag inte får min medicin så är risken överhängande att jag får en ny infarkt och jag har redan haft 7 stycken... vad ska jag göra?"

Personalens svar blir det enda logiska "Tyvärr kan vi inte hjälpa dig, utan åk till närmaste akutsjukhus och vänta på att vårt system börjar fungera igen...".



Min välling-episod bleknar vid jämförelse.

Nu till sak; ett system som faller så fatalt som detta, kan omöjligt försvaras. En centralorganisation (icke enskilda medarbetare eller enskilda apotek) måste ta ett större ansvar och visa en tydligare information.



Är det för mycket begärt så är vi inte ett dugg bättre i Sverige än vad man var i forna Sovjet - till och med Sovjet insåg att det inte höll, frågan är när apoteket inser att vi förväntar oss mer, och bättre?

#26 - Anonym

Tycker de är fel att en son inte får välja bilar vararör han är kille då ..