bambi

Våra inneboende

På fredag kommer vår nya fina tvättmaskin så igår så gjorde vi oss av med vår gamla. Vi köpte den av hon som bodde här innan så jag vet inte riktigt hur gammal den var. Nu när den är försvunnen så är det istället ett tjock lager av många års damm och lite annat smått och gott som skruvar, sminkpenna (som definitvt inte var min), plastbitar, mm.

Vi hade även en liten inneboende där under i form av en spindel. Det är den största spindeln jag har haft i mitt hem (som har ätit sig stor och mätt på vår tvättludd i många år nu) och så fort jag fick syn på den så skrek jag rakt ut - förstås ett typiskt rädd-kvinna-skrik. Maken kom inspringandes och fick "rädda mig". Jag förbannade mig själv för att jag ska vara en sån typisk feg kvinna som inte vågar döda en spindel utan måste låta min man göra det. Barnen var ju vakna, vad lär vi dom egentligen? (ja, i allafall Zack... Leah förstår ju inte så mycket) Men skriket kom bara så instinktivt och rädslan satte sig i mig direkt. Och den sitter fortfarande i! Jag vågar knappt gå in i badrummet själv för jag tänker att den där spindeln var nog inte singel... den har nog man och barn som ligger under torktumlaren och väntar nu....

Skönt var det i allafall att få städat ordentligt under tvättmaskinen. Fan av mycket skit det fanns där under. Riktigt äckligt. Första gången jag gjorde rent filtret i tvättmaskinen så hittade jag en lösnagel... det var riktigt äckligt, eftersom jag har aldrig i mitt liv använt en lösnagel.... Jag ska även flytta på torktumlaren och göra rent där under, men jag är som sagt lite rädd för den där spindel-maken som vill hämnas sin frus död.

 

#1 - Sarah

Hahahaha!

#2 - Pethra

Tro det eller ej, jag känner minst lika många killar som är rädda för spindlar, som jag känner tjejer. :)

#3 - Sanna

Fy ! Jag vet precis hur du känner ! Har enormt stor spindelfobi !



www.lyckborg.com

bebislängtan och husfix !

#4 - Nanashi

Jag träffade världens största spindel i min walkin-closet och fick panik... Maken fick fånga den och släppa ut den i trädgården långt från huset. Jag var livrädd och vägrade att gå in i garderoben i flera veckor så det slutade med att jag bara slängde in ren tvätt genom dörren som jag sedan snabbt stängde. Det var nästan så att jag ville byta walkincloset med maken eftersom jag aldrig hade sett en spindel i hans. Men min snälla make erbjöd sig att städa upp hos mig samtidigt som han gick på spindeljakt och nu vågar jag gå in igen, men jag är väldigt försiktig och tittar noga :-)

#5 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Äsch, är man rädd så är man.

Här i huset är det dock min man som är rädd för spindlar och jag får "rädda" honom.

#6 - Malin med Tilde, Nora o Ellen

Hey, inte döda spindlar! Släppa ut!

Min storasyster är sjukt rädd för spindlar, jag vet inte HUR roligt jag haft åt det genom åren, speciellt när jag var yngre. Micket skoj! ;)

#7 - Linn

En liten tröst är att han-spindlar brukar vara mindre än hon-spindlar :)

#8 - E M M E L L Y

Vad creepy med en spindel ... :S

#9 - Sussi

Hejsan



Hahaha, ja de så vi gör när vi ser nå äckligt, och synd är ju att barnen tar vid sig det på en gång.



Men va härligt att ni får hem vinsten.



Ett tips skaffa en bänkställning åt den, så kommer den från golvet och det blir lättare att städa under marskinen & man ser om det är blöt & slipper vattenskada. Tycker den är perfekt. Man slipper små kryp. Som jag hatar.



Ha de så bra

Krammiz

Sussi

#10 - Mia

Fnissar lite här för mig själv. Hoppas inte spindel-maken hämnas nu bara :)

#11 - Maja

Haha nu fick jag mig ett gott skratt!

Jag tycker också att spindlar är sjukt läskiga men jag har på nåt sätt fått vänja mig för hos oss har vi många STORA spindlar men det kanske hör till när man bor på landet.

Filter i tvättmaskinen?! Visste jag inte ens att det fanns. Så nu ska jag gå på filterjakt i vår tvättmaskin!

Ha en fin dag!

/ Maja

#12 - Sandra Michelle

Här hemma är det jag som räddar sambon från småkryp ;) Men spindlar, det klarar jag inte av. Vi brukar ha jättestora spindlar under sommaren. VIDRIGT!

#13 - Carola

Haha, kan se det hela framför mig! Jag var själv sådär rädd förut, men efter att ha gått i spindelterapi så är jag inte alls särskilt rädd längre, kan ju t.o.m. peta lite diskret på de äckliga kräken om det behövs. Och det bästa av allt: jag kan sätta mig på en bänk utomhus utan att först undersöka så det inte finns någon spindel inom tio meters radie! Det är sååå skönt!



Sedan kan jag tipsa om att det är rätt bra att dra fram tvättmaskin och liknande en gång/halvår eller så, och städa där... då slipper man förhoppningsvis sådana där äckliga överraskningar.



Ha så kul med den nya tvättmaskinen!

#14 - Jenny i Dalby (mamma till tre)

Hahaha, känner igen mig alltför väl...Jag klarar inte heller av att ta hand om spindlar, på sin höjd kan jag ställa ett glas över så att någon annan sen kan komma och ta bort dem. Men jag intalar mig att alla stora otäcka spindlar är singlar, så spindelfamiljer ska inte gå att hitta här hemma....;-)

#15 - Linda

Bor i hus, så jag vet precis vad det är för hemska spindlar du pratar om. Här har jag hittat ett antal äckliga så kallade "husspindlar". Jag kan trösta dig med att "mammaspindel" oftast är större än vad "pappaspindel" är.

Vi har även en jordkällare, och där vägrar jag gå in, just för att där är massor av spindlar. Inne på gästtoan hade vi ofta besök av dessa äckliga djur, och jag har gjort precis som du - skrikit. Ett tag hade vi alltid en flugsmällare där inne så att vi snabbt kunde "förinta" spindeln.

Dessa spindlar förföljer oss även ut, förra våren hittade jag tusentals små bebisspindlar i ovan nämnda art, den natten drömde jag läskiga mardrömmar om att spindlade invarderade mitt sovrum och bet mig på natten.... Tänker att om de ändå måste befinna sig i närheten av mig så kan de väl ändå göra lite nytta, exempelvis äta upp alla pissmyror som bor i rabatter och gräsmatta.