Kvinnors arbete i hemmet

Det finns i ett kapitel i mina elevers psykologibok som heter Könsroller: arv eller miljö?

Åh, jag skulle kunna ägna hela kursen åt detta kapitel! Men nu hinns det förstås inte med, det är ju en hel drös med mål som ska uppfyllas under kursens gång och då är genus en mycket liten del av dessa.

Jag känner att det är underbart att kunna få stå framför en klass och få dom är börja tänka och fundera på dessa saker. Varför har det blivit så här? Som t.ex. hur har det blivit att kvinnor har ungefär två timmars mer hemarbete än männen per dag???I genomsnitt så har kvinnor sysselsatta med hemarbete fyra timmar om dagen, men istället så yrkesarbetar i genomsnitt kvinnor mindre tid. Så om man lägger ihop hemarbete + yrkesarbete så ligger snittet på 7 timmar och 20 minuter per dag för både kvinnor och män, vilket man kanske kan se som positivt?

Nja, förutom att det finns ett samband mellan hemarbete och psykisk ohälsa. Hemarbete är oftast tråkigare än yrkesarbete och inte lika utvecklande. Det inkräktar också på den tid som man annars känner att man kan styra över och man tänker på allt man skulle kunna göra istället. Så allra bäst vore det om fördelningen mellan hemarbete och yrkesarbetet var mer jämt mellan könen men jag tror faktiskt att på just den punkten så är vi på rätt väg.


 

Dagens fråga: Älska eller hata kollektivtrafiken?

Imorgon så höjs priset på SLs biljetter. Imorse köpte jag ett nytt månadskort till mig själv och ett till maken (som ska börja jobba imorgon), för imorgon så är det 100 kronor dyrare!!

Jag tycker att det stora höjningen är vansinnig. Det främjar inte att folk ska åka kollektivt istället för att ta bilen och det kommer att göra att ännu fler plankar. Vart är miljötänket bakom detta?

Jag skulle aldrig planka själv så jag får väl betala under protest. Men det får mig också att fundera på att dom där 1200 kronorna extra per år kanske ska läggas på bilen istället? Det är ju trots allt bekvämare att åka bil, speciellt på vintern med alla förseningar.

Samtidigt så tänker jag också på att man får oerhört mycket för sina 790 kronor. Man kan åka ända till Arlanda i norr till Tom Tits i Södertälje på det. Man kan även åka båt ut till vacka Djurgården eller ta pendeltåget ut till skogen. Man kan åka mitt i natten och man kan åka flera gånger om dagen.

Så, jag är lite delad när det gäller hur jag känner SL. Det finns så mycket som skulle behövas förbättras och ändras med kollektivtrafiken men samtidigt så ger det väldigt mycket också. Vad säger ni? Älskar ni eller hatar ni kollektivtrafiken?


 

Osmakligt?


Bild låndad från SophiePå en Mammabloggkryssning så vill man ju kunna blogga, men självklart så funkar det inte så bra när man är ute på sjön. När vi var där ute så försökte min iPhone koppla upp sig mot ett trådlöst nätverk som fanns på båten.... jag tyckte att det var ett ganska osmakligt namn på ett nätverk. Personen kunde ha valt ett annat namn på det, tycker jag....Eller vad säger ni?


 

Den nya betygsskalan

Som ni kanske vet så har den svenska skolan bytt betygsskala, från IG-MVG till den sjugradiga skalan F-A. Som lärare så har man tidigare tyckt att den 4-gradiga skalan IG-MVG inte har varit tillräckligt och man har många gånger velat sätta dit ett plus efter betyget.

Speciellt betyget G har känts så bred och det har varit stor skillnad på en elev som precis har klarat godkänt gränsen (G-) och en som nästan ligger på väl godkänt (G+). Samtidigt har det även skett en enorm betygsinflation och MVG betygen har blivit fler och fler.

Jag minns när jag började gymnasiet och vi var den första gruppen som fick betygsskalan IG-MVG. Det var omöjligt att uppnå ett MVG och lärarna kändes sig lite osäkra på vad dom verkligen krävdes för ett MVG. Men tio år senare så hade lärarna kommit in i systemet och dom högre betygen kändes inte så ouppnåeliga längre.

Så för att avbryta denna betygsinflation så är det jättebra att byta betygssystem, men kommer vi än en gång märka att det är svårt att få ett A idag men om 10 år så är det många fler som får A:n? Det känns inte särskilt rättvist, speciellt inte när dom flesta av våra högre utbildningar har ett intag som baseras på dessa betyg.

Jag vet egentligen inte vad jag vill komma fram till. Men jag tycker att den nya betygsskalan är bättre än den gamla, men det kommer alltid att finnas brister i ett betygssystem. Har ni några tankar om det nya betygssystemet? Bra eller dåligt?

 

Vinnaren i me&i tävlingen

Blev MansonDust som valde en superfin svamptröja! Grattis!

MansonDust ~ nybliven 4-barnsmamma <3 om Vinn valfri svamp tunika eller tröja från me&i!:
Jag gillade "peekaboo chicken" :)

 

Mysig höstfavorit till barnenDenna kabelstickade hoodjacka i 100% bomull skulle jag kunna tänka mig att köpa till båda mina barn och syskonmatcha dom i. Ja, jag skulle nog vilja ha en sån till mig själv också.... men den finns nog inte i min storlek. Den finns i allafall för barnen hos Lindex för 249 kr.

 

Inskolning dag 2

Tack för alla tips om saker till kalaset! Jag kanske borde ha varit ute i godare tid så hade jag kunnat beställa på nätet. Jag vill inte fylla fiskdammspåsarna med godis heller. Såpbubblor tänkte jag först ta, men så såg jag framför mig kladdiga såpa överallt här hemma så då skippade jag det.

Leahs andra inskolningsdag hade gått bra. Hon åt massor (som vanligt) och så fick hon sova där idag. Även det hade gått ganska bra, det tog ca 5 minuter för henne att somna och så sov hon i 2 timmar.Min lilla bebis känns så STOR nu....Jag är väldigt glad över att barnen går på en och samma avdelning (ja, det finns ju bara en avdelning på barnens förskola) så att hon har varandra där. Tydligen så leker dom tillsammans mer där än här hemma  :)

 

Kalasförberedelser

*Puh* Jag är helt svettig efter att ha sprungit runt på stan under lunchen och letat efter saker till Zacks kalas, lite omslagspapper och sånt. Bland annat små saker till fiskdammspåsarna och det var riktigt svårt att hitta bra saker till. Speciellt könsneutrala saker, för det finns mest bilar eller halsband om man vill ha nåt smått så där.

Men medans jag sprang runt och letade så såg jag att BR-leksaker hade lagerrensning. Jag hittade ett stort paket med Lego som bara kostade 100 kr (!!!!). Men när jag kom fram till kassan så säger han 400-nånting och då sa jag att det måste vara fel. Då visade det sig att någon hade prissatt Legot fel så den skulle ha kostat 359 på rean (ordinarie pris 499) men jag fick den ändå för 100 kr!! "Rätt ska vara rätt" sa han (fast egentligen behöver dom inte sälja det till det priset om dom har prissatt det fel, enligt maken) men jag ångrar lite att jag inte köpte fler paket.

Så nu får Zack ytterligare två presenter i helgen (hittade nämligen en liten Postis Per figur):Lego är så sjukt dyrt annars.... som det här (över tusenlappen!!!):


 

På väg hem till mig....

 

Det är alltid lika roligt att få ett mail om att paket är på väg! Speciellt när det innehåller godingar som dessa från deepFling!


 

Är det bara jag...?....som blir helt uppslukad när jag sitter och bygger med lego tillsammans med barnen och kommer på något jättehäftigt att bygga (som ett trevåningsgarage!!!!) att jag tycker att barnen förstör när dom försöker "hjälpa" till och sätter legobitar lite hur som helst?

 

CupcaketankarPå kryssningen så fanns dessa godbitar ombord. Cupcakefantast som jag är så var jag tvungen att köpa båda och prova. Även om jag älskar choklad så var faktiskt den andra mycket godare. Det var en saftig blåbärscupcake som smakade ljuvligt!

Eftersom det vankas kalas i helgen (Zack fyller ju 3 år!!) så har jag tänkt baka till det. Det är inget stort kalas, endast tre barn är inbjudna (hur var det nu, en kompis per år man fyller? Känns faktiskt lagom!), så det blir nog ingen stor tårta utan då är väl några cupcakes lagom?

Jag blev lite sugen på att baka blåbärcupcakes efter att ha smakat det i helgen, men jag har även lite andra spännande idéer på nya cupcakes! Pappersformarna som ni ser här ovanför var himla söta och praktiska då dom var väldigt enkla att "öppna". Jag undrar var man kan köpa såna.... någon som vet...?

 

Inskolning dag 1Inskolningen gick galant. Leah har lekt, lekt och lekt. Hon tyckte det var så roligt så hon tyckte att det var svårt att sitta still under samlingen. Zack berättade stolt för ett annat barn på förskolan att hans lillasyster skulle börja där idag och att han skulle visa henne alla leksakerna där  :) 

Stress, stress, stress

Jag känner mig nästan utbränd redan efter första veckan på jobbet. Jag som brukar vara så cool och lugn annars på jobbet men detta med IB har gjort mig väldigt stressad. Men den 4 oktober ska jag på kurs i Berlin och då borde jag ha bättre koll.

Jag borde ha jobbat i helgen men som ni vet så var det kryssning, så nu blir det mycket jobb dom kommande dagarna. Jag måste läsa ut en roman som jag inte har läst tidigare (men som eleverna hade fått i uppgift att läsa under sommaren av den förra läraren) till på TORSDAG och göra diskussionsuppgifter på den. Hur ska det gå till??
Jag har även lite ångest över att jag inte har svarat på era kommentarer. Det är flera av er som har ställt frågor och jag har tänkt flera gånger under dom senaste dagarna att jag ska svara på era kommentarer men det har inte hunnits med! Förlåt!!

Glöm inte att vara med och tävla om en valfri svamp tröja/tunika från me&i. Tävlingen avslutas idag! Prenumerera gärna på bloggen också så skulle jag bli superduper glad!!  :)

bloglovin


 

En annan sida av kryssningen

Här kommer lite roligare bilder från kryssningen. Alla bilder är snodda från Malin och Tina.

Det började bra.... vår egna strippa stod och väntade på oss vid terminalen:Bloggerskor måste ju fota allt man gör. Här shoppar vi i tax-free butiken men vet inte vart vi ska titta i kameran riktigt...Förfest innan middagen:Här är det hårda tag!God morgon!


 

Idag är en stor dag...Min lilla bebis ska börja skolas in på förskolan idag. Känns lite tråkigt att jag inte kan vara med under inskolningen alls denna gång, men maken får lämna utförliga rapporter. Jag tror att det kommer gå galant eftersom hon är redan väldigt van vid alla på förskolan (efter att ha gått dit nästan varje dag i sitt liv) och så har hon ju storebror där!

Ha en underbar måndag allihopa!

 

Bara till Bambi

Lite tax-free shopping....


 

MammabloggkryssningenNär vi åkte iväg med båten så var det strålande solsken!Vi började med mingel och goodebagutdelning.Undet middagen så var det prisutdelning och Johanna, grundare av Mammabloggkryssningen, blav tackad och fick ett presentkort på körlektion men också en Orbit Baby barnvagn!!Efter middagen så blev det "Jag har aldrig" och drinkar i vår hytt. Här ser ni mig med mina fina hyttkamrater Sophie och Malin.

 

Jag har shoppat!!!!

img_5493 (MMS)

Jag har shoppat!!!!


 

Blixtar från Mini Rodini

Höstgarderoben fortsätts att fyllas på....
Dessa leggings valde Zack ut helt själv.... Ett par med blixtar från Mini Rodini ville han ha!  :)


 

Känner ni igen mina bordskamrater?

img_8236 (MMS)

Känner ni igen mina bordskamrater?


 

Vi bloggmammor sitter och kollar igenom vå...

img_5969 (MMS)

Vi bloggmammor sitter och kollar igenom våra goodiebags. Bäst är väl ändå en flaska Ajax, något som varje mamma vill ha.


 

Just nu...

...är jag på väg till Mammabloggkryssningen!!Johanna har slitit så hårt med att ordna allt inför kryssningen. Igår så fixade hon och Dorothea alla goodiebags åt oss som ska åka med!Vilka underbara tjejer! Det ska bli så roligt att umgås med dom hela kvällen och morgondagen! Jag ska dela hytt med två andra helt underbara tjejer - Fnulan och Sophie!


Jag och Sophie är vana kryssare...


 

Zinnemax 5DIdag var hela familjen på premiären av Zinnemax 5D som är en 5D-biograf i Kista Galleria. Det är faktiskt sveriges första 5D-biograf, vilket innebär att stolarna rör sig, det kommer rök, lukt, vattenstänk och man känner olika saker som händer. Filmen som visades var Robin Hood.
Det bjöds även på italiensk buffé, champagne, tävling, italiensk glass, lekland och goodiebag.

Även min fina vän Teresa var där med sina barn!Vi passade även på att köpa skor till mannen och båda barnen på Skopunkten när vi var i Kista Galleria. Det är en bra butik den där Skopunkten, ta 3 skor betala för 2!


 

Recension: Marabou OrientJag är inte så förtjust i Marabou choklad som jag ibland kallar "fulchoklad" men ibland kan det vara gott med lite fulchoklad. Jag fick hem tre stycken Marabou Orient, som bara kommer att säljas under begränsad tid.

Marabou Orient är mjölkchoklad med dadlar och pistagenötter. Det smakar verkligen dadlar och dadlar har en ganska så söt smak så det blir väldigt sött efter ett tag. Så det räcker nog med bara ett par rutor så är man nöjd. Men jag gillade smaken, den är inte lik någon annan av deras chokladkakor!

 

RaindropJag gillar dessa blomtryck som Molo har i sin nya höstkollektion som heter Raindrop. Det påminner nämligen lite om mitt absoluta favorittryck från Molo någonsin:Man blir så glad av blommönster!


 

Skadeanmälan till försäkringsbolaget

Skadehändelse: Mannens ca 6 månader gamla mobiltelefon har slutat fungera
Skadeuppgifter: Startar inte. Mobilopertören påstår att det är en vattenskada på mobiltelefonen (så dom ersätter eller reparerar inte den), men mobiltelefonen har inte varit i kontakt med vatten.Tror ni att försäkringsbolaget kommer att acceptera vår anmälan? Maken har blivit drabbad av en ganska vanlig föräldraledighetsskada....

 

Jaha, då var man tillbaka till...

...till att känna att man inte har någon koll på läget igen!! Ont i huvudet har jag också. Jag har det varannan dag nuförtiden. Inte kul... Men jag inte tagit med mig nåt jobb hem nu över helgen, för då ska jag ta det lugnt och njuta av kryssningen!

 

Fredagstankar

Det är så otroligt skönt att de tär FREDAG idag, även om dagen inte alls började särskilt bra med pendeltåg som var ca 1 timme försent. Tur att jag åkte ca 2 timmar innan min första lektion börjar, men jag hade ju tänkt sitta och planera! Så där försvann en timmes planeringstid på tåget, inte så roligt!


Veckan har verkligen varit en berg- och dalbana. Ena dagen så har jag känt mig lugn och tyckt att jag har koll på läget (med mina kurser som jag ska undervisa i) till paniiiik i andra stunder (en kväll så sa jag till maken att jag skulle säga upp mig). Men nu har jag hamnat i lugnet igen och jag vet vad jag ska göra på mina lektioner nästa vecka... det är en bra start det... haha 


Jag ser verkligen fram emot helgen. Det pirrar lite i magen när jag tänker på allt roligt jag ska få uppleva. Det är ett roligt event i Kista Galleria imorgon och sen på kvällen så åker jag på Mammabloggkryssning!


Nästa vecka börjar en ny era i våra liv. Leah ska skolas in på förskolan på måndag-onsdag. Snart har vi alltså två barn på förskolan och vi ska pussla ihop förskola, jobb och hem. Men det ska nog gå bra. Jag kommer att lämna barnen för det mesta och maken kommer att hämta.Jag måste även tacka för alla fina mail och kommentarer ni lämnar! Dom förgyller verkligen vardagen! Glöm inte heller att tävla om en tröja/tunika från me&i! Tävlingen avslutas på måndag!

 

Vimmelbilder från gårdagen

Det var ju finaste Anna som jag var med på eventet igår och vi fastnade på några kort.
Gårdagens outfit: #608 Changeling dress och Primeboots

 

Nova Star Höst

Igår så hämtade jag ut ett paket från Nova Star med en massa fina kläder från höstkollektionen!Favoriten var nog dom snygga jeansen! Dom finns att köpa hos Babyshop t.ex.


 

Lookibooki hos Ulla WinbladhHej, finaste bloggläsare! Jag har inte bloggat på en stund nu eftersom jag var på ett mycket trevligt event! Det var premiär för LookiBooki, som är en sajt där man kan göra sina egna pekböcker. Väldigt fina såna också!Eventet hölls på trevliga Wärdhuset Ulla Winbladh, där det bjöds på champagne och canapéer. Väldigt gott var det!! Och en väldigt trevlig paus i vardagen...
Det var Linda Skugge som anordnade det trevliga eventet och hon kom fram och gav mig en massa komplimanger för mina Primeboots (inte varje dag man får komplimanger av Linda Skugge  :D).  Hon berättade även att Blog Awards ska hållas i Kista Galleria den 17 september, då är vi i Italien... men jag vet inte om jag hade tänkt gå ändå.


 

Hur mycket får plats där uppe?

Jag blir lite smått tokig på alla login som man ska hålla reda på på nya jobbet! Det är olika användarnamn och olika slags lösenord som krävs till nätverket, att kunna fylla i närvaro, mailen, IBs hemsida, osv osv... Sen är det en pinkod till att larma av, ett annat när man ska in i ett rum och ett annat till hissen.... 

Sen ska man lära sig alla elevers namn också... känns snart som om mitt huvud spricker.


 

Piffiga och personliga barnmöbler

Här i Stockholm finns det en liten butik som heter Bofinken som säljer jättefina möbler till barnrum. Men man kan även lämna in sin gamla byrå och välja tapeter och vips så har man en jättefin och personlig byrå:

Om man inte har ork eller tid att göra det själv förstås...

 

Bekännelse

Jag och min man har fortfarande våra gamla efternamn. Vi har varit gifta i över 7 månader men ännu inte bytt efternamn. Tanken är att vi ska byta till ett helt nytt efternamn. Det är tydligen lite trendigt och genusmedvetet, men jag vill inte ta mannen efternamn eftersom det innehåller en massa jobbiga bokstäver (å,ä,ö, - ja, inte allihopa men några av dom) och mannen vill inte ta mitt efternamn eftersom han tycker att jag redan bestämmer så mycket som det är.... så därför blir det ett nytt. Någon gång i framtiden... när vi inte har bokat en resa i våra "gamla" namn och när vi orkar.Vi är ju inte mindre gifta bara för att vi inte har samma efternamn, men jag skulle faktiskt vilja att hela vår familj hade samma efternamn.


 

Varför köpa leksaker när det räcker med en mössa?

När vi plockade fram vinterkläderna, och därbland mössorna, så var det nån som roade sig väldigt länge med sin gamla röda mössa.


 

Får det lov att vara lite tårta?Ja, det blev ett tårtfat från IB Laursen. Valde en i samma isblåa färg som vårt porslin, Swedish Grace. Jag längtar efter att få inviga det med en massa härliga cupcakes. Jag har ett nytt jättehärligt recept på gång som jag baka till Zacks födelsedag den 4:e september. Tills dess så får den vara hållare åt IKEA-katalogen som det bläddras flitigt i just nu.

Om det inte hade blivit detta tårtfat så hade det nog blivit ett läckert från Kosta Bodas serie Mine. Gud va snygga dom är:

 

 

Finns just nu hos Campadre för endast 399 kronor (ordinariepris 699 kr)


 

Planering och struktur

Bee om Leah ♥ Hera:
Vilken underbar bild.
Har en fråga Bambi: Hur hinner du med att blogga så mkt nu när du har jobb? Missförstå mig rätt, jag är så glad att du gör det för jag läser din blogg flera gånger per dag, men du måste vara världens mest strukturerade människa som hinner med allt :-)

Svar: Ja du, jag är nog en välstrukturerad människa (vilket har både sina fördelar och nackdelar). Jag älskar att planera, det är en av dom delarna i läraryrket som jag gillar mest. Jag tycker om att ha en fullbokad kalender så därför har jag ofta tackat ja till alla roliga events som jag blir bjuden på. Nu kan jag tyvärr knappt gå på några events alls när jag jobbar... vilket känns jättetrist. Har fått tackat nej till 6-7 events nu, bland annat en förhandvisning av Bugaboo Donkey och en glöggprovning hos Blossa. Saker som hade varit så roligt att gå på!Men jag måste nog dra ner på bloggandet lite, så att jag inte bränner ut mig. Som det är nu så sitter jag på kvällarna och skriver inlägg som publiceras under dagen. Det kan vara lite svårt (och stressande) att komma på 3-4 inlägg på en gång (för att sedan sprida ut dom dagen där på).

 

Barnbok som uppmuntrar 4-åringar att banta

Lite chockerande var det att läsa att det snart kommer ut en barnbok i USA som heter "Maggie goes on a diet" och riktar sig till 4-7 åringar.

Bara omslaget visar vilken skev bok det är. 14-åriga Maggie vill gå ner i vikt för att komma i en vacker klänning och känna sig attraktiv och få ett bättre självförtroende. Ja, det är ju bra att lära små barn?? Utsidan är det som är viktigt?!?

På förlaget, Aloha Publishers, egen webbplats kallas den för en ”inspirerande historia” om en flicka som ”har så stor potential som har varit dold under hennes överflödskilon”.

Ojoj... ja, vad ska man säga? Jag blir minst sagt lite mörkrädd och hoppas verkligen att något liknande aldrig släpps här i Sverige.

 

Leah ♥ Hera

Igår så blev jag överlycklig när jag kom hem. Zack kom springandes mot mig och tjöt av glädje och sa att han älskade mig. Det kommer jag kunna leva på länge!

Det är faktiskt rätt så skönt att börja jobba igen. Man får lite utmaningar och stimulans på jobbet och hinner sakna sina små älsklingar där hemma. Då blir det kvalitetstid när man väl har tid tillsammans.Det blir mycket gos på kvällarna... även för Hera. Leah är så kär i henne just nu (Zack hade också en sån period) och går runt och ropar på henne hela tiden (som ni kanske hörde på videon).


 

Dagens fråga: Hur klär ni barnen på hösten?På hösten så gäller fleecetröja innan det blir riktigt kallt. Förra året så hade Zack denna fina fleecejacka från Molo som ni ser här ovanför. Den höll väldigt bra och värmde bra. Så även i år blir det en fleece från Molo:


En grå Ushi!

Hur klär ni barnen på hösten?


 

Serverbyte

Allt för föräldrar håller på med ett serverbyte nu på förmiddagen, därför har bloggen krånglat och det inte går att kommentera men jag hoppa att allt ska funka snart igen!

Jag hade en mycket trevlig psykologilektion nu på morgon där några elever till och med kom fram och tackade mig efteråt. Får se om som tackar mig om 3 veckor när dom har sitt första prov? ;)

 

Jag mår så illa när jag läser sånt härJag förstår inte vad som har hänt på sistonde. Jag tycker att jag hela tiden läser om föräldrar som grovt misshandlar och till och med dödar sina egna barn. Jag tycker att det är fruktansvärt och mår illa när jag läser om det. Hur kan man göra sånt mot sina egna barn? Jag förstår ingenting.... skulle aldrig vilja skada mina barn på något sätt...


 

Sitter på bussen hem efter första dagen me...

img_7325 (MMS)

Sitter på bussen hem efter första dagen med lektioner. Vilka underbara och snälla elever jag ska ha!! Det känns så bra :) Men nu längtar jag hem till familjen!


 

Dagens Zack

På tisdagar börjar jag sent så då kommer jag att slippa stressa vid lämning på förskolan. Jag och Zack promenerade till förskolan och pratade massor, en riktigt mysig stund på morgonen!

Idag fick han inviga sin nya tröja från eBBe Kids (jag valde storlek 3-4 år och tröjan passade fint!), jeansen är från Po.P. och skor från Converse (men vi har bytt ut skosnörena till rosa skruvade skosnören som man slipper knyta).


 

Korvgratäng

Även detta recept kommer från Jamie Oliver's 30 minute meals. Vi serverade denna korvgratäng med pasta och den var mycket poppis bland barnen (det blev väldigt mycket mat också).2 paket bacon
1 röd lök
rosmarin
timjan
1 purjolök
3 chorizokorvar
2 skivor bröd
2 vitlöksklyftor
2 burkar passerade tomater
1 paket färska haricot verts

1. Strimla bacon och ha i botten av en ugnsform tillsammans med lite olivolja. Sätt på ugnen på 200 grader och låt baconet stekas under uppvärmningen.
2. Hacka röd lök och purjolök. Skiva korven.
3. Koka haricot vertsen i vatten i ett par minuter under tiden.
4. När ugnen blivit varm så tar du ut formen och har i löken och korven. Stoppa in i ugnen en stund till tills det får lite färg.
5. Ha sedan på haricot verts. Häll på passerade tomater och pressa över vitlök. Krydda med rosmarin och timjan. Smula bröd ovanpå och gratinera i ugnen tills brödet har blivit gyllenbrunt.

 

Är det inte lite skrämmande...


...när underkläder för 2-3 åringar skiljer sig så mycket i storlek? Trosorna är ca 4 cm mindre. Varför behöver dom vara så mycket tajtare än kalsongerna?? Ska inte alla barn ha bekväma kläder som inte sitter åt för mycket? För det här gäller förstås inte bara underkläder, inte så konstigt att 7-åriga flickor har ätstörningar när deras kläder är supertajta och säkert känns för små.

P.S. Zack gillar trosorna mer än kalsongerna, så jag får nog börja köpa såna i mycket större storlekar....

 

Sista jordgubbarna

Igår så gick vi och handlade direkt efter jag hämtade Zack på förskolan. På väg till affären så sa han att han ville att vi skulle köpa jordgubbar. Tyvärr så var dom inte så fina, men Zack blev så glad när han såg dom och ville så gärna ha dom så jag köpte dom ändå. Det kändes verkligen som det är dom sista färska jordgubbarna för i år...


Så igår så blev det jordgubbar med glass till efterrätt!


 

Lotusbarnen

För ett tag sen så fick jag ett mail från Linnea som skriver en blogg som heter Lotusbarnen. Bloggen handlar om ett barnhem i Indien som hon och hennes två vänner har arbetat på. På barnhemmet blev dom vittnen till fruktansvärda och förnedrande psykisk och fyskisk misshandel av barnen. Människor på barnhemmet har bekräftat deras misstankar om att barnen blir sexuellt utnyttjade. Adoptionscentrum skänker pengar och adopterar barn från barnhemmet. Men dom tar inte deras repporter på allvar och gör ingenting för att hjälpa barnen. Det är förkastligt. Detta måste verkligen uppmärksammas och spridas!

 

Molo RainbowJag får fortfarande en hel del frågor om overaller. Speciellt om Molos fina regnbågsfärgade overall och jag förstår att alla frågor kommer nu eftersom det är hög tid att inhandla vinteroverallen! Speciellt Molos overaller brukar ta slut snabbt!

Förra året så hade Zack storlek 86 på sin Molo overall, trots att han nyligen hade börjat ha storlek 92. Men Molos overaller brukar vara lite stora i storlekarna.

Vi var i allafall väldigt nöjda med overallen från Molo, så i år blir det också Molo men tvådelat istället. Även där kan man välja regnbågsfärgat om man vill.

Castor Fleece Rainbow, 1199 kr. Snyggaste vantarna, 249 kr.


 

Vinn valfri svamp tunika eller tröja från me&i!Nu har ni chansen att vinna en likadan tröja eller tunika från me&i. Tröjan och tunikan är i mjuk strechig bomull!

Allt ni behöver göra för att vara med och tävla är att gå in på me&i's hemsida och kika på deras fina höstkollektion. Lämna sedan en kommentar till detta inlägg där du berättar vilket plagg är din favorit ur me&i's höstkollektion?

Glöm inte att fylla i din mailadress i mailadressfältet så att jag kan kontakta dig om just du vinner! Tävlingen pågår i en vecka och avslutas nästa måndag den 29/8.

 

Vardagen ÄR vacker


Jag förstår inte all gnäll om höstdepp och att trista vardagen är tillbaka?!? Det är ju underbart att komma till förskolan och hämta ett glatt barn. Att sitta på pendeltåget och känna längtan efter det där leendet.

Idag så åt jag korvstroganoff och ris i skolmatsalen. Min första skolmåltid på nya jobbet och första skolmåltiden på nya skolan för många av eleverna idag. Då smakar faktiskt maten lite extra gott  :)

Och är det inte roligt med alla nya säsonger av tv-serier som dyker upp? Ikväll ska jag se på Hollywood fruarna och Breaking News. Men jag läste i tidningen idag att för varje timme TV som man ser så förkortar man livet med 22 minuter (och likställdes med rökning)... så jag kanske borde låta bli?


P.S. Håll utkik för senare så kommer det upp en tävling, en riktigt bra sån (jag väljer bara ut dom bästa tävlingarna åt er)!!

 

Senapskyckling

I helgen så testade vi två recept från Jamie Oliver's 30 minute meals. Jag vet inte riktigt om det bara tog 30 minuter att göra dom, snarare 45 minuter men gott var det (och det är väl huvudsaken). Jag fick göra om recepten en hel del för att anpassa det till svenska mått, men jag (och familjen) tyckte det blev bra.

Första receptet som jag tänkte dela med mig av är Senapskyckling, favoriten av dom två som jag gjorde. Till Senapskycklingen så skulle man göra en sorts potatisgratäng (som kanske mer liknar vår Jansson's frestelse).4 kycklingfiléer
rosmarin
4 tsk senapspulver
1 purjolök
4 vitlöksklyftor
vitt vin
2 dl grädde
1 tsk senap

Potatisgratäng
1 kg potatis
1 röd lök
muskotnöt
2 vitlöksklyftor
3 dl grädde
4 st ansjovis
parmesanost

1. Sätt ugnen på 220 grader. Skala och hacka rödlöken.
2. Tvätta och skrubba potatisen (låt skalet sitta kvar). Skiva den.
3. Lägg ner potatis och lök i en ugnsform och blanda. Strö över muskotnöt och pressa över vitlöken.
4. Dela ansjovisen och strö över potatisen. Häll på grädden. Riv över parmesan. In i ugnen i ca 30 minuter.
5. Krydda kycklingen med rosmarin och 1 tsk senapspulver på varje filé.
6. Stek filéerna på medelhög värme. Skiva purjolöken och ha i stekpannan när filéerna börjar bli klara.
7. Pressa i vitlök i stekpannan och häll i lite vitt vin.
8. När kycklingen är helt genomstekt, ta upp den och skiva den och ha i den i ett uppläggningsfat. Häll i grädde i stekpannan (där purjolöken är kvar) och rör om. Ha i en stor tesked senap och rör om till en sås. Häll sedan över såsen över kycklingen på uppläggningsfatet.

 

Mäklare med en fruktfetish

Vad sysslar mäklaren med egentligen???

 

Vecka 34 - #249 Nymph l/s dressDenna veckas Odd Molly är en gammal klassiker från vårkollektionen 2010 och heter #249 Nymph l/s dress. Klänningen är i 100% silke och finns i färgerna blue, multi och dark cherry.


Detaljer som knytband i nacken och knytband under bysten gör att man kan reglera storlek och hur den ska sitta rätt så bra. Smocken över byst och rygg gör att den är väldigt smickrande också! Volangärmar och dragkedja i sidan har den också. Den har ett väldigt vackert fall i tyget. Den har även dolda fickor på varje sida.

Nu finns inte denna goding till salu längre, men den dyker då och då upp på Tradera. Nypriset låg på 3800 kronor.

Jag skulle säga att Nymph dress är normal i storleken och är en underbar festklänning!


 

Zacks önskelista

Snart blir min plutt hela 3 år gammal. Om exakt 2 veckor fyller han år, så släkt och vänner har börjat fråga vad han önskar sig. Ja, ni kanske hörde på videon vad han ville ha men det där varierar lite från dag till dag när man frågar honom  ;)

Vi har i allafall börjat samla på vanligt lego till honom och Leah (just nu så har dom bara duplo lego), så det är en tacksam present.

Något som han flera gånger har nämnt att han vill ha är en dockbarnvagn. När vi var hemma hos vännen och hennes barn så slogs dom nästan om den så vännen fick ställa undan den.

Filmer är också populära här hemma. Postis Pär är något han ofta ser på svtplay men inte har på dvd.

Kläder och skor behövs väl alltid (storlek 98 i kläder och 25 i skor). Vi har märkt att han har lite ont om byxor (speciellt nu under potträningsperioden) men ganska mycket tröjor.


För snart 3 år sen....


 

Livet är underbart!

Ja, just nu känns livet underbart! Jag fortfarande inte riktigt fatta att jag har vunnit en resa till New York!! Jag ska få komma till mitt gamla hemland, landet där jag föddes. Jag har inte varit dit sen jag flyttade hit för 22 år sen. Jag känner en längtan och en nyfikenhet. Är landet och folket så som jag minns det? Kommer jag känna mig "hemma" där och få mer smak?

Ja, jag är otroligt glad för resan som jag har vunnit och tusen tack för alla gratulationer! Det värmer verkligen!


Jag och Anna pratade lite om det igår. Jag känner mig oerhört lyckligt lottad. Jag har en underbar make vid min sida, två friska glada barn, vi har jobb och mår bra. Just nu känns allt toppen, nästan lite för bra för att vara sant! Så blir jag istället nästan lite orolig.... då måste något hemskt hända snart eller...? Va nojjig man ska vara egentligen. Jag ska försöka knuffa undan dom där tankarna och njuta av livet!Lycklig!


 

Leahs fjärde ord

Leah, som snart är 16 månader gammal, kan nu säga FYRA ord. Hon har länge kunnat säga: mamma, pappa och hej. Nu har det fjärde kommit:Jag tycker att hon är så söt när hon säger det.... men maken tyckte att det var lite synd att hon sa det innan hon sa "Zack".


 

Mumsiga Nutellacupcakes!

Vem älskar inte Nutella? Vem älskar inte dessa cupcakes? Dom är verkligen oemotståndliga (tror inte att jag behöver säga mer)!1 3/4 dl mjöl
½ dl kakao
1 ½ dl socker
1 ½ tsk bakpulver
En nypa salt
40 g smör, rumstempererat
1 1/4 dl mjölk
1 ägg
120 g Nutella
Hasselnötter att dekorera med

Nutellafrosting
250 g florsocker (ett halvt paket)
80 g smör, rumstempererat
1/4 dl mjölk
80 g Nutella

1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg mjöl, kakao, socker, bakpulver, salt, smör och mjölk i en bunke och vispa ihop på låg hastighet.
2. Tillsätt ägget och vispa ordentligt till en fluffig smet.
3. Skeda upp smeten i 12 pappersformar och grädda i ugn i ca 20 minuter.
4. När cupcaksen har svalnat så gör du ett litet hål i mitten av dom och fyller med Nutella.


5. Frostingen. Vispa ihop florsocker, smör och mjölk till en slät smet. Fortsätt att vispa frostingen tills den är lätt och fluffig, minst 5 minuter. Ju längre du vispar desto fluffigare och lättare blir den.
6. Rör ner Nutella med en sked så att den fördelas jämnt. Spritsa på frostingen och dekorera med hasselnötter eller t.ex. strössel.
P.S. Gilla gärna inlägget på
Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!! Och börja gärna prenumerera på min blogg om du inte redan gör det  :)


 

Milkshakes at Mississippi Inn
Igår kväll så blev det Milkshakedrinkar vid Mississippi Inn med Anna. Farligt goda var dom och mna slörpar i sig dom i rasande fart. Jag valde en Vaniljshake med Baileys och Anna tog en Chokladshake med Baileys. Dom gör sin egen chokladglass genom att smälta ner choklad, supergott!

 

Odd Mollys egna webbutikNi har väl inte missat att Odd Molly har öppnat sin egna webbutik? Den väldigt snyggt designad och där finns massor med styles!

 

Jag kan inte tro att det är sant!!!!!

Precis innan jag skulle hoppa in i duschen idag så tänkte jag att jag skulle kolla igenom junk-mailen lite snabbt och tömma den. Jag bläddrar vidare till sida 2 och ser detta mail:Helt sjukt! Jag skrek rakt ut och maken kom springandes (med båda barnen efter sig). Hon hade mailat i onsdags och även i torsdags. Båda hade hamnat i junk, tur att jag kollade den nu då! Hon måste ju undra vad det är för en människa som vinner en New York-resa och inte svarar på vinnarmailet!!

Tävlingen som jag deltog i var en bloggtävling, med 30 stycken utvalda bloggare som var med och tävlade om en resa till New York värde 20000 kr (3 nätter för 2 personer). Jag trodde absolut inte att jag skulle vinna, men jag vann med detta recept. (Darrar fortfarande av chocken...)

Varken jag eller maken har varit i New York, så vi är helt överlyckliga! Vi firar 10 år i mars nästa år och jag hade en liten tanke om att vi skulle ta en lång weekend till New York att fira då!

 

Hösten är här?

Jag som här om dagen bloggade om den underbara sensommaren. Jag får väl äta upp mina ord lite när det har förutspåtts regna hela helgen. Överallt i alla andra bloggar så läser man om den dystra hösten.

Men jag gillar ju höst!

Jag tycker om att sitta och mysa inne med en stor kopp te och höra regnet utanför. Sen så kommer alla roliga höstkollektioner, den vackra vardagen är tillbaka och i mitten av september ska vi resa till Italien. Så jag har lite att se fram emot. Redan nästa helg så är det Mammabloggkryssning och helgen efter det så fyller Zack 3 år!

Men när det känns som mörkast så kan jag minnas tillbaka till vår underbara vistelse i Thailand. Då blir jag alldeles varm i hjärtat och i hela kroppen :)


 

Mindful parenting

Nu har jag läst ungefär halva boken "Mindfulness för föräldrar" och vissst är det en hel del som känns självklart men ibland behöver man en påminnelse.

 

Mindfulness handlar mycket om att leva här och nu. Det som har hänt tidigare kan man ändå inte ändra på och man kan inte veta exakt vad som kommer att ske i framtiden så det är onödig att lägga energi på det. Det är mycket bättre att lägga all sin energi på det som händer här och nu för det är det enda man kan påverka!

Jag kände att denna bok är extra viktig för mig att läsa just nu då jag ska försöka få jobb, hämtning/lämning, familjeliv, blogg och träning att gå ihop. Jag vill inte känna att jag stressar igenom livet utan jag vill njuta av mitt liv och speciellt mina barn, innan det är för sent och dom har flyttat hemifrån (jag har hört att det går fasligt fort allt det där). Jag vill inte tänka "vart tog tiden vägen? vad hände med livet?"

Tyvärr så känns det som om allt fler föräldrar är icke-närvarande. Man pillar på sin iPhone medans barnen leker i parken och ser inte när 3-åringen stolt avfyrar ett leende när hon klarar av att klättra högst upp på klätterställningen och så drar man med sig 4-åringen när man är på väg att lämna på förskolan och märker inte att 4-åringen precis upptäckte en liten myrstack som den ville undersöka. Vi tar inte tillvara på livets små guldkorn och sen så klagar vi över att vardagen känns så grå och trist. Jag har inte varit så mycket bättre själv, men nu ska jag försöka att leva här och nu. Jag skrev till exempel dagens två inlägg fredag kväll när barnen sov. Jag har inte alltid kameran med mig och måste inte fota varenda ögonblick med barnen utan njuta av nuet istället.

Nu ska jag fortsätta och läsa i boken lite...  :)


 

Hallonkladdkaka med lakritssås

Igår så testade jag för första gången att göra en hallonkladdkaka! Tänk på att kladdkaka ska aldrig ha bakpulver eller bikarbonat i sig, eftersom den inte ska resa sig utan hålla sig kompakt och kladdig. Jag gjorde om receptet lite och minskade bland annat sockret men den blev lagom söt och syrlig med mycket hallonsmak! Den gifter sig väldigt väl med lakritssåsen.

Jag ska ha en riktig bakarhelg denna helg! Är så sugen på att testa en massa nya recept  :)2 ägg
100 g smör
200 g hallon
2 ½ dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
2 dl mjöl
½ dl potatismjöl

1. Värm ugnen till 200 grader. Vispa socker och ägg pösigt.
2. Mosa hallonen tillsammans med vaniljsockret i en skål.
3. Smält smöret och ha i det i äggblandningen. Tillsätt även hallonmoset, mjölet och potatismjöl.
4. Vispa till en jämn smet. Häll i en smörad form med löstagbar kant. Grädda i ugnen i ca 30 minuter.

Lakritssås
2 dl socker
1 ½ dl vatten
3 msk krossade Turkisk Peber
2 msk florsocker

1. Blanda allt i en kastrull och låt koka upp. Koka i ca 5 minuter och låt såsen svalna. Tänk på att såsen tjocknar en hel del när den svalnar också (min sås blev aningens för tjock).

Om ni gillar kladdkakor, se gärna också:

Kladdkakemuffins med vit choklad frosting

Snickerskladdkaka

Kladdkaka med nougat

Vit kladdkaka

Dajmkladdkaka

P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!! Och börja gärna prenumerera på min blogg om du inte redan gör det  :)


 

En framtida vegetarian?

Idag när vi åt middag så kom vi in på det här med att vi äter grisar och kossor (minns inte riktigt hur vi kom in på det hela). Zack tyckte att det var väldigt konstigt att vi åt grisar och kossor och sa:Nej, det vill man kanske inte så det är kanske lite konstigt att vi gör så mot dom....

 

Medaljongmysteriet
Idag hämtade jag ut en stor låda med choklad och biobiljett från Marabou. Jag var nämligen en av dom 50 första som klarade av deras roliga Medaljongmysterie (den var väldigt rolig att lösa!). I lådan fanns bland annat tre stycken av deras nyaste chokladkaka - Orient med dadlar och pistagenötter! Jag utlovar en liten recension senare när vi har hunnit testa den lite  :)

 

Gratis tamponger

Minns ni hur man i tonåren klagade på orättvisorna mellan könen och man tyckte att det var så orättvist att tjejer behöver köpa tamponger för massvis med pengar under en livstid (och det jämfördes lite med att killar inte MÅSTE raka sig). Tamponger borde vara gratis sa man!! Men det var förstås en overklig tanke...eller?

Nu finns det faktiskt en sida som heter Tampons for free, där man kan få tamponger hemskickade helt gratis. Det som gör att dom kan vara helt gratis är att det är en massa reklam på askarna! Ganska fiffigt, eller hur? Jag har inte testat själv, men ska nog ta och skicka efter någon ask  :)

 

Äntligen schema!

Jag åkte hem tidigt idag för att jobba hemifrån. Det är lite svårt att jobba på jobbet eftersom vi inte har fått några datorer än, så det har blivit ganska så korta dagar denna vecka. Idag lyxade jag till det med min favorit lunch, nachos!
Och så fick jag tjata till mig ett schema, skyllde lite på att förskolan måste veta vilka tider barnen ska gå så jag fick ett schema före alla andra nu. Så som schemat ser ut nu (det är egentligen preliminärt) så kommer barnen att gå på förskolan 8.30 - 15. Jag kommer att lämna 4 dagar i veckan och hämta en dag i veckan. Då jobbar jag 100% och mannen ska gå ner till 75%. Jag hoppas att allt kommer att flyta på bra och att det inte kommer att bli allt för mycket stress med hämtning, lämning och pendling.

 

It's all in the details...

Jag får ofta frågan - varför har du fastnat så för Odd Molly?

Ja, förutom att det är väldigt bra kvalité så älskar jag att plaggen känns så välarbetade. Alla detaljer gör att det känns som om dom är noggrant designade och gjorda av kärlek. Det tycker jag om. Jag älskar den känslan!

Small details från den kommande vårkollektionen 2012


 

The Fighter

Här om dagen så såg jag och maken på filmen The Fighter som är en verklighetsbaserad film. Den handlar om en kille som boxas. Hans storebror boxades också förut och var rätt så duktig ett tag men fick stora problem med droger. Storebror ska coacha lillebror men det går inte så bra med alla hans drogproblem. Det går inte alls bra för lillebror, men han ville inte dumpa sin storebror trots att han mest sabbar för honom.

Christan Bale är som vanligt LYSANDE som skådis, så himla trovärdig som knarkare. Bara hans skådespelarinsatser gör filmen sevärd, men även storyn är väldigt bra. Slutet är väldigt spännande och jag satt på nålar då.

 

Jag ger filmen en 4:a av 5, även fast jag inte är så förtjust i boxning för den porträtterar syskonkärlek så fint  ;)


 

Svampar från me&iVi har fått hem två ljuvliga plagg från me&i's sprillans nya höstkollektion! Båd två med det fina flugsvampsmönstret (åååååh, va jag älskar det!), så att barnen kan syskonmatcha.

Zack har fått hem en grön långärmad tröja och Leah fick hem en blå långärmad tunika. Båda två är i en mjuk strechig bomull. Me&i är verkligen ett favoritmärke eftersom deras kläder alltid håller så bra kvalité, så dessa två plagg kommer helt klart bli nya favoriter i garderoben!

 

Dagens fråga: Vilken är din välgörenhetsorganisation of choice?

Jag och maken ger via månadsgiro en summa till Röda Korset. Detta har vi gjort i många år och det var inte direkt något aktivt val eftersom min mamma har varit aktiv inom organisationen så blev det helt enkelt Röda Korset.

Nu när det känns extra viktigt med att bidra till andra behövande så känns det som om man kanske borde göra ett mer aktivt val. Ett bra val. Så att man vet att pengarna kommer fram och allt sköts som det ska. Men hur vet man det? Jag har funderat på om det kanske är bättre med ett fadderbarn, då kanske man får lite mer "bevis" på att hjälpen kommer fram? Har ni några tips? Har ni någon organisation/er som ni ger pengar till som ni kan rekommendera?


 

Paket, paket, paket

Jag hämtade ju ut några paket idag:Även om jag helst klär barnen i färgglada kläder så är det bra att kunna bryta av med lite svart och vitt. Zack tycker jag passar riktigt bra i svart mot hans ljusa färger.

På bilden: Långärmad randig tröja från eBBe Kids, Stickad mössa från Mini Rodini (så jävla snygg!!! borde nästan köpa en till, till Leah), Stjänmönstrade byxor från Molo och en sån snygg tröja med lappar på armbågarna från The BRAND.

 

Det andra paketet såg ut så här, ni kanske kan lista ut vart det kom ifrån...?  ;)

 

 


 

Varma sensommar

Åh, det är så underbart att komma hem till två glada barn och ta en sväng till parken innan middagen.


Det fortfarande riktigt varmt ute (speciellt i solen) så vi njuter av denna underbara sensommar så mycket vi bara kan!

Jag hämtade ut tre stycken spännande paket, med en hel del barnkläder från höstens kollektioner (visar er sen). Sen har jag fått några inbjudningar till lite olika events, som förstås sker på dagtid på vanliga veckodagar. Jättetrist att inte kunna gå, men så är det när man jobbar!

 

Helgens planer är redan bestämda!

Det var roligt att få träffa sina mentorselever idag, man får alltid så mycket energi av elever vilket är underbart!

Imorgon är det lite gruppaktiviteter som idrottslärarna håller i. Lektionerna börjar inte förrän på tisdag. Så jag kommer nog sitta hela helgen och planera här hemma (får nog skicka ut maken med barnen).

Jag ska hämta ut TRE paket och sen ska hela familjen gå till parken. Det är ganska skönt att maken är hemma denna månad och sköter allt det praktiska här hemma, med att handla mat och fixa middag och sånt. Jag är van vid att hålla i dom tyglarna men det är faktiskt skönt att inte ha den ständiga frågan i huvudet - "Vad ska vi äta till middag?"  ;)

Åhh.... sen så ska jag BAKA en massa i helgen (om ni har några förslag på vad jag borde baka så får ni gärna komma med tips)! Det längtar jag efter! Helgens planer - baka och planera  ;)

 

Föräldrakooperativ

Tanja om Frågestund:
Kul med frågestund! Då får jag la passa på då:=)

 Jag har ¨fått för mig att Zack går på ett dagis som är ett kooperativ, stämmer det? Vår son ska alldeles precis börja på ett sådant (Valdorf) och jag känner mig lite tveksam till om det kommer att funka i vårt liv, fast just nu är det den enda förskolan som han kommit in på. Hur är det upplagt och kommer Leah att gå på samma eller väljer ni en annan slags förskola där? Känns det värt det jobb ni som föräldrar får lägga ner?

Hur kommer det sig att ni valde just det alternativet? Tänker mig att du som pedagog (även om du jobbar med äldre barn) har funderat en del kring detta? Det finns ju så många inriktningar bara i den här lilla stan som vi bor i, det är naturförskola, sådana som jobbar med reggio emilia, etcetera... Värsta djungeln ju och jag som förälder känner att jag vill ju mitt barns bästa såklart, men hur vet man vad som är "bäst"? Nu blev det kanske lite svamligt men jag hoppas att du förstår hur jag tänker:)Svar: Det är ett föräldrakooperativ som Zack går på. Det innebär att vi föräldrar sitter i styrelsen och sköter vissa uppgifter. Vi jourar till exempel om någon i personalen är sjuk (men det beror lite på, om det är få barn så klarar dom sig oftast utan jour).

Det kanske låter lite jobbigt att som förälder måste "jobba" en massa gratis. Men det är BARA roligt och otroligt givande. Man behöver inte joura ofta (ca 2 gånger per år) och när man väl gör det så får man en sån bra inblick i verksamheten. Man ser vad det är för mat och mellanmål barnen äter. Man lär känna dom andra barnen, som faktiskt umgås med ens egna barn hela dagarna, och man ser vad dom har för egenskaper och kan ibland se vart ens egna barn har fått saker ifrån.

Men bara det här med att få se hur ens barn leker och agerar på dagis en hel dag, då och då, är jättenyttigt!

Vårt föräldrakooperativ har ingen särskild inriktning och jag är tyvärr inte så insatt i dom olika inriktningarna som finns så där kan jag nog inte hjälpa dig. När Zack skulle börja på dagis hade vi fått plats på en ganska så stor kommunal förskola, men fick höras talas om att detta föräldrakooperativ sökte barn så vi gick dit och tittade och fick ett sånt himla bra första intryck (vilket också stämde). Det är en liten förskola utan avdelningar och med endast 20 barn. Det känns väldigt bra med en liten förskola, det blir mer personligt och man märker att alla i personalen kan säga något om Zack och hans dag när man kommer och hämtar. Dom har verkligen SETT honom under dagen och det känns viktigast. (Zacks förskola fick högsta betyg bland föräldrarna i enkäten som Stockholms stad skickade ut, så det är inte bara vi som tycker att det är toppen med ett litet föräldrakooperativ.)

 

Lurvigt lila
Åh, va jag vill frossa i alla fina lurviga lila detaljer från Kik Kid! Tossor, vantar, mössor och wrap jackor finns alla i fint lurv!

 

God morgon!

Tack för alla era uppmuntrande kommentarer! Efter att ha pratat med en underbar vän och en tidig kväll igår så känns det lite bättre idag!

Idag så kommer ettorna och har upprop. Det är alltid så underbart att se hur nervösa och förväntansfulla alla är. Man ser verkligen på kroppsspråket att ALLA är nervösa. Dom fnittrar lite nervöst, letar med blicken efter ett bekant ansikte och hur dom har klätt upp sig i sina snyggaste men lagom fina kläder.

För oss lärare är det förstås också lite nervöst. Det är nu det börjar på riktigt och nu får man äntligen se alla elever som man ska ha kontakt med varje dag i flera år framöver!

Ha en underbar torsdag allihopa!

 

Vissa kvällar vill man bara krypa ner i sängen med en skål glass...

Efter att ha svävat på små moln i flera veckor så känner jag att det just nu har blivit för mycket. Jag kan tyvärr inte gå in för mycket på detaljer, en del saker är för privata, men just nu har det blivit för mycket med allt. Även om varje sak var för sig kanske inte är så farligt så blir det lite för mycket med allt just nu som just nu känns som en stor uppförsbacke.

Så jag ska ta och svara på en del mail och sen gå och lägga mig i sängen med en skål glass... känns som att jag behöver det just nu  :(

 

Odd Molly frågor

Jag är en av dem som gillar när du skriver om Odd M. Har du andra i din närhet som också använder OM? Tycker du att märket har förändrats mycket sedan du började blogga om det? Vilka plagg tycker du varit mest "prisvärda" så att säga? Jag tycker t.ex. att Varsity dress har varit mkt användbar och i komb. med priset så anser jag att den är mest prisvärd...

Svar: Ja, min kompis Linda har en del Mollysar men annars så är det inte så många vänner som använder Odd Molly. Jo, märket har ju förändrat en del. Lite svårt att sätta fingret på hur och vad som har förändrats mest men det känns som om det har blivit väldigt mycket mer stickat än vad det var förut.

Några Mollysar som jag tycker har varit väldigt prisvärda är:


Breathless strap dress med ett nypris på 900 kronor och Livingloving dress som jag gifte mig i hade ett nypris på 1600 kronor (ganska så billigt för en brudklänning  ;)

En gammal favorit, som jag nog aldrig kommer att sälja är Silk loves jersey. Det var nog den tredje Mollyn jag köpte (om jag minns rätt).


Något som jag älskar och använder väldigt mycket på hösten och vintern är deras scarfs! Jag tycker dom är helt underbara! Snygga, varma och bra kvalité.

Huggly scarf, Funovits scarf och min favorit till hösten - Clinch scarf (som kommer att kosta 1000 kr eller 770 kronor hos deepFling)


En lista över alla mina Mollysar
En lista över webbutiker som säljer Odd Molly


 

Jag undrar hur mycket pengar du lägger ner i månaden på kläder till dig själv? Köper du alla odd molly eller blir du sponsrad också?

Svar: Det är svårt att säga hur mycket jag lägger ner på kläder till mig själv i månaden eftersom vissa månader så handlar jag inget alls till mig själv medans andra shoppar jag desto mer. Men i snitt så kanske 1000-2000 kronor?

Jag får en hel del sponsrat och jag köper väldigt väldigt sällan Odd Molly till fullpris (det var nog ett par år senast).


 

18 smaker glassmakeriPå Söder, vid Hornsgatan, ligger ett gulligt litet glassmakeri som heter 18 smaker. Dom gör sin egen ekologiska glass och precis som det hörs på namnet så finns det 18 olika mumsiga smaker!Smakerna kan variera lite från dag till dag. När jag och familjen var där igår så valde vi:

Saltrostad mandel och honung + Rocky road

 


Lakrits + Polka

Som ni kanske märker på dom olika glassarna så har jag och mannen HELT olika smak när det gäller glass och godis. Min absoluta favorit var glassen med smak av saltrostad mandel och honung! Så OTROLIGT god!!

Zack ville som vanligt inte ha någon glass (han tycker inte om att det är så kallt) så han åt på en smörgås istället.


 

Leahs rutiner

Postat av: Sofie

Ja, frågestund!
Är så nyfiken eftersom jag har en son i samma ålder som Leah :)
har ni några nattningsrutiner el hur gör ni vid läggdags?
Ger du fortfarande Leah burkmat ibland el äter hon allt annat?
Hur är det att skola in på förskola, något särskilt man ska tänka på?
Tack för din underbara blogg!Svar: Leah brukar lägga sig klockan 19 på kvällarna och då lägger vi henne i hennes (spjäl)säng och vi ligger på golvet bredvid henne tills hon somnar. Hon är inte så intresserad av att vi läser för henne (vilket vi brukar göra när vi nattar Zack) men ibland ligger vi och klappar henne på ryggen eller över håret.

Nej, Leah får inte burkmat längre. Hon slutade med det för ca 2 månader sen. Vi försökte ge henne det (eftersom det är ganska så bekvämt) men hon vägrade och ville bara ha vår mat (och det är väl bäst egentligen).

Vi har tre-dagas inskolning på vår förskola. Nu kommer Leah ha en väldigt enkel inskolning inbillar jag mig, eftersom hon redan känner till stället väldigt väl efter att ha gått dit varje vardag i nästan hela sitt liv. Men det som jag tycker är viktigast vid inskolningen är att man som förälder försöker ha en sån positiv inställning för det smittar av sig till barnet. Inskolningen är tusen gånger värre för föräldern än för barnet som tycker det är jätteroligt och spännande med alla nya kompisar och leksaker. Det får man försöka tänka på när man själv tycker att det är jobbigt.

 

Mitt jobb

Några frågor i frågestunden berörde mitt jobb:

Jag tror jag frågat men vet inte om jag fick svar, vad är det du jobbar med?

Eftersom jag själv är gymnasielärare är jag lite nyfiken på vilka program du jobbar på och om din skola har någon särskild inriktning.

Svar: Jag jobbar alltså som gymnasielärare och är lärare i engelska och psykologi. Jag har nyligen bytt jobb och jobbar nu på en kommunalskola som bland annat har programmet IB (där jag kommer att undervisa).

IB är ett internationellt program där all undervisning sker på engelska. Dom har helt egna kursplaner och betygssystem. Det är väldigt mycket att sätta sig in i ska jag tala om! Men det ska bli så roligt med en ny utmaning.

 

Som lärare så följer man en strikt kursplan, där står det hur många romaner, dikter, etc eleverna ska läsa. Man får välja ut romanerna från en World Literature List, som är samma för alla IB-skolor runtom världen. Som lärare är det inte jag som sätter slutbetyget på eleverna, utan i slutet av tredje året så gör dom sina slutprov som sedan skickas iväg till ett annat land där dom rättas och betygsätts. Då gäller det att man som lärare har lärt sin elever rätt saker (känns lite läskigt det där). Själva slutprovet står för 70% av slutbetyget, sen så gör dom även en uppsats och ett muntligt prov men inget av dessa betygssätter jag heller!

Men det är inte så att jag inte kommer att ha något att rätta. Eleverna måste ständigt tränas inför slutproven och uppsatsen, så jag kommer att ha en massa att rätta ändå  ;)

Som lärare så får man åka iväg på kurs inom IB utomlands. Jag ska faktiskt iväg till Berlin på en 3-dagas kurs i början av oktober. Det är första utlandsresan jag har fått göra inom mitt jobb (det är inte så mycket sånt som lärare) så det ska bli väldigt spännande!


 

Vill göra som storebrorLeah är så söt när hon klättrar upp på Zacks stol och sätter sig och äter upp hans "rester". Detta händer om vi inte plockat undan på en gång.  ;)

 

Dagens fråga: Om du bara fick handla barnkläder från ett märke?

Karolina skrev en kommentar om att om hon bara fick välja ett klädmärke att handla till barnen så skulle hon välja Småfolk.

Det fick mig att börja fundera på vilket märke jag skulle välja. Mina favoriter när det gäller barnkläder är Molo, Lindex, Mini Rodini, Po.P. och Lundmyr of Sweden. Men om jag bara skulle få välja ett endast märke att handla ifrån så skulle det få bli Po.P. Dom har bra overaller, bra byxor och snygga tröjor... en bra bredd helt enkelt!

Vilket märke skulle ni välja?


 

Jag ska börja träna!Idag var jag och Anna och hämtade ut våra årskort på Sportlife. Vi har nämligen båda ett samarbete med Sportlife där dom sponsrar oss med årskort. Det blir en bra spark i baken för oss att komma igång med träningen.
När vi var och hämtade ut korten så passade vi på att gå runt och kika lite och det var väldigt stort, fanns massor med maskiner och var väldigt fräscht! Dom har en massa gruppass och jag har siktat in mig lite på Zumba! Är det någon av er som har testat det?

 

These boots are made for walking...Igår så hämtade jag ut mina fina Primeboots som jag beställde till halva priset hos Campadre förut. Dom blir perfekta att klampa runt bland höstlöven i!

Dom är lite tajta att få på och av, men när man väl har dom på sig så sitter dom bra! Dom är i allafall himla snygga, nästan så att man vill ställa upp dom i bokhyllan  ;)

 


 

Tips! Gratis Dagispåse från Loppi!

Dagispasen.se så hittar du vilka 13 Åhléns-varuhus man kan hämta ut sin Dagispåse på samt vad påsen innehåller. Glöm inte att du endast kan hämta ut den mellan den 26 – 28 augusti. Det är också viktigt att alla som vill ha en påse gör en föranmälan på hemsidan INNAN man går till Åhléns och hämtar ut den.

P.S. Man förbinder sig absolut inte till något!

 

Vår ragdoll Hera

Postat av: Johanna

Vad menar du med "mot gummi, glas & metall betyder ett mirakel inget alls"? Har funderat på detta i ca 1 år nu =))


Svar: Det är en textrad från min favoritlåt av Kent - 747. Jag har skrivit mer om titeln på min blogg här.
Postat av: Julia

Kul med frågestund! :)

Jag funderade lite häromdagen på om ni har kvar Hera?
Hoppas inget hänt med henne, vet ju hur mycket du gillar henne...

Ha en bra dag, tack för din blogg!
KramarSvar: Ja, klart vi har kvar Hera. Hon tar ju tyvärr inte upp lika mycket plats i bloggen som förut när när man har två små barn.

För er som inte vet, så är Hera vår katt. Hon är en Ragdoll och världens snällaste katt. Ibland lite för snäll, eftersom barnen får göra vad dom vill med henne och hon säger aldrig ifrån utan piper bara ynkligt (och då får jag eller mannen komma till undsättning).


 

The one

Jag tänkte svara på frågorna från frågestunden, men vissa svar förtjänar ett helt inlägg.


Postat av: Emma

Hur visste du att din man var den rätte? Hur många förhållanden har du haft tidigare ? :)
Svar:
Jag har haft ett seriöst förhållande innan min man och så några kortare förhållanden. Men min första seriösa pojkvän blev jag ihop med när jag var 16 år. Jag flyttade in hos honom (han var 21 år) bara ett par månader efter vi blev ihop. Vi var sen tillsammans i lite över 4 år.

Jag var alltså tillsammans med honom under hela min gymnasietid. Under den tiden så chattade jag en hel del med min man. Men jag hade ju redan en pojkvän då, så det blev inte så mycket mer än lite chattande och flörtande. För jag tyckte redan då att han var grymt snygg och väldigt trevlig.

Här är faktiskt en bild på min dåvarande pojkvän (den blonde) med min man, på en fest för si sådär 13 år sen.... Tänk om jag visste då att jag senare skulle gifta mig med honom och få två barn med honom?När jag var 20 år och singel så fick jag ett meddelande av min make (och då hade vi inte haft kontakt på ca 2 år). Han skrev "Men är det inte du som jag chattade med förut på gymnasiet?" och vi återupptog kontakten. Båda var singlar och det pirrade i magen. Det kändes verkligen som ödet, att vi hittade tillbaka till varandra när tiden var rätt.

Jag har alltid haft känslor för min man, ända sen vi började chatta med varandra. Så jag har kanske innerst inne alltid vetat att han är den rätte för mig? Vi har snart varit tillsammans i 10 år och jag kan fortfarande känna lite pirr i magen :)


 

Färgglada äpplen

Jag älskar regnbågsfärgade kläder på barn och denna var en fin variant! Jättesöt med sina äpplen. Den kommer från Småfolk och kostar 249 kr. Jag kan se Zack framför mig i den  ;)

 

Personliga dagiskuddar

På Zacks förskola så får barnen ta med sig egna kuddar hemifrån som dom sitter på på golvet när det är samling. Igår så var jag iväg och letade efter lite roligare kuddar som Zack  och Leah kunde ha till förskolan. Det var inte så lätt! Men så hittade jag ett par runda, rosarandiga kuddar som var ganska platta som jag tänkte skulle passa perfekt att sitta på!

Dom kommer från Sebra och kostade 199 kronor styck. Jag ville piffa till dom lite så jag tog och broderade barnens namn på deras kuddar. Då slipper dom slåss om kuddarna (Zack känner igen "hans" bokstav - Z, så han kommer nog känna igen sin kudde) och det blir ett roligt minne senare.Bakstycket är i jeanstyg, vilket är slitstarkt (bra när dom ska användas en hel del).

 

Jag började med att göra en ritning över bokstäverna (rekommenderas verkligen, så att det blir snyggt och jämnt). Förutom att knyta trådändarna så duttade jag på lite superlim på ändarna så att dom inte ska gå upp när kuddarna används så mycket.

 


 

Halvtimmes middagarJag har fått hem den läckra kokboken "Jamie's 30 minute meals" som jag beställde. Jag älskar kokböcker och har en liten samling här hemma. Det är så inpirerande att bläddra igenom och njuta av dom vackra bilderna.

Det som är bra med den här kokboken är att måltiderna bara tar 30 minuter och det är inklusive sallad och dessert!!! Jag läste någonstans att Jamie hade sagt att hans fru jämt var gravid (dom har väl 5 barn eller nåt?) så då gällde att fixa mat FORT och då föddes även denna kokbok.

Jag kommer självklart dela med mig av recepten så fort jag har hunnit prova några  :)

Nu ska jag fortsätta och brodera på barnens förskolekuddar....

 

Intervju med Zack - Hans stundande 3-års dag


 

Odd Molly vår och sommarNi har väl inte missat att man kan se bilder från Odd Mollys visning på modeveckan både på deras egna hemsida, men också på Finest? (Sen så kommer fler sneek peaks här på bloggen också!)


 

Ett litet hus vid skogens slut...

Det verkar som om det är väldigt intressant det här med vårt sparande till hus. Så jag tänkte berätta lite mer om våra planer.

Vi har bestämt oss för att köpa hus om ca 3 år. Varför just då? För då kommer Zack att sluta förskolan och börja skolan. Jag vill inte hålla på och flytta sen när han har börjat skolan. När barnen väl har börjat skolan så ska vi bo kvar i samma område. Jag flyttade runt så mycket under skoltiden och vet hur jobbigt det är att ständigt behöva försöka komma in i gruppen och aldrig ha någon riktig bästis. Jag vill inte att mina barn ska växa upp med den otryggheten.

Så vi har 3 år på oss att spara ihop så mycket som möjligt. Vi har inga stora tillgångar idag och vi bor i en hyresrätt så vi börjar på noll kan man säga. Men, vi har gjort sånt här förut. Vi sparade ihop till bröllopet och Thailandsresan (ca 150000) på ett halvår, men då fick jag också försäkringspengar för min cancer (50000). Så jag hoppas att det ska gå bra den här gången också.

Jag vill bo i radhus alternativt lägenhet på markplan med stor uteplats. Vi har pratat lite om ett vanligt hus men det är så mycket jobb att sköta känns det som? Så radhus känns lite bättre. Men vi får se.

Ni frågar om områden som vi funderar på. Jag vill bo söder om stan, Enskede, Årsta, Johanneshov. Maken har pratat om Lindingö (han har vänner som bor där) men det känns lite för dyrt för oss och lite för långt från stan (det finns ju ingen tunnelbana dit!).

Men som sagt så har vi 3 år på oss att bestämma oss så det kan ju ändras ganska mycket under tiden.


 

På mitt skrivbord just nu... Gymnasieskola...

img_9787 (MMS)

På mitt skrivbord just nu... Gymnasieskola 2011 från Skolverket har kommit och ska läsas igenom. Kurser ska planeras, men det är inte så lätt utan dator (förhoppningsvis får vi våra datorer denna vecka). På tisdag nästa vecka börjar undervisningen!


 

Den här var jag ju tvungen att köpa!


149 kronor hos H&M Divided


 

Vecka 33 - #13 All Over Tee
Denna veckas Odd Molly kommer också från höstens Classics kollektion och en tee i 100% bomull som heter #13 All Over Tee. Den finns i färgerna chalk, bluewash, yellow heart, chalk bandana, brickredish bandana och flanellgrey heart.


All Over Tee är en snygg, skön tee med tryck överallt (vilket förstås hörs på namnet). Den har färgade kantband vid halsen och vid ärmarna och en rå kant nertill.

All Over Tee är normal i storleken och kostar 500 kronor. Lite roligt är att det finns matchande trosor som heyer #22 All Over Panty och kostar 350 kr.

Just såna här snygga enkla bomulls tees är dom som användas mest av alla mina mollysar, som mina Good vee tees och Hatehate tees. Älskar dom! 

ParkhängIdag så skulle jag egentligen ha träffat Johanna men hennes Love var lite hängig och på väg att bli sjuk så det blev inställt. Det var väldigt synd, men istället så ringde Anna och frågade om jag ville hänga i Nytorgsparken med henne och Natashja! Så vi hade en mysig träff med barnen.


Leah var inte lika glad när vi åkte hem. Kvällens middag blev en enkel en - lövbiff, klyftpotatis och bearnaisesås!

Helgen har gått sjukt fort. Imorgon är det arbetsdag igen!

 

Frågestund

~ You can tell whether a man is clever by his answers. You can tell whether a man is wise by his questions. ~
Naguib Mahfouz


Det var några av er som önskade en frågestund och det var ju faktiskt ett tag sen jag hade en. Så här kommer det en frågestund! Fråga på...

 

Pappig

Redan efter första arbetsveckan så har jag märkt en förändring hos barnen, speciellt hos Leah. Hon har blivit lite mer pappig för första gången i sitt liv. Annars har det bara varit jag som gäller.

När vi sitter och äter så brukar hon ibland hinna äta klart före oss och då har hon alltid sträckt sig efter mig och velat sitta i mitt knä (inte så lätt att äta då!). Men i fredags så sträckte hon sig efter pappa för första gången!

Dock så har hon gått runt och ropat lite på mig här hemma medans jag har varit på jobbet, har maken berättat. Det känns jobbigt att höra, men det är nyttigt för henne att vänja sig vid att jag inte alltid finns där. För snart ska hon börja på förskolan också! Tänk att jag snart har två barn på förskolan!!

 

The Voice Streetdance SchoolIgår kväll så var jag på ett event som The Voice Streetdance School och Finest anordnade. Jag gick dit solo men träffade på Emma-Lou som jag känner efter att ha träffats på en massa massa events. Det är alltid lika roligt att hänga med henne! Jag blev lite star-struck när jag såg att Christian som vann den svenska versionen av The Bachelorette var där. Det var en av dom få tv-serierna som jag följde slaviskt under våren. Men jag hejjade inte på Christian, utan på den otroligt snygga och otroligt trevliga Sebastian. Så när han kom innan för dörrarna så var jag bara tvungen att gå fram och prata med honom.Han var riktigt riktigt charmig! Vi pratade massor. Han berättade att han höll på med en egen tv-serie som heter Hybris som spelar lite på att han har fått hybris ;)

Han var otroligt sympatisk och sa att han blev väldigt smickrad av att jag ville bli fotad med honom och att jag gillade honom. Jag blev i allafall väldigt charmad och det hela slutade med att vi följdes åt till tunnelbanan och jag fick hans goodiebag...
Så, jag hade en mycket trevlig dag igår. Cupcakes, rosé och snygga killar, vad kan man mer begära?? ;)

Synd att han hade flickvän  ;)

 

Studiebesök på Cupcake STHLMNi vet ju hur mycket jag älskar cupcakes, så jag har länge längtat efter att besöka sveriges första cupcake butik - Cupcake STHLM. Jag tog med mig min älskade vän Linda dit och vi tog en lååååångfika på Cupcake STHLM.

Omgång 1 (ja, det blev ju flera omgångar under vår långfika)Favorit här: Rocky Road, men Astrakan (med smak av äpple och kanel) kom god tvåa!Omgång 2: Här var Babar helt klart godast med sin smak av rabarber, hallon och vanilj! En riktigt goding!!

Om ni älskar cupcakes (som jag) så bara måste ni besöka Cupcake STHLM! Det enda som gjorde mig lite besviken var att flera av cupcakessorterna var slut, men det förstår man ju! Så goda som dom var!  :)

 

Cajsa WargCajsa Warg
är en delikatessbutik med en massa spännande och fräsch mat. Det finns en butik på Söder och en i Vasastan. Jag och Linda var förbi butiken idag efter en långfika.Vi köpte båda våra middagar där. För mig blev det en jättegod korvgryta med salssica och andra goda korvar (som dom själva gör). Den var riktigt riktigt god och var väldigt populär hos barnen. Jag kan verkligen rekommendera den!


 

Dagens Leah


Ni vet hur jag älskar lila! Så jag kunde inte låta bli att klicka hem denna underbart fina lavendelfärgade tröja från Nova Star till Leah. Jag vet sedan tidigare att dom brukar vara väldigt stora i storlekarna så jag beställde denna i storlek 80 (Leah har bara storlek 86 annars) och ändå var den rätt så stor så den kommer vara perfekt i höst!

 

VoodooDessa knivställ är verkligen urhäftiga! Ett sätt att få utlopp för sina aggressioner?? Vad skulle svärmor säga??

Just nu så kan man köpa dom till 40% rabatt hos Campadre, 599 kronor istället för 999 kronor som dom kostar annars!

 

En favorit i repris

Några av er ville att jag skulle skriva mer om Odd Molly. Jag får inte så många kommentarer på dom inläggen så jag trodde inte att dom var så populära, så det är jättebra att ni säger till!

Jag använder ju Odd Molly i stort sett varje dag, så jag skulle kunna blogga massor om det och dagens outfits men det får nog bli en lagom dos Odd Molly istället.

Igår så hade jag på mig en av mina absoluta favorittröjor genom tiderna - 9th sweater. Den är så snygg och bekväm och jag bara älskar min! Så jag är så ledsen att den aldrig har återkommit i några fler kollektioner! Men nu! Till våren så kommer en tröja som är mycket lik den! Jippee!

 #46 Colbert tunic heter den, lägg det på minnet  :)


 

Barnvänliga stränder

Nu börjar det bli dags att boka in höstens och vinterns semesterresor och jag får ständigt frågor via kommentarerna och mail om vilka barnvänliga stränder det finns i Thailand.
Koh Mook - På Koh Mook så bodde vi vid det underbara hotellet Sivalai Resort (om man ska till Koh Mook så är detta stället man bara måste bo på). Hotellet ligger längst ut på spetsen av ön så nästan hela hotellanläggningen är omringat av vatten och strand.

Stranden är väldigt speciell på Koh Mook. Jag tror att jag inte har varit med om så mjuk sand. Konsistensen påminner om mjöl och det knarrar under fötterna när man går igenom den mjuka sanden.

Koh Mook är en ganska liten ö så här kan man verkligen finna lugn och ro. Vi träffade på en gammal bekant till mig på Koh Mook (vad är chansen egentligen?!) som hade med sig sina två små barn och skulle egentligen resa runt i Thailand med fastande på Koh Mook och ville aldrig åka därifrån.

På dom flesta ställena runt Sivalai så är stranden långgrund. Zack och maken gick och letade sjöstjärnor när det var lågvatten och dom kunde gå en bra bit ut tillsammans.Koh Ngai - På Koh Ngai så bodde vi på underbart barnvänliga Fantasy Resort. Det stället kändes verkligen som en fullträff när det första vi såg var en lekplats med klätterställning, rutschkana, gungbräda och strandleksaker. Barnen fullkomligt älskade att leka på stranden, både på lekplatsen och i vattnet. Det var väldigt praktiskt för oss att det fanns en lekplats där på stranden.Koh Lanta - Långgrunda stränder och massor med lekplatser. Första kvällen på Koh Lanta så försökte vi ta en promenad längs med stranden men Zack fastnade vid varje lekplats som finns lite här och där längs med stranden så vi kom ingen vart.

Men Koh Lanta är nog det ställe som vi tyckte var mest barnvänligt då det fanns gott om lekplatser, stranden var väldigt långgrunt överallt och det fanns barnmatsburkar och blöjor inne i stan.Koh Phi Phi - Vår favorit ö sen förut när vi var i Thailand har varit Phi Phi. Vi älskar stämningen och lugnet på ön och allting finns där. Bra mat, bra shopping och underbara stränder. Även här är dom flesta stränderna långgrunda och Zack och Leah kunde sitta länge vid strandkanten och leka på Phi Phi.

På Phi Phi så finns det inga bilar och inte ens några tuk-tuks, utan man går om man ska någonstans (det är inte långt till något på Phi-Phi). Men det är nog avsaknaden av motorljud och tutandet som gör att Phi Phi känns så lugn.Ofta när vi berättar att vi reste runt i Thailand i två månader med två små barn så får vi frågor som 2men hur gick det??" eller "hur vågade ni det?". Vi svarar alltid att det gick hur bra som helst (för det gjorde det ju!) och jag förstår inte alla vad det är man ska vara rädd för??? Fler borde våga resa utomlands med sina småbarn. Det har verkligen gett oss och barnen så otroligt mycket. Zack pratar fortfarande om det!


 

Nu är Zack redo för vintern!

Ja, det blev en jacka istället för en overall i år. Varför? Jo, för att han hade redan ett par fodrade överdragsbyxor från Molo från förra året som jag tror hoppas ska funka ett tag till (det är storlek 92 på dom och han brukar ligga mellan 92/98). Dom var i allafall väldigt väldigt bra den korta stund han använde dom under vintern (efter vi kom hem från Thailand).


Han tyckte inte att det var så roligt att klä på sig en massa vinterkläder nu, därav minen...


Så till överdragsbyxorna så blev det en vinterjacka i storlek 98 som heter Castor och har en vattenpelare på 8000 mm och en andningsförmåga på 8000 g. Den är fleecefodrad vilket gör den väldigt varm varnade kvinnan mig i butiken om.

 

Sen blev det förstås en Molo fleece också. Detta år blev det en grå Ushi i storlek 92 (Molo fleecarna brukar vara så stora i storlekarna). Den var så mjuk och gosig så jag blev kär i den direkt. Den kändes väldigt bra under jackan också (om det blir riktigt riktigt kallt). Så nu är Zack redo för vintern!Jag fick en fråga angående Zacks förra overall:

Postat av: Angelica

Kommer ihåg att Zack var så himla fin i den regnbågsfärgade overallen =)
Funderar på vilken av Molos overaller jag ska välja till min 2,5 årige son, ser det för blarrigt eller för mycekt ut på en 2,5 åring med den regnbågsfärgade tycker du Bambi? Zack var bara 1,5 år förra vintern va? Vet inte om jag hellre ska välja en enfärgad, men förra året hade han en helt röd så det vill jag inte ha i år igen.

KramSvar: Zack fyllde 2 år den 4 september, så han var lite över 2 år när han hade den regnbågsfärgade overallen. Jag tycker inte alls att den är blarrig. Kvinnan som jobbade i butiken där jag handlade Zacks nya jacka berättade att hennes 5-åring hade själv valt den regnbågsfärgade overallen till sig själv!

Den är ju verkligen otroligt fin! Jag ser fram emot när Leah kommer att använda den.P.S. Just dom regnbågsfärgade overallerna brukar ta slut rätt så fort. Jag köpte min redan i augusti förra året för att vara säker på att få en!


 

Span på stan

Idag har jag bekantat mig lite med det centrum som ligger närmast jobbet. Det är ca 10 minuters promenad dit, vilket är lagom om man har något ärende att uträtta. Jag märker jag nästan uteslutet kollar efter kläder till barnen nuförtiden, förut var det alltid till mig själv som jag kollade på kläder åt när jag gick en snabb shoppingrunda på lunchen.

Några favoriter som jag hittade idag:En urtjusig kofta med katter på för 149 kronor hos H&M. Jag var sååååå nära att köpa den till Leah, men snart har hon lika många koftor som mig (jag är något koftberoende) så jag hindrade mig.
Lindex hittar jag ALTLID så mycket fint till barnen. Skulle kunna handla hur mycket som helst där. Som denna jättesöta body med en uggla på för 79,50 kr.Dessa leggings med äpplen på blev jag jättekär i! Dom fanns i väldigt stora storlekar också :)

 

Ursöta leggings med hjärtan på knäna för 79,50 kr. (Leah har ett liknande par) och en jättefin body med prickar på. 

 Färgglad body för 99 kr, joggingbyxor med stjärnor (finns i större storlekar också) 129 kr och en jättefin bodysuit med huva för 199 kr.

 

Några av er rekommenderade Lindex overaller från Fix och jag kikade lite på dom (dom ska inte blandas ihop med dom andra overallerna som Lindex har som bara var vattenavvisande!). Dom finns bara i två färger - svart eller rosa (mycket mer rosa än på bilden). Men kostar bara 799 kronor och som ni ser så har dom en vattenpelare på 10000 mm.

 Jag var inne på Polarn o. Pyret också men hittade inte så mycket som jag gillade förutom möjligtvis denna tröja med älgar på.

 Men jag handlade lite annat... bland annat vad Zack ska ha på sig i vinter! Jag visar er sen!  :)


 

Rötmånad

Det är fortfarande rötmånad och i onsdags fick min kollega en riktig påminnelse om det. Hennes vänstra ben svullnade upp och blev dubbelt så stort!!! Hon fick väldigt väldigt ont i knäled och höftleden på det benet och det visade sig att hon blev smittad av salmonella! Hon var nästan helt säker på att det var från en smörgås från Pressbyrån.

Riktigt läskigt och jag har faktiskt inte sett något liknande på riktigt förut! Så tänk på det, det är fortfarande rötmånad nu!

 

Leka med kollegor


Självskattningstester, grupprocesser och ledarskapsstilar var sånt som behandlades under vår kick-off. Det var kanske stundvis lite segt men jag drog ändå en lättnadens suck när jag insåg att vi inte skulle gå på glödande kol, bygga en flotte eller bygga en mänsklig pyramid. Jag hatar sånt, men alla exemplena som jag tog upp är faktiskt sånt som har skett på kick-offar tidigare. Och jag har genomlidit det. Jag förstår inte riktigt tanken med det. Jag kommer inte närmaren någon för att jag har byggt en flotte tillsammans med den! Då är det bättre att sitta ner och prata (som vi gjorde mycket under denna kick-off).

Det verkar som om jag inte är ensam när det gäller dessa känslor inför lekar på kick-offar, har hört från många kollegor som också helst vill slippa sånt. Vad säger ni? Tycker ni om att leka lekar med era kollegor? Har ni varit med om någon hemsk "lek" eller aktivitet under såna här tillställningar?

 

Fredag

Snart är första arbetsveckan slut. Det ska bli skönt med helg, även om den är fullspäckad den med. Jag har inte mailat dom som har vunnit "försten-tävlingar" än, utan det gör jag i helgen (men ni borde veta om ni redan har vunnit eftersom ni ser om er kommentar var först). Har ni tyckt om dom tävlingarna?

Är det något annat ni önskar i bloggen? En frågestund? Att jag bloggar mer eller mindre om något?

Hoppas att ni alla får en jättefin fredag idag!  :)


P.S. Jag har försökt kommentera flera bloggar fårn iPhonen medans jag var på kick-off men det fungerade INTE ALLS. Ska det inte gå??? Varför går det inte??? Nån som vet?


 

En overklig tanke

När jag var iväg på kick-offen så glömde jag förstås min Levaxin. Jag har inte riktigt insett att jag måste äta medicin varje dag för resten av mitt liv. Jag är inte van vid det. Det låter så definitivt och det känns lite läskigt när jag tänker på det. Varje dag för resten av mitt liv. Då ser jag mig - en 80-årig tant som äter sin 21000:e tablett. En ständig påminnelse om tumören som fanns i min kropp. Som levde i min kropp.

Det känns så konstigt att äta medicin varje dag. Det blir som en stämpel "du är sjuk - du äter ju medicin", men jag känner ju mig frisk nu. Jag dock inte blivit friskförklarad än (vad jag vet?), vet inte riktigt när man blir det med sköldkörtelcancer. Det känns så konstigt att tänka på att jag har haft cancer. En sån overklig tanke.

 

Försten får den #5En praktisk kombinerad termometer (napptermometer och vanlig) från Philips Avent, värde 399 kr, kanske kan vara bra att ha? Den första som lämnar en kommentar till detta inlägg vinner den! Glöm inte mailadressen  ;)

 

Berätta sagorIkväll var det min tur att natta Zack. Vi läste flera böcker, om och om igen. Han ville bara läsa mer och mer... jag tröttnade lite och föreslog att jag skulle berätta en saga istället. Då började jag berätta en ganska enkel saga om hunden Zack som gå och köpa glass. Han träffade på sin kompis elefanten Rune och jag tog fram en mjukiselefant som fick agera Rune. Zack älskade det! Han skrattade och tittade storögt på mig när jag berättade denna relativt enkla sagan.

Han ville höra mer och mer. Så jag hittade på lite om att hunden hittade en pinne som han badade med, osv osv. Väldigt väldigt enkla saker, men Zack tyckte det var så roligt! Så jag kan verkligen rekommendera det (om ni inte redan gör det förstås).

 

Lycka

Det var helt underbart att komma hem efter två dagars kick-off med jobbet. Jag möttes av ett nystädat hem (!) och två glada barn som kom springandes. Jag tyckte till och med att det kändes som om Leah hade vuxit en massa under dessa två dagar, haha!

Men mannen hade maten klar på bordet, dammsugit hela lägenheten och köpt hem Dr.Pepper till mig (som jag inte köper längre då jag vill äta och dricka lite nyttigare men man kanske kan unna sig ibland)! Det var en massa trevliga överraskningar! Själv så brukar jag lämna över barnen direkt till mannen när han kommer hem och så brukar jag klaga över hur jobbigt det har varit att va ensam med barnen så mycket.... ;) 

Jag är så glad att jag har min underbara make och mina fina barn. Jag har kramat om dom allihopa en massa sen jag kom hem och är genuint glad över att jag får vara en del av denna fina familj.


 

Försten får den #5Ett litet kit till dig själv? En fin väska från Olivia, lite solskydd från Proderm, shine spray från Urban och en mintchoklad tvål!

Första som kommenterar får kitet, men glöm inte din mailadress! (Och håll utkik efter den sista utlottningen som kommer senare idag!)

 

Maktskifte hemma

Iförrgår så kom jag och mina nya kollegor in på genus (nej, det var inte jag som tog upp det) och hur kvinnan gärna roffar åt sig det mesta av föräldraledigheten och mannen infinner sig i detta. Som med mycket annat när det gäller barnen.

Men par förändras när dom får barn. Det sker ett maktskifte. Innan barn så är det oftast mannen som känner att han har kontroll, kanske tjänar han mer eller har huvudansvaret för dom flesta av besluten i förhållandet men när barnen kommer så ändras detta. Mannen känner sig kanske osäker på detta med barn och bebisar medans kvinnan som har burit på bebisen i 9 månader känner sig lite mer förberedd och hemma i föräldraskapet. Kvinnor sägs ha en moderlig instinkt som gör att hon alltid vet och gör rätt när det gäller bebisen... så det är bara för mannen att gå åt sidan. Eller?

Min nya manliga kollega som deltog i diskussionen sa att han kände igen detta så otroligt väl. Flera av hans vänner har uttryckt att dom har bara känt sig som spermadonatorer och har känts sig överflödiga efter dom har fått barn. Dom var vana vid att vara delaktiga, och ofta drivanden, i dom flesta besluten där hemma... men inte efter barnen kom in i bilden.

Mina kvinnliga kollegor funderade på om det var lite grann en "hämnd"? Att man omedvetet tänker "haha, nu är det min tur att ta alla beslut - nu vill jag ha makten!"? Samtidigt så är det många kvinnor som "klagar" över att dom är projektledare i hemmet och att mannen skiter i allt?

 

Ibland måste man våga stå upp för sina rättigheter

I somras så beställde mannen en massa nya delar till sin dator. Han fick inte moderkortet att fungera och han testade en massa olika grejer, men inget funkade. Till slut så tog han bort ett klistermärke som satt på moderkortet och tänkte att det kanske störde på något vis... men nej, den fungerade fortfarande inte.

Han skickar tillbaka moderkortet och dom gör en kontroll. Dom märker då att klisterlappen är borta och då gäller inte garantin. 700 kronor är bortblåsta även fast dom skickade en felaktig vara.


Men maken visste att han hade inte gjort något fel. Det stod ingenstans att om man tog bort klisterlappen så gällde inte garantin. Det stod inte ens på företagets hemsida. Men nej, dom vägrade ersätta honom för det trasiga moderkortet. Maken (som är jurist) stämmer dom och skickar in en stämningsansökan.


Igår så ringer dom från datorföretaget och vill förlika. Maken har i sin stämningsansökan begärt 2500 kronor av företaget för juridiska kostander (det kostar lite att stämma och så tar det tid att skriva ihop en stämning). Dom säger att han får 3546 kronor om han förliker... han accepterade på direkten kan jag säga! Tänk va mycket lättare det hade varit för alla om dom bara hade betalat tillbaka dom där första 700 kronorna.... men det var bra att mannen stod på sig!

 

Stjäl


 

Försten får den #4The early bird gets the worm.... eller kanske en me&i tröja i storlek 74/80? T-shirt med Harry & Lily i trädgården. Rak unisex t-shirt. Den första som lämnar en kommentar till detta inlägg vinner den! (Glöm inte att fylla i din mailadress och håll utkik efter fler utlottningar!)

 

Kick off

Jag har faktiskt varit på en jättetrevlig kickoff idag och den fortsätter imorgon då vi sover över här (jag har haft tidsinställda inlägg hela dagen idag). Så det betyder SÖMN för min del (ska snart sova).


Gruppledaren kom fram till mig under dagen och berättade att hon hade pratat med en annan om mig. Jag blev först lite nervös när hon sa så. Men så säger hon att den personen hade sagt "Vilken tur att vi fick tag på henne!". Gruppchefen sa att hon kunde bara hålla med. Jag blev glad ändå in i hjärtat. Det var så underbart att få höra! Jag känner mig så välkommen och det är en underbar känsla på en ny arbetsplats.

 

Försten får den #3Ekologiskt lyx till dig själv från Le Petit Olivier. En exfoliating & cleansing face gel och en natural defence day creme blir din om du är den första att lämna en kommentar! (Glöm inte att fylla i din mailadress och håll utkik efter fler utlottningar!)

 

NaturprogramMin sötaste plutt satt igår kväll och tittade på naturprogram med oss. Det handlade om lax och hur björnar fiskade lax. Då säger Zack:

"Laxen tycker inte om att björnen tar den."

"Nej, det gör den nog inte men det är björnens mat." svarar jag.

"Jag tycker att björnen ska äta annan mat." säger Zack.

"Vaddå för mat?" undrar jag.

"Pasta!" svarar Zack  ;)

 

Försten får den #2Första som kommenterar vinner en jättesöt babyskallra från Frans & Friends och en flaska body oil till bebisen från Oliv naturell. (Glöm inte mailadressen och håll utkik efter fler utlottningar under dagen idag och morgondagen!)

 

Kraaaaaam!Den här bodyn med Musse som kramar barnet är ju bara för gulligt (och unisex)! Endast 49:50 hos H&M!!

 

Försten får den #1

Eftersom ni är så underbara, så tänkte jag ha en massa små tävlingar här på bloggen under dagen idag och morgondagen. Där den som först lämnar en kommentar (med sin mailadress) vinner vinsten! Så kika in här då och då för att inte missa chansen att vinna en massa fina saker (det kommer bland annat vara vinster från me&i, Frans & friends, Philips, mm)!

Först ut är ett exklusivt halsband, designad av Lovisa Burfitt:Första kommentaren får den.... glöm inte mailadressen!

 

Vinterns overaller

Det här med overaller är en riktig jungel. Jag har tagit och jämfört några märken, speciellt dom som har fått bra i olika tester. En sak som är bra att titta på är vattenpelare, som är en indikation om hur vattentät overallen är. Enligt EU-standard får man kalla plagg för vattentäta om de har en vattenpelare på 2000mm (eller 2 meter). Detta är dock en sanning med modifikation; klassiska regnplagg i galon har en vattenpelare på runt 5000mm & då börjar plaggen kännas vattentäta. Funktionskläder som både är helt vattentäta & andas bör ha en vattenpelare på minst 10 000mm. Då klarar dom mer extrema påfrestningar i blötan. (källa: Uteungar)


 

Molo - Förra vintern så hade Zack den fina regnbågsfärgade overallen från Molo. Han fick ständigt komplimanger för den, av främlingar, av vänner och av andra barn. Nytt för i år, från Molo, är den rutiga overallen! Jag som tycker att alla svart/blåa overaller är så tråkiga, älskar att det kommer lite overaller med mönster (det är också perfekt i pulkabacken för då ser man vart ens barn är bland alla andra barn)! Molos overaller har vattenpelare på 8000 mm och en andningsförmåga på 8000 g.Gneis - En läsare tipsade mig om Gneis och deras overaller har en vattenpelare på 10000 mm och en bra andasfunktion. Dom finns i fina färger, men tyvärr bara från storlek 92 cl. Det är ett svenskt märke som tillverkar kläder för vårt klimat.Didrikssons - Förra året så fick Didrikssons overall Tigne bäst i test i Vi föräldrar. Vattenpelare på 2000 mm och andningsförmåga på 2000g.

 

Polarn o Pyret - Dom har ännu inte släppt vinterns overaller (på bilden ovan så är det skaloveraller med fleecefoder), men dom brukar ha overaller med en vattenpelare på 10000 mm. Vi hade en overall från Po.P förr-förra vintern och var väldigt nöjda med den.

Reima - Har inte släppt sina vinteroveraller än, men har tidigare haft en vattenpelare på 3000 mm på sina overaller.


 

Isbjörn of Sweden - Har riktiga funktionella overaller med en vattenpelare på så mycket som 20000 mm!! Och en andningsförmåga på 12000 g!! Låter som en overall som funkar bra i kallaste Norrland! 


Ja, det är inte lätt att välja ut den ultimata overallen men det lutar åt en Gneis (beror lite på vad den kostar) eller en Molo (men i år blir det nog en enfärgad, kanske en lila?). Har ni bestämt er för vad det blir för overall i år?


 

Ni gör mig så glad!

Vet ni, jag tycker det är så underbart att ha en blogg! Alla ni förgyller verkligen min vardag... och mina festligare stunder. Jag älskar era hejjarop när jag börjar ett nytt jobb och jag älskar att klicka mig in hos en av er och läsa sånt här:Tack så jättemycket Anna! Superroligt att läsa att du vill rekommendera min blogg till dina läsare!  :)

Sen är det jätteroligt att se att era vinster kommer fram. Som t.ex. Ameera som vann lego-setet från e-leksaker:Ännu gladare blir jag att se att mina prenumeranter ökar för var dag. Den senaste veckan så är det hela FEM stycken som har börjat prenumera på min blogg och det gör mig verkligen jättejätteglad! :)

bloglovinJag ville bara att ni skulle veta att ni är underbara och får ofta mig att le!  :)

 

Me&i höstRoligast med hösten är ändå alla nya höstkollektioner. På något vis brukar dom kännas roligare än vårkollektioner, vet inte riktigt varför?

Men i allafall så släpper Me&i bilderna på sin höstkollektion imorgon. Här ovanför ser ni en sneak peek och jag gillar vad jag ser!  :)

 

Att komma hem

Det var skönt att komma hem. Har ont i huvudet efter alla nya intryck och all ny information. Barnen var glada när jag kom hem men nu är dom rätt så trötta och gnälliga, vilket dom tydligen har varit hela dagen (nu får maken se hur det är! ;). Så det har blivit mycket kramar och gos!

 

Nu har jag en massa mail att svara på, har inte hunnit göra det alls idag. En massa roliga inbjudningar och andra förfrågningar, alltid roligt att komma hem till! Snart är det väl dags för en ny tävling?  :)


 

Jag älskar mitt nya jobb.  Fina gamla K-mä...

img_6945 (MMS)

Jag älskar mitt nya jobb.  Fina gamla K-märkta lokaler och jättetrevliga kollegor. Jag och J har pratat bebisar, barn och graviditeter hela dagen. Vi har verkligen funnit varandra.


 

Kladdkaka med tryffel

Igår så bakade jag en ljuvlig kladdkaka med tryffeltäcke som jag hade med mig till gamla jobbet och bjöd på! Riktigt riktigt chokladig blev den  :)150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Tryffel:
1 ½ dl vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad
½ dl hackade nötter (jag använde macademianötter)

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker.
3. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet.
4. Bred ut smeten i en smord form som är pudrad med kakao (istället för ströbröd). Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.
5. Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta den från plattan.
6. Dela chokladen i bitar, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme.
7. Bred den över kakan och strö över nötterna. Låt stå kallt, minst 1 timme.


P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av dessa underbara recept!! Och börja gärna prenumerera på min blogg om du inte redan gör det  :)


 

Första arbetsdagen

Pirr i magen. Jag hoppas att jag får en god start på nya jobbet. Förra jobbet fick jag ingen vidare start på. Hade precis fått plus på stickan och mådde illa. Vissa dagar klarade jag inte ens av att stiga upp ur sängen och så ska man försöka göra ett sånt bra första intryck som möjligt.När jag tittade på barnen imorse så undrade jag "Hur jag kan jag byta bort att umgås med dom här sötnosarna hela dagarna mot att jobba?". Men så tänkte man inte för ett halvår sen, då längtade man bara tillbaka till jobbet.


Ännu tyngre blev det när Zack sa imorse "Jag vill inte att du ska gå mamma..."

 

Fint från Åhlens


Jag var på Åhlens igår och hittade denna underbara kortärmade tröja med knappar och lite slitet stjärntryck. Lite Molokänsla! Den kostar bara 99 kronor. Jag köpte den i storlek 86 till Leah men jag märkte sen att den var väldigt stor i storleken och Zack skulle utan problem kunna ha den.

Det fanns även en söt body med trycket "Full of Love" som jag var sugen på att köpa....

 

Vad behöver man när barnen börjar förskolan?

Jag har fått några frågor angående vad barnen behöver när dom bröjar förskolan. Nu när Leah ska börja så har jag gått igenom vårt förråd för att se vad som finns i vilka storlekar.

Här är min måste-lista, tills Leah ska börja förskolan om ett par veckor:


Galonbyxor/regnbyxor - är helt klart överst på min lista. När Zack började förskolan för två år sen så visste jag inte hur viktiga dessa var, men en av pedagogerna sa åt mig att köpa ett par. Jag köpte då ett par på Tradera för en femtilapp, men dom finns annars på Lindex för 199 kr. Dom är oftast väldigt stora och går att reglera lite i storlek så barnet kan använda dom väldigt länge (Zack hade samma i 1 ½ år).

Varför är dessa så nödvändiga då? Jo, man kan lätt ta på dom utanpå overallen så då slipper man tvätta overallen varje dag. Så fort det är lerigt eller om man har ett barn som älskar att sitta i sandlådan så är dom perfekta!Extra uppsättning av allt - Det är jätteviktigt att ha ett par extra byxor, tröja, strumpor, vantar, mössa och underkläder på förskolan.


Olika sorters vantar - Zack brukar ha minst 3-4 olika par vantar. Det är bra att ha 2-3 par vanliga stickade vantar (om dom är ute på förmiddagen och dom blir smutsiga/våta och ska ut igen på eftermiddagen eller om någon tappas bort), sen ett par lite tjockare (helst i ull) men också ett par skalvantar (Zack har dessa röda från Po.P. som är bra!).

Vantar får man alltid räkna med att det tappas bort något par varje säsong, det är förbrukningsvara. Men om man vill undvika det lite så kan vanthållare vara bra att köpa också (finns på Po.P. också). Zack har dock aldrig haft det och han har inte tappat så många vantar tycker jag.


Fleecetröja - Jag tycker att barnen klarar sig länge och bra med bara en fleecetröja. Zack brukar använda sin Molo fleece långt in på hösten. Det är så lätt att komplettera med en skaljacka/regnjacka när det regnar eller blir lite kallare.


 


Skaljacka/regnjacka - Perfekt under hösten och våren att komplettera med en fleecetröja.

Overall - Brukar inte behövas förrän lite senare. Vi har haft overaller från både Molo och Po.P. Vi var nog mer nöjda med den från Po.P, mest för att den hade gummiband under fötterna vilket overallen från Molo inte hade och det var väldigt bökigt utan, men annars var dom likvärdiga! (Kommer med ett inlägg om mina favorit overaller till hösten/vintern)

Namnmärka allt - Superviktigt att skriva namn på allt, inte minst för pedagogernas skull som inte har en aning om vems det är och oftast så får dom skulden när något försvinner...

Gummistövlar - Sen är det alltid bra att ha ett par gummistövlar på förskolan om det börjar regna under dagen.

Men jag tycker inte att man behöver ha så mycket mer än så (fast det är ju ganska mycket på min lista). Det är lätt att köpa på sig mycket onödigt till barnen bara "ifall att", men oftast så klarar dom sig med mindre än vad man tror!


 

Balsamicokyckling500 g kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk olivolja
2 rödlökar
8-12 vitlöksklyftor
1 pujolök
2 tsk oregano

Sås
3 dl matlagningsgrädde
1 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond
1 tsk oregano
½ tsk soja
½ msk maizena

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Salta och peppra kycklingsfiléerna. Bryn dom runt om i lite olja. Lägg filéerna i en ugnssäker form.
3. Skala rödlök och vitlök. Skär rödlöken i klyftor och purjolöken i 2 cm långa bitar. Lägg löken runtom filéerna.

4. Ringla över olja och strö över oregano. Tillaga i mitten av ugnen 15-20 minuter.

5. Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka upp och låt koka 2-3 minuter.

6. Skär filéerna i skivor och servera med lök, sås och klyftpotatis eller bulgur.


 

Hejdå gamla jobbet!
Nu har jag och Zack varit inne och sagt hejdå till mitt gamla jobb. Det känns lite vedmodigt och jag kommer sakna alla trevliga jobbarkompisar.

Jag var anställd där i 3½ år, men hann inte jobba där så mycket eftersom under den tiden så var jag gravid och mammaledig två gånger. Ändå har dom alltid varit väldigt förstående och snälla (rektorn skickade t.ex. min julklapp hem till mig, bara för att man är mammaledig så ska man inte vara utan julklapp från jobbet!).

Men det är många minnen som kommer tillbaka när jag åker dit. Jag berättade för Zack att när han låg i min mage så åkte jag den här vägen varje dag... :)


 

Bakverk eller godis? Vad väljer du?

Ibland får jag kommentarer om att jag bakar så mycket och att jag på så vis äter mycket onyttigt. Men det är faktiskt det enda "godiset" jag äter. Jag köper aldrig lösgodis, aldrig chips och aldrig ostbågar (tycker inte ens om det). Istället så köper jag lyxiga praliner (av kvalitetschoklad) eller bakar något hemma. Jag tycker att det är godast, men då vet jag också vad jag stoppar i mig.

I Sverige så äter vi hela 17 kg godis per person per år. Det är ca 5 kg mer än vad Zack väger!


Färgen i röda, rosa eller lila godisar kommer från torkade honor av kockenillsköldlusen (även kallad E120, karminsyra, låter kanske trevligare än att skriva malda löss). Detta ämne har rapporterats orsaka allergiska reaktioner, astma och svullnader.

Gelatinet i t.ex. ferraribilar kommer från nötkreatur.
Skumsvampar (och många andra liknande "skumgodisar") innehåller inte mindre är fyra olika sockersorter och allihopa står högst upp i ingredienslistan (och då vet ni att dom står för största innehållet) - socker, glukosfruktossirap, glukossirap och invertsockersirap.

Skumsvampar innehåller även karnaubavax, eller E903, som länge har använts som glansmedel för läder. Trevligt att mumsa i sig?

Gelatinet kommer från svin.

Chokladen bland lösgodiset innehåller just extremt lite choklad (hos Karamellkungen så hamnar kakaomassa på 8:e plats på ingredienslistan). Främsta ingredienserna i plock-chokladen är tyvärr socker och fett.... och många gånger fett av väldigt dålig kvalité som mättat fett eller palmolja.


Ja, så här kan man faktiskt fortsätta.... man hittar något konstigt med varje godissort man googlar. Men tänk att vi svenskar stoppar i oss 17 kg var av den här skiten? Vet folk inte vad det är dom stoppar i sig?? Nej, baka hellre en god kaka till fredagsmyset istället för att köpa hem en påse med E-ämnen! Ni hittar en massa bra tips i bland mina recept.

 

Hej vackra vardag!

Imorse när jag tittade ut från balkongen så möttes jag av känslan av vardag. Folk gick med snabba steg med sina väskor, sopbilar tömde soptunnor och bussar var fulla med människor. Det var faktiskt en härlig känsla. Ja tycker om vardag!

Själv så börjar jag inte jobba (på mitt nya jobb, gaaaah!) förrän imorgon! Idag blir det besök och "hejdå" på mitt gamla jobb!  :)

 

Dagens outfit


 

Vecka 32 - #550 Ninotchka tunic

 

Denna veckas Odd Molly är en gammal goding från vinterkollektionen 2010, nämligen #550 Ninotchka tunic. Denna vackra tunika finns i färgerna lite indigo, vintage chalk och vintage dark powder. Den är i 100% silke, förutom spetsen som är i 100% bomull.


Tunikan är i tjock silke, vilket gör att den inte känns för ömtålig och man vågar använda den. Den har den otroligt vackra spetsdetaljen längst ner och knappar framtill. 

Jag älskar känslan av denna tunika och jag är så otroligt glad över att jag fick tag på denna på rea! Nypriset låg på 1800 kronor men jag fick tag på den för bara ca 600 kronor! Den är normal i storleken och är väldigt skön att bära!


 

EFIT-dagen
 

Tortuna gropen


Maken var ju iväg och tältade med två vänner vid ett jättevackert ställe som heter - Tortuna gropen. Det är ett väldigt vackert kalkbrott med sol, bad och hopp från klippor.Vi var där för två år sen.... då såg det ut så här:
Man glömmer nästan bort hur liten Zack har varit  ;)


 

GenusförskolorSom ni kanske redan vet, så är jag med i genusgruppen på vår förskola. Pedagogerna på vår förskola har tyckt att det har varit positivt med genusgruppen, men sa också "men vi tänker inte bli någon genusförskola".

Vi tyckte att det var synd att dom kände så. För det första så är genus något ALLA förskolor MÅSTE jobba med enligt läroplanen, det är inget valbart... så egentligen så ska alla förskolor vara "genusförskolor". Det finns så mycket att vinna med att ha en genusinriktning inom förskolan, eftersom det är då den viktiga grunden i barnens utveckling läggs. Sen så är det också eftertraktat med genusförskolor (som ni ser här ovanför) så förskolan skulle även tjäna på det på det sättet också...


”Vuxnas sätt att bemöta flickor och pojkar liksom de krav och förväntningar som ställs på dem bidrar till att forma flickors och pojkars uppfattning om vad som är kvinnligt och manligt. Förskola skall motverka traditionella könsmönster och könsroller. Flickor och pojkar skall i förskolan ha samma möjligheter att pröva och utveckla förmågor och intressen utan begränsningar utifrån stereotypa könsroller.” - Lpfö 98


 

Jordnötssmörcookies

Jag har länge undrat hur caféer får till dom där härliga stoooora mjuka, nästan lite sega, cookies. Och nu vet jag hur! Åh, va underbart detta recept blev! Det är också ett väldigt enkelt recept. Jag slängde ihop dessa igår kväll på sånt som jag redan hade hemma.2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
125 g jordnötssmör
1,5 dl brun farin
1 dl strösocker
1 nypa salt
2 ägg
Lite mixade nötter (paranötter, pinjenötter, paknnötter, cashewnötter)

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda vetemjöl och bakpulver. Tillsätt jordnötssmöret.
3. Tillsätt brun farin, socker och salt. Blanda väl.
4. Tillsätt äggen och blanda ordentligt.
5. Fördela degen på ett bakplåtspapper i 6 kulor. Platta till så att dom är 6-7 cm i diameter. Om degen är väldigt kladdig så använd två skedar!
6. Hacka nötterna grovt och strö över kakorna. Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.

 

P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av dessa underbara recept!! Och börja gärna prenumerera på min blogg om du inte redan gör det  :)


 

Phil & Ted vs. Urban Jungle

Jag får många frågor om vår syskonvagn från Phil & Ted, både i bloggen, via mail och bland vänner. Igår så fick jag nöjet att låna Annas Urban Jungle, som är en helt annorlunda syskonvagn och jag tänkte göra en liten jämförelse.Vi har haft vår Phil & Ted ändå från Leah föddes, vi hade då en mjuklift i den åt henne. Då tyckte jag att den fungerade bra, fram tills hon blev ca 3 månader och blev för lång för mjukliften. Så vi fick byta till sittdel ganska tidigt (ca 5 månaders ålder om jag minns rätt) och fungerade den bra igen tyckte jag.

Men nu när båda barnen är rätt så stora så gillar jag inte alls vår Phil & Ted, tyvärr. Den som sitter underst ser inget och sitter trångt. Den kan lätt välta när dom är ganska jämviktiga (vilket den har gjort några gånger, speciellt när Zack klättrar ur).

 

Enda fördelen med den just nu känner jag är att den är smal och kommer in överallt. Mycket bra när man åker buss (vilket vi gör ganska mycket) och det kanske bara finns plats för en barnvagn, då är den faktiskt perfekt!


Jag tyckte att Urban Jungle vagnen var mycket mer lättkörd. Den har mer utrymme i korgen under och ingen av barnen sitter trångt. Så ur barnens synpunkt är detta en mycket bättre vagn, tycker jag.

Den är förstås bredare, jag märkte att det var lite knivigt att komma in/ur hissen och man fick be folk flytta på sig lite på trottoaren. Jag kunde inte hänga min väska över handtaget som jag brukar göra med vår vanliga vagn och det var lite synd.


Drömvagnen skulle vara att ha en syskonvagn där barnen kan sitta bredvid varandra mot mig och utan någon grej mellan dom. Svängbara framhjul är ett måste (Förstår inte hur man kör en vagn utan svängbara hjul?!?! Man måste ju hela tiden trycka ner handtaget för att kunna svänga.). Gärna en stor varukorg och stor sufflet.

Men vi ska nog sälja vår Phil & Ted snart och bara ha enkelvagnar. Zack kommer få gå för det mesta (han är ju faktiskt ganska så stor), men annars så har vi vår Brio Sing och en sulky.


 

Bilar 2Några av er har efterfrågat en recension av Bilar 2, så här kommer den  :)

Zack var väldigt nöjd med filmen eftersom den innehöll precis det han efterfrågade - en massa bilar som åkte runt en massa. Medans jag tyckte att det var lite väl våldsam för att vara en barnfilm. Det sköts en hel del och var bomber och sånt, vilket jag tycker är väldigt onödigt i en barnfilm.

Det är också en hel del hemliga agenter som byter identiteter och håller på, vilket jag tror gör filmen lite svår att hänga med i för barn. Men Zack satt klistrad hela filmen och tyckte det var väldigt spännande. Han hade dock svårt att återberätta vad den handlade om så jag vet inte hur mycket han hängde med egentligen.

Jag gillade första filmen mycket mer och blev tyvärr lite besviken på uppföljaren.

 

Pssst...

Imorgon är det EFIT-dag! Ska ni vara med...?

 

Pride Paraden - Känslornas Parad


Anna, Solle, Ulrika och jag!


Åh, va det är underbart med Pride festival och Pride parad! Jag förstår inte alls hur några kan vara emot denna glädjefest - eller snarare känslofest. För det kom även tårar, när man såg alla som gick i paraden... för dom som inte kan:


Åh, jag blev så imponerad av Mona (tillsammans med Jonas Gardell)! Som vågade gå helt öppet i paraden efter allt som har hänt... och viftade med norska flaggan förstås  :)Men var var Fredrik?


Det är svårt att stå still när man hör all bra musik! Det är underbart med alla glada människor!Precis när vi började gå med i paraden så började det förstås att regna! Vi blev dygnvåta, Zack sov så han brydde sig inte men Leah blev mycket ledsen så jag gick hem med barnen. Men innan regnet kom så hade vi en underbar stund! Solle hade med sig rosa cava som vi skålade med! :) 

Redo för Pride parad!!

img_0430 (MMS)

Redo för Pride parad!!


 

Dom nödvändiga apparnaNu har jag fixat lite appar. Jag har fått råd av vänner och från er och valt ut dom allra allra nödvändigaste apparna. Eller vad säger ni? Har jag missat någon?

 

Från skräckfilm till regnbågens fest

Maken ska snart åka iväg med två vänner. Dom ska campa i urskogen och ska inte ha med sig så mycket grejer. Själv så blir jag lite nervös, har sett för många skräckfilmer känner jag. ;)

Jag och barnen ska istället gå i Pride paraden, vilka kontraster! Men det ska bli mycket trevligt. Och vi ska desto mer grejer med oss, så är det alltid med två småbarn man måste ha minst kex, vatten, frukt, filt och extra blöjor med sig. Men helst dubbelt så mycket  ;)


 

Fredagen i bilder

Åh, jag har haft en übertrevlig fredag! Fullspäckad men så rolig och trevlig! Först så träffade jag Johanna för en trevlig lunchdejt. Hon är så otroligt duktig som ordnar med Mammabloggkryssningen en massa! Vi åt på mitt absoluta favoritställe - Baresso. Och jag tog min favorit - nachotallrik.
Efter den trevliga lunchen så gick jag hem och hämtade Zack och köpte lite fika för att sen möta upp Anna och Natashja och deras barn för lite picknick.

Natashjas son, Tamlin, tycker verkligen om blåbär!  ;)

Efter picknicken så gick vi direkt till biografen för att se på Bilar 2. Det var verkligen en annorlunda upplevelse att gå på bio med ett litet barn. Det stod ca 10 stycken barnvagnar utanför salongen och hela tiden så hörde man någon som frågade "varför gör den så?" eller liknande. Barnet bredvid mig spillde ut sin Fanta över mina ben och det var mycket spring ut och in.

Men Zack satt som klistrad och är som förtrollad nu. Han vill inte äta middag, han vill bara köra med sina bilar och prata om filmen.Jag frågade honom ett par gånger om han ville gå hem, men det ville han absolut inte. Jag var även lite nervös för att det skulle hända en olycka så jag frågade även om han var kissnödig ett antal gånger... men det gick så bra så!

Jag tyckte det var väldigt mycket reklam innan filmen (men antagligen lika mycket som vanligt). Många barn i salongen blev otåliga, även Zack. Dom borde verkligen korta ner reklamen inför barnfilmer!

Vi köpte en leksak innan filmen, som dom sålde på biografen och den vill han inte släppa taget om.Det hela var en mycket underbar upplevelse för vår lilla plutt. Det var härligt att se (jag och maken bråkade faktiskt lite om vem som skulle få gå med Zack på hans första biofilm men maken sa att det är tur att vi har två barn).

 

Redo för bio! Zack sitter      redan klist...

img_1382 (MMS)

Redo för bio! Zack sitter      redan klistrad vid reklamen och mumsar popcorn. Ljudet känns inte för högt heller (det var jag var lite orolig för).


 

Picknick med Anna och Natashja. Innan dess...

img_2822 (MMS)

Picknick med Anna och Natashja. Innan dess lunchade jag med finaste och trevligaste Johanna. Och snart ska jag och Zack på bio! Hans allra allra första biofilm! Hoppas att det går bra. Kram på alla fina bloggläsare!


 

Syskongos på morgonen

Dom senaste två morgonarna så har vi hört hur det har pratas ifrån barnens rum på morgonen. Istället för att komma in till oss så har Zack gått och lagt sig hos Leah och dom har legat och pratat med varandra i hennes säng.Eftersom det var min tur att gå upp med barnen (och maken har sovmorgon) så kunde jag inte låta bli att ta med mig kameran när jag gick in till mina gosungar.

Dagen idag bjuder på en massa skoj och trevligt. En ganska fullbokad dag faktiskt, men det kommer nog dom här sista semesterdagarna vara. Man vill ju klämma ur så mycket som möjligt ur dom!

Ha en underbar fredag allihopa!

 

Vinnaren av lego-setet

Maja om Vinn ett legoset från e-leksaker!:
Jag är med. Min son bara ÄLSKAR lego :D


Grattis Maja! Och tack till e-leksaker som sponsrade tävlingen!  :)

 

Crémant de BourgogneIkväll blev det lite bubbel och ost och kex när barnen hade somnat. Det blev en ny sorts bubbel, en fransk sort som heter Crémant de Bourgogne och kostar 169 kronor. Jag kan varmt rekommendera den. Den var lätt drucken och var väldigt frukig och god. Den har fått 5 plus av Aftonbladet och har ett medelbetyg på 8,3 hos Vinkatten.Middagen var min gamla paradrätt - plankstek. Så mumsigt, barnen gillar mest potatismoset.


 

Varför känns det som fredag idag?Kanske för att vi båda är lediga? Kanske för att vi har en flaska bubbel på kylning? Kanske för att vi ska äta plankstek här hemma till middag?

 

Badar i värmen. Nåja, maken och Zack badar...

img_4678 (MMS)

Badar i värmen. Nåja, maken och Zack badar. Vi andra är badkrukor.


 

Snart - ett nytt jobb

Jösses, jag kan inte fatta jag börja jobba på tisdag. Inte många dagar kvar innan allvaret börjar! Men det ska bli riktigt roligt och spännande att börja på en helt ny och annorlunda (jämfört med mina tidigare skolor) skola. Idag fick jag hem planeringen för jobbets första två veckor, det är konferenser, kick-off och planering som står på schemat innan eleverna kommer.

Och jag är så glad över mina nya iPhone, så att jag kan kolla mail och blogga lite på väg till och från jobbet. Jag kommer kunna slappna av och umgås med mina barn och inte känna stress över osvarade mail och annat (o)relevant.

Men nya kollegor och nya elever... känns alltid lite pirrigt och nervöst. Undrar hur lång tid det tar innan någon hittar till min blogg? Förra gången jag bytte jobb så var det en elev som sa till en kompis "ja, det är hon!" när jag kom redan första dagen... och jag fattade direkt vad det var... dom hade läst min blogg! (Men eleverna brukar bara tycka att det är roligt att jag bloggar och jag är alltid noga med vad jag bloggar om eftersom jag vet att elever läser den ibland.)


 

Båtutflykt


Mannens farbror och hans fru var förbi med sin båt här i Stockholm och vi hälsade på dom lite snabbt igår. Det var verkligen strålande solsken och barnen trivdes bra på båten. Leah var så söt i sin lilla flytväst, såg ut som en stor boll när hon gick där på båten. Och Zack ville bara leka med håven i vattnet...

 

Dagens outfitIdag har jag på mig min nya A-one silk camisole long print och ett par shorts/kjol som jag köpte igår på H&M (199 kr) och så en gammal kofta från H&M.


 

50-tals fest

Igår var jag och Anna på 50-tals fest som Cimon Lundberg anordnade. Det är himla roligt med tema-fester! Det borde man ha oftare. Det var prickiga klänningar och hängslen och Marilyn Monroe som strömmade ur högtalarna. Ja, vi trivdes faktiskt rätt så bra  :)Är inte Annas klänning underbar?? Själv så hade jag lite svårt att hitta någon 50-tals utstyrsel...


 

Gröna LundZack är verkligen i perfekt ålder för att gå på Gröna Lund nu. Han är tillräckligt stor för att uppskatta karuseller och samtidigt får han åka gratis (under 3 år)! Han ville åka allt om och om igen.

Vi har haft en underbar dag och vi har åkt en massa karuseller. Jag och maken åkte den nya berg- och dalbanan Twister (som var sådär) och även den gamla Extreme. Det räckte för oss kände vi. Vi spelade lite på chokladhjul men vann inget (typiskt att hon bredvid mig som köpte EN bricka vann medans jag hade köpt FYRA).

Vi hade strålande solsken och det var rätt så mycket folk. Vi fick köa 25 minuter som längst och det är väl egentligen okej.

 

Sitter här i skuggan och njuter av en iska...

img_9357 (MMS)

Sitter här i skuggan och njuter av en iskall cola på Gröna Lund. Zach är iväg och åker spöktåget med pappa, jag hoppas att han inte blir för rädd. Jag har en vän vars son inte vågade åka några karuseller alls efter en åktur i spöktåget. Som ni kanske märker så har jag fått igång min iPhone, varför sa ingen att man var tvungen att koppla ihop den med iTunes??!? Efter fem samtal med 3 så nämner dom det...


 

När kan man gå på bio med barn?

Jag har fått hem gratis biljetter till biofilmen Bilar 2. Jag har tänkt gå med Zack på den, men jag funderar samtidigt om han är för liten att gå på vanlig bio? Jag tror att han skulle klara av det, annars kan vi ju gå därifrån. Men jag skulle vilja höra era tankar - Vad säger ni, när gick ni på bio med era barn för första gången och vilken ålder tror ni är lämpligt?

 

Idag: Grönan!

Idag kommer svärföräldrarna hit och vi ska besöka Gröna Lund. Det är snart ett år sen vi var där (3 september 2010) och då vågade inte Zack riktigt åka så mycket. Det här var favoriten då:Denna fick han åka många gånger, även med fast Ylva:På tanke på våra kläder så verkar det som om det var en kylig dag på Gröna Lund. Idag blir det nog desto varmare. Det ska bli roligt att se om han vågar åka mer detta år. Jag vågade mig på denna förra året:Men i år är jag mest sugen på att testa den nya berg- och dalbanan i trä!

 

Dagens Zack


T-shirt från Thailand
Shorts från Sydafrika


 

Stockholm Pride 2011
Jag tycker att det är så underbart med alla Pride-flaggor på stadens alla bussar!Boksläppet som Sagolikt Bokförlag skulle ha var tyvärr inställt.Snopp-polkagrisar eller tutt-polkagrisarKanske inte den sortens fiskdamm man är van vid? ;)En blå kanin i högklackat ser man inte varje dag heller...


Roligast var hoppborgen. Där träffade vi på några vänner och deras son. Men det fanns även en pysselhörna där man kunde göra egna masker, måla dom och ha glitter på dom. Men vi hann aldrig dit eftersom Zack fastnade vid hoppborgen. Jag fick till och med gå in och hämta honom eftersom han vägrade komma ut därifrån!

 

Världen är litenTänk va världen är liten. Min allra allra första kompis här i Sverige bor också här i Stockholm och har läst min blogg i 2 år. Det var inte förrän hon läste ett inlägg om min uppväxt i USA som hon kom på att det var jag!

Så vi har suttit och pratat gamla minnen och barn och bloggar och har haft jättetrevligt! Hon har världens sötaste 4-månaders och jag längtade tillbaka till tiden då barnen låg stilla. Nu så måste man vakta Leah varenda minut....

Nu blir det Pride!

 

Tydligen så ska man bära polokrage och jeans på sommaren om man inte vill att män ska stirra på en


 

Mini Rodini höstnyheter

En av mina favoritmärken när det gäller barnkläder, Mini Rodini, har kommit med några superfina höstnyheter! Ska nog klicka hem dom snart för i våras tog några favoriter slut innan jag hann köpa!


Tröja 249 kr och kofta 429 kr.

Tröja 389 kr.


 

Bloggar med nischJag sitter och kollar igenom "Mat & Dryck" kategorin på Bloglovin' och jag beundrar verkligen dom som orkar ha en ren mat eller bakblogg. Jag träffade Pernilla som har bloggen Bli min jäst på ett event och hon berättade att hon bakade varje dag. Verkligen varje dag.

Men ibland så känner jag att jag också skulle vilja ha en renodlad blogg. En bakblogg, en OddMollyblogg eller kanske en genusblogg? Ge sig hän åt sin hobby/intresse helt och hållet. Fördjupa sig i det. Men jag har så många intressen och jag tycker om att variera mig. Jag vill kunna skriva det som faller mig in. Tänk om jag vill skriva om genus och jag bara har en bakblogg? Det går ju inte...

Jag tänkte fråga er vad ni tycker om nischade bloggar, men sen kom jag på att om ni gillade enbart nischade bloggar så kanske ni inte skulle vara här inne och läsa....

 

MåndagsmysVi firar makens ledighet med lite måndagsmys - Tobleronetårtan från Almondy passar perfekt!

Imorgon ska jag på ett mycket spännande möte! När jag var 9 år och precis hade flyttat hit till Sverige så blev jag vän med en tjej. Vi bodde bara i den staden i lite drygt ett år och jag och vännen tappade kontakten när jag flyttade. Men av en slump så hittade hon till min blogg (en av hennes vänner hade rekommenderat den för henne) och hon kände igen mig! Och imorgon ska vi ta en fika! Det ska bli jätteroligt  :)

 

Sen så ska hela familjen göra ett besök på Pridefestivalen och hälsa på finaste Anette och Katarina som har bokförlaget Sagolikt Bokförlag. Dom har nämligen bokreleasen imorgon kl. 15 i RFSLs ungdomstält i Kungsträdgården på deras senaste bok Junior vill ha syskon. Där kommer det bjudas på sagoläsning, pyssel, överraskningar och gröna krokodilmuffins!!

Ska ni gå på Pridefestivalen?


 

Måndag

Jag fick hela 500 kronor för ett gäng urvuxna kläder (lite po.p. och andra märkeskläder), hoppgunga och en skötväska. Helt okej för saker som vi ändå inte använder och jag inte orkar sälja på nätet. Det var väldigt smidigt att lämna in och hon kollar igenom det snabbt och man får betalt! Men då och då kommer jag fortsätta att sälja på nätet (när jag orkar) och lägga kläder i Röda Korsets container.

När maken kom hem så stack vi ut och åt lunch och var i parken en stund.
P.S. Jag har fortfarande inte fått mitt micro-simkort från 3, är lite sur på dom.... Vill ju börja använda min iPhone4!!


 

Vad gör ni av era gamla barnkläder och prylar?Som ni säkert har sett här i bloggen så brukar jag sälja barnens gamla kläder på Tradera eller Loppi.se. Jag ger ibland bort kläder till gravida vänner också men idag tänkte jag se vad jag kan få för en påse med gamla kläder och lite annat (bland annat en hoppguna) hos min lokala secondhandbutik.

Hon köper bara in "paket" vilket inte gör mig något för här finns det alltid massor som är urvuxet eller som inte används. Det är skönt att slippa hålla på fota varenda liten grej och skriva iordning en beskrivning och hålla på. Det tar sån enorm tid så jag vet inte om det är värt det? Får se hur mycket jag får betalt i secondhandbutiken istället. Vad brukar ni göra av era gamla barnkläder och prylar?

 

Babushkor och Linus på LinjenSå fint bäddset och kuddar med Babushkor från Sal de Coco

Och skulle det inte vara lite häftigt att ha Linus på linjen på väggen?Piffar upp vilka trista vita väggar som helst!


 

Första augusti

Redan augusti! Augusti betyder att Leah ska börja förskolan, jag ska börja nytt jobb och Mammabloggkryssning!

 

Augusti betyder också att jag ska lämna över föräldraledigheten till mannen (denna månad för att sedan gå ner till 75%). Det betyder att det är slut på mammaledigheten för min del (eftersom vi har bestämt att vi inte ska ha några fler barn), vilket faktiskt känns bra. Jag känner mig ganska mätt på att vara hemma med barn nu och det ska bli jätteroligt att börja jobba.

 

Det är massor med spännande på gång med bloggen och i bloggvärlden också. Det är så roligt att få vara en del av den och träffa andra trevliga bloggare och inleda roliga samarbeten som gör att jag får prova på saker som jag aldrig hade provat på annars.

 

Tänk va mycket roligt augusti har att bjuda på!


 

Vecka 31 - #146 Smirk teeDenna veckas Odd Molly är en färsking från höstens Classics by Odd Molly kollektion och den heter #146 Smirk tee. Den är i 100% bomull och finns i färgerna rose, blue och white.Det här nog en av dom mest eftertraktade plaggen bland Classics by Odd Molly och det förstår jag verkligen! Det är en väldigt skön enkel topp med fina detaljer. Jag älskar dessa klassiska basplagg från Odd Molly! För dom håller oftast väldigt bra kvalité och är väldigt sköna att bära.

Den har fina detaljer som knyt fram, hål stickning med odd molly logga och att den är avskuren under bysten.

Jag har tagit mina vanliga storlek (2) och tycker att den är normal i storleken. Den kan kännas något urringad när man har lite större byst. Smirk tee kostar 500 kronor.


 


Beauty Planet