500 g kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk olivolja
2 rödlökar
8-12 vitlöksklyftor
1 pujolök
2 tsk oregano
Sås
3 dl matlagningsgrädde
1 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond
1 tsk oregano
½ tsk soja
½ msk maizena
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Salta och peppra kycklingsfiléerna. Bryn dom runt om i lite olja. Lägg filéerna i en ugnssäker form.
3. Skala rödlök och vitlök. Skär rödlöken i klyftor och purjolöken i 2 cm långa bitar. Lägg löken runtom filéerna.
4. Ringla över olja och strö över oregano. Tillaga i mitten av ugnen 15-20 minuter.
5. Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka upp och låt koka 2-3 minuter.
6. Skär filéerna i skivor och servera med lök, sås och klyftpotatis eller bulgur.