bambi

En overklig tanke
När jag var iväg på kick-offen så glömde jag förstås min Levaxin. Jag har inte riktigt insett att jag måste äta medicin varje dag för resten av mitt liv. Jag är inte van vid det. Det låter så definitivt och det känns lite läskigt när jag tänker på det. Varje dag för resten av mitt liv. Då ser jag mig - en 80-årig tant som äter sin 21000:e tablett. En ständig påminnelse om tumören som fanns i min kropp. Som levde i min kropp.

Det känns så konstigt att äta medicin varje dag. Det blir som en stämpel "du är sjuk - du äter ju medicin", men jag känner ju mig frisk nu. Jag dock inte blivit friskförklarad än (vad jag vet?), vet inte riktigt när man blir det med sköldkörtelcancer. Det känns så konstigt att tänka på att jag har haft cancer. En sån overklig tanke.
#1 - Bee

Jag ska också äta ett piller i resten av mitt liv. Jag har kronisk B-12 brist vars symptom är som att bli utbränd, hjärnan slutar fungera. Banalt eller hur? Avsaknad av en vitamin får hela kroppen att balla ur. Det är konstigt att äta receptbelagd medicin när man är ung och frisk, jag håller med dig där.

#2 - Jennie

Jag äter oxå Levaxin och har gjort varje dag i mitt 31-åriga liv. Så gud vet hur många tabletter jag redan fått i mig. Redan som nyfödd bebis fick mina föräldrar mosa levaxintabletterna och ge mig dem. Att äta dessa är bara som en del av livet, det är inget jag tänker på. Utan jag tar min tablett på morgonen och sen är det bra med det. Nån gång har det hänt att jag glömt en tablett en dag. Det gör inget, men däremot när jag glömde de i 3-4 dagar, då märkte jag skillnad....Men tabletterna blir tillslut en del av ditt liv också. Du tar de utan att reflektera över det. Så har jag det iaf.

#3 - Sara - Mamma till Max 2,5 år

Min man har ätit levaxin sen han typ föddes så det lär bli några tabletter på en livstid. När han var liten fick hans föräldrar inte försäkra honom bara för att han inte hade någon sköldkörtelproduktion. det var nog inte lika vanligt då så försäkringsbolagen vågade inte ta risker. tänk så det ändras. idag räknas det ju inte som att vara sjuk när man äter levaxin. du äter det ju dock för att du haft en sjukdom så för dig blir det ju förknippat med det men för min man är det något som tillhör livet bara!

#4 - Tess

Samma sak här med mediciner. Har inte gått genom det du gjort, men känns jobbigt med ständiga mediciner. Varje gång man ska nånstans måste man kolla: "Har jag alla mediciner med mig? Har jag nog av varje sort? Hur länge räcker det här?" Tröttsamt :-/ Blev "gammal" redan vid 24 år då medicinerna blev dagliga.

#5 - No name

Hahah! Ja de där med och minnas dom där tabletterna, jag äter inte p-piller och det pga att det vore samma sak som att inte äta dem alls. För jag glömmer lätt.Har skaffat mig även en son där mormorslåda för piller, för när jag glömmer om jag har tagit eller inte, så då kan de blir två på en dag och få i sig en dos på 300 är inte så jippii



Kul med en till som bloggar om sköldkörtelcancer!