bambi

Ett litet hus vid skogens slut...

Det verkar som om det är väldigt intressant det här med vårt sparande till hus. Så jag tänkte berätta lite mer om våra planer.

Vi har bestämt oss för att köpa hus om ca 3 år. Varför just då? För då kommer Zack att sluta förskolan och börja skolan. Jag vill inte hålla på och flytta sen när han har börjat skolan. När barnen väl har börjat skolan så ska vi bo kvar i samma område. Jag flyttade runt så mycket under skoltiden och vet hur jobbigt det är att ständigt behöva försöka komma in i gruppen och aldrig ha någon riktig bästis. Jag vill inte att mina barn ska växa upp med den otryggheten.

Så vi har 3 år på oss att spara ihop så mycket som möjligt. Vi har inga stora tillgångar idag och vi bor i en hyresrätt så vi börjar på noll kan man säga. Men, vi har gjort sånt här förut. Vi sparade ihop till bröllopet och Thailandsresan (ca 150000) på ett halvår, men då fick jag också försäkringspengar för min cancer (50000). Så jag hoppas att det ska gå bra den här gången också.

Jag vill bo i radhus alternativt lägenhet på markplan med stor uteplats. Vi har pratat lite om ett vanligt hus men det är så mycket jobb att sköta känns det som? Så radhus känns lite bättre. Men vi får se.

Ni frågar om områden som vi funderar på. Jag vill bo söder om stan, Enskede, Årsta, Johanneshov. Maken har pratat om Lindingö (han har vänner som bor där) men det känns lite för dyrt för oss och lite för långt från stan (det finns ju ingen tunnelbana dit!).

Men som sagt så har vi 3 år på oss att bestämma oss så det kan ju ändras ganska mycket under tiden.

#1 - Ammi

Jag bor och är uppväxt på Lidingö och det är ett fantastiskt ställe att växa upp på med nära till naturen framförallt! det tar mig fem minuter med buss att komma till Ropsten där tunnelbanan finns. Jag bor nära bron så självklart går det fortare då men det går lika fort för mig att ta mig in till stan som om jag bodde i ngn annan förort. Från ropsten är det 3 stationer till östermalmstorg och 4e stationen är t-centralen. ;) så det är inte så avlägset som man kan tro!

#2 - LADY DAHMER

tullinge och segersäng är ställen vi kikat på. billigt men ändå relativt nära stan.

#3 - Linnea

@ladydahmer

Vad räknar du som billigt? Mina svärföräldrar bor i segersäng, det är inte billigt.

#4 - BAMBI

LD Vi har ju några vänner som bor i ett nybyggt hus i Tullinge... men det tycker vi är rätt så långt från stan.

#5 - AMEERA

Bra idé att sätta upp ett mål och verkligen reflektera över var livet bär er :D

#6 - Anonym

Bra gjort! Att spara 100 000 på ett halvår måste ju innebära att man har bra inkomster inga andra lån eller? Ni kommer säker att fixa det!

#7 - Catti

Hej,

Har en fråga om ersättningen för cancern. Vad har du för försäkring, personförsäkring?

Anledningen är att min mamma har fått cancer och håller på att strålas för fullt och jag försöker få reda på om hon kan få ut något, mamma har dock lite dålig ordning på papper och jag vet inte riktgit var jag ska börja leta.

Tack på förhand

kramrkam

#8 - J

Det kommer ni säkerligen att fixa, vi har satt fem år till hus men vill inte låna så mkt så vi vill spara mkt mer än till insatsen och det går bra hittills (och då har vi sämre löner än er eftersom vi jobbat kortare tid :)).

#9 - Mie

Jag tror iofs att det kan vara positivt att byta miljö även som barn då och då. Man lär sig ta sig in i nya grupperingar och vara flexibel.

En erfarenhet i sig

#10 - tindra

Kanske Sigtuna?? :)

#11 - Aggie

Åh, va spännande med hus köp! Vi flyttade från lägenhet i nacka till radhus i gustavsberg när vi väntade första barnet (nu väntar vi andra till november).



I varje fall så älskar jag radhus livet! Milo skulle inte kunna ha det bättre med lek kompisar och så, tjejer och killar i åldrar från 1 till 8. Han har så roligt! Sen har vi super bra grannar som är kattvakter när vi e bortresta och så. kunde inte ha böivit mycket bättres! Ibland önskar jag mig lite större tomt ( har hela 267 kvm ;-) ) men samtidigt klipper vi hela på 10 minuter och huset är av tegel så väldigt underhålls ritt på utsidan = perfekt för upptagen småbarnsfamilj!



Så det kan jag verkligen rekommendera er! Så spännande med ditt nya jobb också, verkar ju va super!



Kramar!