bambi

Hallonkladdkaka med lakritssås
Igår så testade jag för första gången att göra en hallonkladdkaka! Tänk på att kladdkaka ska aldrig ha bakpulver eller bikarbonat i sig, eftersom den inte ska resa sig utan hålla sig kompakt och kladdig. Jag gjorde om receptet lite och minskade bland annat sockret men den blev lagom söt och syrlig med mycket hallonsmak! Den gifter sig väldigt väl med lakritssåsen.

Jag ska ha en riktig bakarhelg denna helg! Är så sugen på att testa en massa nya recept  :)



2 ägg
100 g smör
200 g hallon
2 ½ dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
2 dl mjöl
½ dl potatismjöl

1. Värm ugnen till 200 grader. Vispa socker och ägg pösigt.
2. Mosa hallonen tillsammans med vaniljsockret i en skål.
3. Smält smöret och ha i det i äggblandningen. Tillsätt även hallonmoset, mjölet och potatismjöl.
4. Vispa till en jämn smet. Häll i en smörad form med löstagbar kant. Grädda i ugnen i ca 30 minuter.

Lakritssås
2 dl socker
1 ½ dl vatten
3 msk krossade Turkisk Peber
2 msk florsocker

1. Blanda allt i en kastrull och låt koka upp. Koka i ca 5 minuter och låt såsen svalna. Tänk på att såsen tjocknar en hel del när den svalnar också (min sås blev aningens för tjock).

Om ni gillar kladdkakor, se gärna också:

Kladdkakemuffins med vit choklad frosting

Snickerskladdkaka

Kladdkaka med nougat

Vit kladdkaka

Dajmkladdkaka

P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!! Och börja gärna prenumerera på min blogg om du inte redan gör det  :)

#1 - sophie - VI 3 MOT VÄRLDEN!

Ja men visst är det så mycket godare med te eller cola! Jag har druckit två koppar kaffe nu och mår illa. Usch och fy. Det var ett dumt infall!



Att gå upp kl 6 var dock ett bra infall. Hann med att skriva en hel del på tentan innan barnen tassade upp ur sina sängar här :)



Dagispåsen kan du ju göra som du vill med, antingen hämtar du den på Åhléns eller så tar vi med en till dig? :)



Hoppas ni får en mysig helg! Kramis

#2 - LADY DAHMER

lakrits BLUUUÄÄÄÄÄÄÄÄRGHHH



men annars så!



Jag använder faktiskt bakpulver i min kladdkaka! Men det är för att jag gör seg kladdkaka. Den reser sig först och sen säckar den ihop och blir härligt seg och tuggig, med lite gegg i mitten!

#3 - Anna F

Men åh, vilket underbart recept! Nu vet jag vad jag ska göra idag när det regnar ute, tack!

#4 - tindra

gott med lakrits...

#5 - AMEERA

Rösta hemskt gärna på min sommarbild, sista dagen för tävlingen idag. Kram!



http://ameera.nu/2011/august/min-sommarbild-rosta-please.html

#6 - Johanna - Tv�barnsmamman mitt i kaoset

Mums, det där lät riktigt gott och spännande!



Kram

#7 - Jessica

bakade precis den där kladdkakan i onsdags, den var helt okej men ingen favorit, och särskilt kladdig var den inte heller tyvärr :(

#8 - Fru Gårman

Hallon och lakrits är jättegott! Gillar inte kladdkaka dock... Men brukar köpa en kula hallonsorbet och en kula saltlakrits på lokala glassbaren. Jammi!

#9 - Skrotmamman skrotar vidare - 14 månader mellan barnen

Smarrigt! Själv tänkte jag prova att baka kladdkakemuffins och experimentera lite. Är ingen hejjare i köket, och har funderat i två dagar kring hur länge formarna då ska stå i ugnen.....

Jag är ju en sån som tom kan misslyckas med "vanlig" kladdkaka. :-/

#10 - Emma - mamma till två vildar

Att mosa i en eller två väl mogna bananer i kladdkakesmeten är inte heller helt fel! :)