bambi

Leka med kollegor


Självskattningstester, grupprocesser och ledarskapsstilar var sånt som behandlades under vår kick-off. Det var kanske stundvis lite segt men jag drog ändå en lättnadens suck när jag insåg att vi inte skulle gå på glödande kol, bygga en flotte eller bygga en mänsklig pyramid. Jag hatar sånt, men alla exemplena som jag tog upp är faktiskt sånt som har skett på kick-offar tidigare. Och jag har genomlidit det. Jag förstår inte riktigt tanken med det. Jag kommer inte närmaren någon för att jag har byggt en flotte tillsammans med den! Då är det bättre att sitta ner och prata (som vi gjorde mycket under denna kick-off).

Det verkar som om jag inte är ensam när det gäller dessa känslor inför lekar på kick-offar, har hört från många kollegor som också helst vill slippa sånt. Vad säger ni? Tycker ni om att leka lekar med era kollegor? Har ni varit med om någon hemsk "lek" eller aktivitet under såna här tillställningar?
#1 - Bee

Jag gillar lekar, grupplekar i lag, man får en annan lagkänsla och en känsla av samhörighet. Att prata är också nyttigt, men kombinerat med lek så blir det perfekt

#2 - Petra

Jag ÄLSKAR att leka!!! Tycker det är så tråkigt att bara sitta och prata, jag somnar då...

#3 - Ann

Mmm, kommer ihåg en gång när alla ( 30 personer ) skulle stå i en ring, sedan skulle en i taget gå runt i ringen, stanna vid var och en och berätta vad personen i fråga var bra på. Tämligen svårt att hitta på något till 30 pers, och jädrigt jobbigt att stå där. Kan inte förklara så bra, men jag får fortfarande småångest trots att det gått 15 år. Sorry men sån där teambuilding är mest för att något eventföretag ska tjäna pengar på att vi anställda ska förnedras. Tack för att du berättade vad du tycker om sånt här! Jag är inte ensam, känns bra att veta.

#4 - Helena

En kombination är bra. På mitt jobb har vi ibland haft matlagning som aktivitet.Vi var indelade i förrätt, huvudrätt, efterrätt och tillbehör och sen åt vi ihop (givetvis). Det är väldigt roligt och så får man en god middag också :)

#5 - Matilda

Jag ska på min första kick-off i september faktiskt och på schemat står bland annat både "utomhusaktiviteter - kläder efter väder!" och "inomhusaktiviteter". Blev ju inte mindre nervös av att läsa dina exempel... :P

#6 - Linnea

Vi ska ha kick-off på min gymnasieskola som jag börjar på om fyra dagar. Jag känner ingen, och är skit rädd. För att vi ska hålla på med någon sport och att jag då ska göra bort mig för jag är inge bra på någon sport, alls.

#7 - Anonym

Nej, jag håller med dig, jag tycker det oftast bara det blir mer spänt då. Men jag har aldrig gillat sånna lekar heller, inte ens som barn!

#8 - Hanna

Ojj, fick visst inte med namn/blogg i tidigare kommentar, men nu fick jag det :)