bambi

Mindful parenting

Nu har jag läst ungefär halva boken "Mindfulness för föräldrar" och vissst är det en hel del som känns självklart men ibland behöver man en påminnelse.

 

Mindfulness handlar mycket om att leva här och nu. Det som har hänt tidigare kan man ändå inte ändra på och man kan inte veta exakt vad som kommer att ske i framtiden så det är onödig att lägga energi på det. Det är mycket bättre att lägga all sin energi på det som händer här och nu för det är det enda man kan påverka!

Jag kände att denna bok är extra viktig för mig att läsa just nu då jag ska försöka få jobb, hämtning/lämning, familjeliv, blogg och träning att gå ihop. Jag vill inte känna att jag stressar igenom livet utan jag vill njuta av mitt liv och speciellt mina barn, innan det är för sent och dom har flyttat hemifrån (jag har hört att det går fasligt fort allt det där). Jag vill inte tänka "vart tog tiden vägen? vad hände med livet?"

Tyvärr så känns det som om allt fler föräldrar är icke-närvarande. Man pillar på sin iPhone medans barnen leker i parken och ser inte när 3-åringen stolt avfyrar ett leende när hon klarar av att klättra högst upp på klätterställningen och så drar man med sig 4-åringen när man är på väg att lämna på förskolan och märker inte att 4-åringen precis upptäckte en liten myrstack som den ville undersöka. Vi tar inte tillvara på livets små guldkorn och sen så klagar vi över att vardagen känns så grå och trist. Jag har inte varit så mycket bättre själv, men nu ska jag försöka att leva här och nu. Jag skrev till exempel dagens två inlägg fredag kväll när barnen sov. Jag har inte alltid kameran med mig och måste inte fota varenda ögonblick med barnen utan njuta av nuet istället.

Nu ska jag fortsätta och läsa i boken lite...  :)

#1 - tindra

Tyvärr så finns det sådana som inte är ämnade att vara föräldrar, alla på denna jordklot är inte ämnade att bli föräldrar...Ibland ser man barn leka helt ensamma & som desperat söker efter föräldrarnas uppmärksamhet så skriker föräldrarna bara på dem....... Boken verkar vara bra, kom gärna med lite tips & info från boken, skulle vara kul & läsa.

#2 - LILITH - Borderline & mamma

Det fick mig att tänka på en sak igår när jag satt och väntade på att polisen skulle öppna. Då satt det en mamma med sin lilla dotter som kanske var tre år. Dottern försökte förtvivlat få mammas uppmärksamhet medan mamma bara pillade på mobilen. Den lilla tjejen fick säga samma sak hela tiden, men fick bara ett frånvarande "mmmm" till svar. Jag tyckte så synd om henne.

#3 - fr�ken K

Ja, skriv några tips om du har lust, när barnen sover. ;) Jag är alltid orolig att inte vara närvarande för min son, men det är inte alltid jag faktiskt orkar sitta med honom och leka. Som nu, han äter lunch och ser på bilar och mamma och pappa får en paus och kan städa, blogga och gå på toa. :)

#4 - ~ ThessBeauty ~

svar; ja, jo.. det är nog så. Men fan så snygga dom vart, nästan värt svettpärlorna! hahaha.

#5 - AMEERA

Jag måste då absolut tänka på det där med mobilen... usch för mig. :(