bambi

När kan man gå på bio med barn?
Jag har fått hem gratis biljetter till biofilmen Bilar 2. Jag har tänkt gå med Zack på den, men jag funderar samtidigt om han är för liten att gå på vanlig bio? Jag tror att han skulle klara av det, annars kan vi ju gå därifrån. Men jag skulle vilja höra era tankar - Vad säger ni, när gick ni på bio med era barn för första gången och vilken ålder tror ni är lämpligt?
#1 - Hanna

Jag gick med Vilmer första gången när han var drygt två år. Vi såg en knattefilm på 30 minuter.



Noria var nog ca 2.5 år när vi gick och såg Spöket laban hela familjen. Hon klarade det fint. Jag tror den var närmare en timme lång, men det såg ut på henne som om hon aldrig gjort annat än gå på bio om helgerna.

#2 - Therese - Eira min ögonsten

Jag var på bio med Eira när hon var nästan 2 år, såg Sammys äventyr eller vad den nu heter. Över en timma lång och så behövde hon 3D glasögon och det var inga problem alls :)

#3 - ♥anna♥

Thea ska få gå nu på söndag för första gången. Hon är 3 år! Det blir Bilarfilmen här också!

#4 - Linda

Jag var på Bio med familjen för några veckor sedan. Dottern på 5½ år & Sonen på 3½ år kunde inte sitta still medans 8 åringen hade lite myror i rumpan, men kunde ändå sitta & kolla på filmen!

#5 - Viola

Det är nog rätt olika. Min son på 2,5 år har aldrig ens suttit still och tittat på barnprogram i hela sitt lilla liv så jag tror inte att bio är rätt grej för honom än.

#6 - Rita

Jag tror det är väldigt olika på barn. Min äldsta var 1 år 10 mån när vi såg en Nalle Puh-film på bio. Den var 1 h 10 min lång och hon satt som ett ljus hela tiden! Min yngsta var ca 2,5 år när hon var på bio för första gången och hade myror i brallan redan efter 15 minuter. :) Nu är hon nästan 5,5 år och har fortfarande lite svårt att sitta en hel biofilm, medan min äldsta alltid har älskat att titta på TV och bio. Så det är nog väldigt olika, som sagt. Vissa gillar det och vissa inte.

#7 - tangirrl

Adora ska få gå och se bilar 2 också eftersom första filmen är hennes favvo. Hon r tre och det är första gången hon ska gå på bio. jag känner väl lite att vi måste testa, vi kan ju inte strunta i det om ifall att, liksom. Funkar det inte får man gå ut helt enkelt :)

#8 - Tess

Jag tror inte på en viss ålder utan det handlar om barnet. Jag har sett 4-åringar som klarat det fint, men 8-åringar som varit omöjliga! Man får känna av det hela helt enkelt (eller inte så enkelt) :-)

#9 - Malin

Vi, jag och min 2,5 åring till vilde, ska oxå gå på Bilar 2. Vet inte om han kommer klara av att sitta still så länge, men vi testar. Vad e det värsta som kan hända, hehe? Att man får gå därifrån :)

#10 - therese

Vi började som många i 2-3 årsåldern. Mitt tips är att börja med knattebio när man inte har kollat bio förut. Inte bara längden kan ställa till problem. Hur reagerar barnet så mörkret som plötsligt blir. Är det i 3D kanske även det kan skrämma i början.

#11 - Isa

Jag funderar lite på ljudvolymen - det är ju rätt högt ljud i en biograf. Vad tror ni om det?

#12 - Rita

Isa: Åtminstone i vår stad är ljudet mycket lägre när det visas en barnfilm, men vet inte om det är så överallt.

#13 - Chrissie

Nu har inte jaag barn, men första gången jag var på bio var jag två år. Så det går helt säkert fint :)

#14 - Skrotmamman skrotar vidare - 14 mån mellan barnen och tillbaka på jobbet

Våra barn har typ tittat på Teletubbies när de varit sjuka någon gång, eller om vi dammsugit (dottern är livrädd för dammsugaren) och vi har haft som familjeregel att "dumburken" aldrig är på när de är vakna. Vi försöker undvika tv-tittande/filmtittande för barnen.



Mest ur aspekten att "varför skapa ett behov de inte känner till än?" Om vi tar med henne på bio kanske hon vill gå igen. Och igen, och igen.

Bio är ju inget måste. Förr eller senare så får hon väl uppleva det.



Tänker att det kanske är lite häftigt att få minnas "Jag var 7 år första gången jag fick gå på bio, jag hade längtat i ett helt år"......... ;-)

#15 - Mia

De har varit runt två år och suttit som ljus fungerar det inte är det bara att gå ut.



/Mia

#16 - Dorothea - Ett nästintill trillingliv

Noah ska gå på Bilat 2 nu snart, Jolie ska eventuellt följa med -lite oklart då vi är osäkra på henne. Men Noah är de ingen tvekan på, han kan sitta hemma och kolla på en hel film. Jätte skönt om de behöver "slappna av" speciellt nu när vi tagit bort dagsvilan.



Hoppas ni mår gott. Kram

#17 - Carola L

Mina barn med myror i brallan har varit ungefär 2,5 - 3 år första gången de varit på bio och de har suttit still hela tiden. Det har inte varitnått problem alls.

#18 - Sarah

jag har gått på bio med min systerson när han va fyra tror jag. lagom ålder och han va helt lugn o stilla. Sist jag va på barnbio så var de en unge på cirka 5 som satt o halvskrek igenom hela filmen o frågade sin mamma varför rollfigurerna gjorde si och så. Så om det händer så visa respekt och gå ut därifrån med barnet tack ;)

#19 - Sigrid

Det är ju omöjligt att avgöra om nån annans barn, men jag skulle inte gå med Sixten. Jag skulle nog gå på spöket Laban eller Mamma Mu men inte Bilar, iallafall ettan är alldeles för hetsig och höggljudd för att jag skulle känna att det var ok faktiskt. Men det gäller Sixten, vi låter honom bara titta på lugna barnprogram, för han har svårt att varva ner som det är ändå. Zack verkar mycket lugnare än Sixten!

#20 - Kristina

Intressant ämne. Funderade på samma sak häromdagen. Min dotter är 2,5 och rätt lugn av sig så jag tror det skulle funka.