bambi

Senapskyckling
I helgen så testade vi två recept från Jamie Oliver's 30 minute meals. Jag vet inte riktigt om det bara tog 30 minuter att göra dom, snarare 45 minuter men gott var det (och det är väl huvudsaken). Jag fick göra om recepten en hel del för att anpassa det till svenska mått, men jag (och familjen) tyckte det blev bra.

Första receptet som jag tänkte dela med mig av är Senapskyckling, favoriten av dom två som jag gjorde. Till Senapskycklingen så skulle man göra en sorts potatisgratäng (som kanske mer liknar vår Jansson's frestelse).



4 kycklingfiléer
rosmarin
4 tsk senapspulver
1 purjolök
4 vitlöksklyftor
vitt vin
2 dl grädde
1 tsk senap

Potatisgratäng
1 kg potatis
1 röd lök
muskotnöt
2 vitlöksklyftor
3 dl grädde
4 st ansjovis
parmesanost

1. Sätt ugnen på 220 grader. Skala och hacka rödlöken.
2. Tvätta och skrubba potatisen (låt skalet sitta kvar). Skiva den.
3. Lägg ner potatis och lök i en ugnsform och blanda. Strö över muskotnöt och pressa över vitlöken.
4. Dela ansjovisen och strö över potatisen. Häll på grädden. Riv över parmesan. In i ugnen i ca 30 minuter.
5. Krydda kycklingen med rosmarin och 1 tsk senapspulver på varje filé.
6. Stek filéerna på medelhög värme. Skiva purjolöken och ha i stekpannan när filéerna börjar bli klara.
7. Pressa i vitlök i stekpannan och häll i lite vitt vin.
8. När kycklingen är helt genomstekt, ta upp den och skiva den och ha i den i ett uppläggningsfat. Häll i grädde i stekpannan (där purjolöken är kvar) och rör om. Ha i en stor tesked senap och rör om till en sås. Häll sedan över såsen över kycklingen på uppläggningsfatet.
#1 - Annica H

Låter riktigt gott det där ! =)

#2 - AMEERA - blev bloggtipset du?

Det går säkert snabbare om man blir mer van momenten. Kanske :)

#3 - Mårtenssons kök

Så gott det låter, det blir en hel del kyckling i vårt kök så nya recept är alltid lika välkomna:)