bambi

Barns rättigheter MÅSTE alltid gå först!

Jag pratade lite grann med vår fackliga representant på skolan då jag ska vara föräldraledig och vilka rättigheter jag har (så att jag inte blir av med min heltidstjänst, t.ex.). Han pratade då om att den här föräldralagen som ger oss rätt att vara föräldralediga en viss del av vår tjänst är inte till för att skydda skolan, inte ens för att skydda föräldrarna. Utan man får inte glömma att den är till för barnen för att barnen ska kunna få en sån bra uppväxt som möjligt.

För några dagar sen så såg jag denna video. Jag vet inte om ni har sett den, men om ni inte har det SÅ SE DEN:



Den berörde verkligen mig ända in i hjärtat och påminde mig om att vi måste verkligen vara rädd om våra barn - och då menar jag inte bara våra egna barn utan ALLAS barn. Speciellt jag som arbetar med ungdomar MÅSTE se till att ingen ska behöva uppleva sånt som Jonah har fått upplevt . När vi läser om siffor i statistiken om hur många barn som mobbas så får vi inte glömma att det är BARN bakom dom där siffrorna, varenda en måste skyddas och tas hand om!
#1 - Pethra

Jag blir så otroligt ledsen och mitt hjärta värker för dessa barn och ungdomar där varje dag är ett pågående krig i deras värld. Barnen är vårt fulla ansvar och inte bara våra egna barn, vi måste våga se de andra barnen också och även hjälpa när det behövs.

#2 - Sophie

Jag såg den för några dagar sen o det smärtade långt in i hjärtat. Jag läser till lärare o det är bra att påminnas (även om man vet) om att somliga barn har det så här, år efter år, i skolan. Men att det inte får bli så o att det kommer bli mitt ansvar att SE alla barn. Varje dag. Några dagar senare pratades det om att videon var en fejk. Men det spelar ingen roll för den berör o om det inte är pojken i filmen som blivit mobbad så är det någon annan.

#3 - Anonym

Den var sorglig..så ledsamt att mänga mår dåligt i skolan.

Jag såg det här klippet sen http://www.youtube.com/watch?v=zt5gvl5s2q4&sns=em



Då är han gladare.. Skönt att se..



/stina

#4 - me

Det klippet är helt fejk. Han blev aldrig mobbad utan det var en utmaning med en av hans klasskamrater för att se ifall han får någon uppmärksamhet.

#5 - Amanda

me: Inte för att det egentligen spelar någon roll, men nej (!) videon är INTE fejk.



I en annan video där han är mycket gladare och säger att han är älskad av alla, så har det gått ett par månader och ja.. han är gladare. Betyder det att videon innan inte var sann? Nej. Ibland vänder livet till det bättre, och då har man väl för sjutton vara rätt att vara glad, utan att bli ifrågasatt.



Sedan finns det en tredje video, där hans närmsta vän pratar om ryktena om att videon är fejk. Om du söker runt lite så hittar du den säkert. Hon säger att hon själv sätt hur han mått, att hon kände sig så hjälplös under den tiden och ville få honom att må bättre - vilket han gör nu, tillslut. Hon säger att han formulerade sig olyckligt i sin "flamsvideo" när han sa att "Everybody loves me" - eller något sådant. Hon säger att han menade "Everybody loves me.. NOW!".



Jag vet inte exakt historian bakom och vart han går i skolan osv. Men om den förtvivlade videon kom för 4 månader sedan, så är det ungefär i samma veva som skolor startar. Kanske kände han sig, precis som i sin första video, livrädd inför tanken på att börja en (ny?) skola och behövde ventilera sina känslor. Som jag förstått det så fick han medlidande och folk började bete sig snällt emot honom.

#6 - Luxxie

Det är så fruktansvärt vidrigt med mobbing, önskar att ingen skulle behöva uppleva det. Precis som du säger måste man komma ihåg att bakom siffrorna sitter det barn, människor som måste leva med det. 1 är för mycket.



Och till alla som säger att den är fejk, jag vet inte är inte insatt alls. Men det spelar ingen roll, för det den tar upp är viktigt och hemskt. Om det inte är han är det någon annan, det är många andra som lever med mobbing. Det är inte okej och om videon är fejk eller inte spelar ingen roll.

#7 - Miosliv - mamma,pappa,barn,katt,hund - vardagen med en fotoblogg!

Jag blev oerhort berord av denna videon, det kändes som att spola tillbaka tiden 10 år och att jag var i hans skor. Skrev lite om det igår..

#8 - Me

Amanda, jo videon är fejk om du söker lite angående historian till detta klippet kommer det upp intervjuer med honom där han talar ut om detta och nämner hur ingeting stämmer.

Jag hoppas bara att det hjälpt andra barn som kännt såhär att få en hjälpande hand och ett stort stöd från någon i deras närhet men denna killen gör mig illamående att han driver om ett sådant tungt ämne!

#9 - Anna

Den ÄR fejk!!! Det var ju bara ett påhitt!

Sjukt gjort av honom...

#10 - Lo

Läs det som han har skrivit under klippet:



http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TdkNn3Ei-Lg



Verkar inte alls vara fake, snarast att det faktum att han la ut det förändrade hans situation.