bambi

Dagens fråga: Vad snålar du aldrig in på?
Jag kom och tänka på en sak nu under stora konsumtionsmånaden att det är en sak som jag aldrig snålar in på och som jag inte riktigt bryr mig om prist på och det är böcker. Böcker har alltid känts väldigt viktigt och jag samlar nästan på böcker. Jag har massor med böcker som jag aldrig har läst i bokhyllan, men jag älskar tanken av att ha ett litet bibliotek här hemma så när jag kommer på att jag är sugen på att läsa någon speciell bok så kan jag göra det på direkten. Sen är böcker inte särskilt dyra heller (då syftar jag på pocketböcker som är en stor majoritet av böckerna vi handlar)... så jag brukar knaappt titta på prislappen när jag handlar böcker eftersom på något vis så är dom alltid värda sitt pris, om inte mer!


Finns det något som ni aldrig snålar in på (då menar jag inte nödvändigheter som mat, hyra, el, försäkringar, etc)? En vardagslyx som alltid unnar er kanske?
#1 - Hellolinda

Åh, böcker köper jag också väldigt mycket. Min mamma är bibliotikarie så det har väl fallit väldigt naturligt att även jag började hamstra böcker när jag flyttade hemifrån :) Så lite samma för mig där.



Annars hud- och hårvård tycker jag är jätteviktigt att man har bra produkter av, det skulle jag aldrig snåla på. Sen behöver man inte de allra dyraste heller, men jag vill köpa bra produkter som jag vet fungerar.

#2 - Beata

Jag är också besatt av böcker, jag läser de flesta jag köper dock. Men en sak som jag aldrig snålar på är skor till barnen, det är viktigt med kvalité där då fötter kan ta stryk och formas efter skon, då vill vi ha en bra sko.

#3 - Anaiah

Ekologiska ägg snålar jag aldrig in på, de är kanske inte en lyxprodukt för de flesta, men för mig känns det väldigt viktigt! Och lyxigt :)

#4 - Sjungandemamman

Kaffekapslar till Nespressomaskinen och läppglans är min lyx!

#5 - Magdalena

Jag är exakt likadan när dte gäller böcker. Jag är också lite av besatt och samlar på dom :)

#6 - Sigrid

Jag är likadan. Finns det något som jag på riktigt blir lycklig av att handla så är det böcker.

#7 - helena - a global traveller fast i vardagen

Bööööcckkkkeeerr!



Jag har elldeles för mànga enligt min sambo. Alldeles lagom pà gränsen till nàgra för fà enligt mig själv ;)



Har alltid haft en passion för böcker och gillar sàsom du att ha en hel drös med olästa hemma, plus en del som jag gillade för mycket för att sàlla ut. Har dock blivit lite bättre pà att lägga de flesta lästa böcker i en pàse och ge bort till vänner i mellanàt. Men ändà packade jag upp tre stora resväskor med böcker när jag kom tillbaka efter ett àrs resa. Galet!



Annars är körsbärstomater och färsk frukt min last.

#8 - Becca

Ärligt talat så känns det inte som att det är någonting som jag kan köpa utan att snåla på! Men jag är student så det kommer ju bli annat sen när jag börjar jobba!



Jag handskas bra med pengar också och känner mig ju inte fattig men jag kan inte bara köpa saker som jag vill ha utan att räkna på det! Har man ca 4000 kvar varje månad efter att ha betalt hyra och räkningar (ska alltså köpa mat och sånt också med de 4000) så blir det inte så mycket slöseri om jag säger så! Däremot så älskar jag också att läsa böcker så jag hänger en hel del på biblioteket! :)

#9 - Anonym

Jag är en riktig upplevelse och musikälskare. Så om det är en konsert jag verkligen vill på så snålare jag aldrig på det, jag tänker att den upplevelsen kommer jag har varmt om hjärtat resten av mitt liv och då spelar de tusenlapparna ingen roll. :)

#10 - Emma

Jag ör också en fattig student, men har inte riktigt försått att jag faktiskt ÄR det. Umgås med många som har vanliga jobb och har råd med vardagslyx. Så jag tror väl att jag kan göra samma sak liksom ;-) Haha! Jag unnar mig bra hudvårdsprodukter. Alltid! Just nu är det Murad som gäller, och det är ju inte jättebilligt för en student precis. Men de håller länge och jag tycker att hyn är något man ska ta hand om :)

#11 - Linda

Spontant kommer jag att tänka på barnens ytterkläder. :-D Men det finns en del vardagssaker som ex. toapapper. Jag skulle aldrig köpa billigt "tidningspapper". Eller tandkräm, det måste vara märkestandkräm. Jag använder MD-produkter men jag snålar på så sätt att jag beställer dem från England. Jag shoppar en hel del men eftersom det för det mesta är på reor eller ebay känns det som om jag alltid snålar. (Min man ser inte riktigt likadant på den saken.)

#12 - fröken K | vill bli amatörfotograf

Ehm, jag köper alltid det mjukaste toalettpappret. Vill inte ha sånt där som river i rumpan, utan det ska vara mjukt. Tror inte jag hade provat mjukt toapapper förrän jag åkte på semester till Kanarieöarna när jag var 17, var helt frälst över det mjuka toapappret. Så jag ska a-l-d-r-i-g mer köpa sånt där tunt papper att torka mig med.

Vilken lyx va? :)

#13 - Rita

Jag snålar aldrig på hårvårds- och hudvårdsprodukter. Känns som att det behövs märkesgrejer i den här åldern! ;)

#14 - Lena D

Det är mycket jag tycker är lyx och inte snålar på ;-)

- Ekologiska ägg (för det finns inget bättre)

- Bra ansiktsprodukter

- Ytterkläder till barnen

#15 - Tess

Jag snålar aldrig in på mitt barn :-) Sedan gillar jag, som du, att köpa böcker men hittar en hel del på loppis och second hand som är fint faktiskt. Fast inget slår en helt ny fräsch bok egentligen :-) När det gäller mig själv så snålar jag aldrig in på att unna mig tid. Strunta i måsten och bara finnas lite :-)

#16 - Annette

Jag unnar mig frisörbesök! Jag går dit och njuter i fullt ut, man får håret tvättat samt hårbottenmassage. Blir uppassad med dricka och senaste skvallret i tidningsform under tiden. Sedan klipps det, fönas och stylas. Och jag är en av dom som går till frisören och säger "gör vad du vill" och menar det! Ny färg och frisyr nästan varje gång, underbart! : )

Kostar en del, men jag unnar mig inte särskilt mycket annat.

#17 - Linda

Jag snålar aldrig in på smör om jag ska baka, jag använder inte längre något margarin (för det är i princip fullt med gift). Jag använder heller inte margarin till smörgåsen, använder bregott istället. Ja, lite dyrare, men mycket bättre. En annan sak som jag unnar oss och mig är att aldrig mera använda flytande margarin av samma anledning som ovan. Min egen lyx är att få göra mitt kaffe i tassimon istället för i kaffebryggaren.