Jobbiga samtalsämnen

Det är lite svårt att förstå att det redan har gått över ett år sen min strålbehandling! För när jag tänker tillbaka till december förra året så tänker jag förstås på den. Jag minns hur fruktansvärt jobbigt det var att vara ifrån barnen men jag är ändå glad nu att dom inte minns något av den tiden. För om dom hade varit några år äldre så hade dom säkert fortfarande kommit ihåg det nu och dom hade säkert haft många jobbiga frågor.

Jag blev lite påmind om det också när Zack sa helt plötsligt igår "Mamma jag älskar dig. Jag vill inte att du ska försvinna." Jag blev lite överraskad av det och jag vet inte om dom har pratat om döden på förskolan. Jag vet inte riktigt när barn är mogna för att prata om sånt (det är säkert individuellt) men det känns viktigt att inte undvika att prata om jobbiga ämnen med barnen. Dom kommer säkert undra om mitt ärr och varför jag tar medicin varje morgon senare i framtiden och då får man försöka förklara.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
Malin-Kalles mamma
2011-12-07 @ 09:21:04 Blogg: http://malinochskrutten.blogspot.com/

Jag tror att det är viktigt att prata med barnen även om jobbiga och svåra saker. De kanske inte förstår allt och så, men att man inte "hyshar" om saker som döden tex. Man får ta det på deras nivå lixom.

alexandra, begravningsentrepenör
2011-12-07 @ 14:23:04

det finnas massor med jättefina barnböcker om döden, fråga på biblioteket :)

Apan satt i granen - Samlar trosor till Södermalms hemlösa kvinnor
2011-12-07 @ 20:08:50 Blogg: http://apanssattigranen.cravingz.se

Hej vännen!Vilket sammanträffande, jag skrev om dödsångest idag :) Hoppas du mår bra och att eventet var roligt. Vi får se till att ses snart innan jag torkar ut.Kram!

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Beauty Planet