bambi

Lucia är nostalgi för mig
Vad ger Lucia er för känslor? För mig så är det riktig nostalgi. Jag minns hur mysigt det var att släcka ner och hela skolan samlas och sjöng sångerna som man bara sjunger under en viss del av året. Alla är glada och har det trevligt. Man kanske fikar lite och småpratar med alla andra.

Ibland har jag själv varit en del av lucia-tåget, har aldrig själv varit lucia (tycker att jag sjunger för dåligt för det) men jag kan tänka mig att det är en ännu mer speciell känsla. Att få stå längst fram och leda hela tåget. Att få stå i centrum för något så fint och bringa ljus och glädje till en massa människor... ska inte alla få uppleva den känslan om dom vill? Vissa får visst inte ens möjligheten...



Det verkar som om fler såna här böcker behövs!

#1 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Ja ibland undrar jag om de vuxna ser det mer som en upplevelse för dom än att barnen tycker det är kul. TÄnk om barnen inte har lust att tindra?

Jag har en omröstning i min blogg huruvida det är ok att en kille är lucia. De flesta av mina (KLOKA)läsare är överrens med Jonas Gardell. :)

Ha en fin lucia Bambi!

#2 - Mia

Jag vet att det var en kille i femte klass här ner i skåne som först nekades att vara lucia dock ändrade sig rektorn och killen fick vara lucia så det finns hopp om att vidga människors syn på hur saker och ting ska vara



/Mia

#3 - Sjungandemamman

För mig väcker lucia också härliga minnen! Särskilt luciatågen på gymnasiet var roliga för då var vi så himla många och det var så vackert (många som svimmade också, inte lika vackert). Jag har alltid drömt om att få vara lucia för att sprida ljus och sjunga mitt vackraste i vinterns mörker. Men jag drömmer fortfarande! :)



Trevlig lucia! ☆

#4 - Tess

Lucia framkallar tvångskänslor i mig. Som barn var det "obligatoriskt" att vara med även om jag inte ville. När jag kom undan detta då jag började gymnasiet (då man faktiskt till och med fick välja om man ens ville gå och kolla på Luciatåget), då jublade jag inombords varje år när jag kände att JAG fick välja :-D Som vuxen nu har jag märkt att en del fortfarande pressar på att "aaaalla" firar Lucia, men NEJ. Inte jag.

#5 - Tilda

Dock ska ju egentligen inte Lucian sjunga alls så det hade ju inte varit några problem då ;)



#6 - Anonym

Oj då...jag brukar aldrig kommentera men läser din blogg VARJE dag...Jag bloggade om lucia i går (och idag) så där kan du läsa vad jag tycker angående lucia!!! intressant ämne minsann. Tack o hej, leverpastej.

H/Victoria



http://vickepicke.blogg.se