bambi

Nu börjar julstämningen infinna sig!
Trots avsaknaden av snö så kan man fixa lite julstämning! Här hemma så har vi fixat hemmagjord pepparkaksdeg och det faktiskt första gången för mig. Jag är förvånad över hur enkelt det var att göra och så otroligt mycket billigare det blir (för det är ju faktiskt rätt så dyrt med färdig pepparkaksdeg). Degen ska stå över natten och gotta sig, så jag återkommer med resultatet!

Om man inte orkar fixa eget julgodis så kan man alltid köpa! Vi fick hem ett bud igår med apotekets (!) nya julgodis så vi testade det här hemma nu under kvällen. Det var rostade mandlar, chokladmandlar och chokladtryfflar. Alla kostar 39,90 styck på apoteket.



Min favorit var nog dom rostade mandlarna (kunde nog ha ätit upp hela påsen själv) men barnens favorit var helt klart chokladtryfflarna!



Sen så fixade jag till några hyacinter i min julblomsterlåda. Hyacint är nog min favoritjulblomma, jag älskar verkligen doften. Att komma upp på morgonen och känna den härliga doften i hela lägenheten för att blommorna har slagit ut under natten - det är underbart! Har ni någon favorit julblomma?

#1 - Sara - Mamma till Max 3 år

Godiset lät smaskigt! Vi har som tradition att göra julgodis med mina föräldrar varje år. Det blir knäck, chokladkola och rocky road. Och sen lite annat vissa år. Beror på hur mycket vi orkar! Rocky road är min absoluta favorit. har du testat det?

#2 - Erika

Åh va fint! Själv ääälskar jag vita blommor, så till julen blir det ju då förstås vit amaryllis :)

#3 - Matilda

På tal om pepparkaksdeg - du tipsade om ett jättelätt recept med färdig mjuk pepparkaksmix och så gjorde man frosting/topping. Dock hittar jag inte receptet, är det borttaget?

#4 - Matilda

På tal om pepparkaksdeg - du tipsade om ett jättelätt recept med färdig mjuk pepparkaksmix och så gjorde man frosting/topping. Dock hittar jag inte receptet, är det borttaget?

#5 - Pethra

Hyacinter luktar underbart gott men jag är allergisk så jag får hålla mig till vit amaryllis istället, luktar inte så mycket men så fantastiskt vackra! Sedan gillar jag den vita julstjärnan också, fina att ha i kökfönstret.

#6 - Mia

Vita amaryllis



/Mia

#7 - Anna

Hyacinter är mina favoriter, tätt följda av julstjärnor och amaryllis :) Har en rosa och en vit hyacint hemma nu, de är ljuvliga!