3 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
200 g smält smör
2 msk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
175 g salta jordnötter (grovt hackade)
Kola
60 g smält smör
1 dl sirap
1 dl vispgrädde
2 msk kakao
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g mörk block choklad
1. Kaka: Blanda ägg, strösocker, vetemjöl, smälta smöret, vaniljsocker, bakpulver och jordnötterna.
2. Häll i en bakplåtspappersklädd långpanna. Grädda i 15 min i 200 grader (jag hade min inne 12-13 minuter så 15 minuter borde funka bättre).
3. Kola: Blanda smält smör, sirap, vispgrädde, kakao, strösocker och vaniljsocker i en kastrull. Koka allt i 8 min.
4. Bred kolan över den varma kakan (kakan ska vara lös när du häller på kolan).
5. När kakan har svalnat så bred på 200 g smält mörk blockchoklad över hela kakan. Låt allt stelna, skär sedan kakan i bitar. Bäst resultat får man om man låter kakan stå över natten i kylen innan man skär upp den.
P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av detta underbara recept!! Och börja gärna prenumerera på min blogg om du inte redan gör det :)