bambi

Våga baka egna macarons!


Här kommer något som jag tror att varje hemmabagare hoppas hitta under julgranen, nämligen en macaronsform i silikon! Så nu vågar man äntligen göra egna macarons hemma!

Tillverka färgglada och goda kreationer med hjälp av denna silikonform som förhindrar smeten från att rinna över. Formen kommer från Dafra och finns att köpa hos bland annat lykka.se och lagaochduka.se

Allt ni behöver göra för att vara med och tävla om en macaronsform är att gilla inlägget på Bloglovin' och lämna en kommentar där ni motiverar varför just ni ska vinna! Jag utser en vinnare på söndag! 
#1 - Karolina

Snälla, snälla låt mig vinna! Jag har haft en elak tanke att macaronbak är "förspilld" kvinnokraft men efter ett (eller fem) försök kan jag inte sluta baka, jag är fast och beroende och tänker hela tiden "men nästa gång då kommer de att bli perfekta om jag bara...." Finge jag en macaronmatta så skulle de ju åtminstone bli runda, eller hur?! :)

#2 - Emma

Ååh... Macarons som är så gott!!! Men vilken helskotta det är att baka.. Håller mina tummar att jag någon gång kan vinna något! ;)

#3 - Katja Nybacka

Åh jag är med och tävlar och har självklart gillat inlägget på bloglovin.



Jag skulle vilja vinna för att skämma bort mig själv lite faktiskt.I år har inte sambon och jag råd att köpa något till varandra.Och jag älskar att baka,det gör jag verkligen,och med en son som älskar att baka minst lika mycket som jag så vore det här perfekt.Sonen och jag tittar alltid tillsammans på Leila bakar :) Jag har egentligen inte någon bra motivation så där,alla andra har alltid bättre som jag inte kan slå.Men jag måste ändå hoppas att tomten ur sitt skjul ser mig nu att jag önskar mig en sån här till jul.

#4 - louise mamma till Hugo

Har gillat inlägget på bloglovin.



Hade väldigt gärna velat vinna detta. Har aldrig bakat macrons förr, men med denna ser det ut att hjälpa till väldigt bra, slippa mäta och rita upp cirklar.

Både sonen och jag älskar att baka så detta hade varit perfekt till våra bakdagar =)

#5 - louise mamma till Hugo

Har gillat inlägget på bloglovin.



Hade väldigt gärna velat vinna detta. Har aldrig bakat macrons förr, men med denna ser det ut att hjälpa till väldigt bra, slippa mäta och rita upp cirklar.

Både sonen och jag älskar att baka så detta hade varit perfekt till våra bakdagar =)

#6 - Julia

oow vad jag har gillat!

Du har ju varit in hos mig någon gång och sett att jag, föga, bakar vackra saker :) och vanligtvis känns det ok. Jag gillar det rustika stuket... MEN INTE PÅ MACARONS!

De är ju liksom sofistikerade å så. Men jag lyckas inte få dem snygga. Jag försöker och försöker (är ju aningen envis också) men än så länge har jag bara producerat riktiga styggelser. "Goda men fula" :) Med en sådan form skulle jag kanske kunna få lite sinnesro...

Julkram på dig!

#7 - sofia

ååhh ja är så nyfiken på dedär me macarones!! har aldrig testat men de blir nog lättare med det där verktyget!! I waaaant <3

#8 - Soffan

En sån här skulle jag behöva! Har försökt göra makroner flera ggr men aldrig lyckats! Allt som skulle kunna hjälpa mig att lyckas med dom små trixiga sakerna skulle tacksamt mottas!! :-)

#9 - Linda

Har självklart gillat via Bloglovin'! =)

Jag har aldrig ens ätit en macaron. Ingen i min närhet som gör sådana. Så, det vore jätteskoj att vinna en form så att jag kan baka sådana själv. Har förstått att det är ett jättegott bakverk.

#10 - Bella

När jag och syrran var och volontärarbete i Thailand så hade vi några "days off" i Bangkok. PÅ köpcentret MBK gick vi igenom en matmarknad och där mitt i smeten var en fransk kvinna (?) som stod och sålde egenbakade macarons. Jag muttrade till syrran "Alla tjabbar och skriver om de där små färgglada kakorna, vad f*n är grejen" Så vi köpte varsin i någon häftig smak, för en svindyr peng (i thailändska mått mätt) och efter första tuggan var vi sålda. Shit pommes- vad goda! Oj,oj , oj vad jag vill kunna bjuda hem min underbara syster och få thailand flashback när vi avnjuter mina hemgjorda macarons =D

#11 - Sara

En macaronsform hade nog varit första steget för mig mot drömmen att våga mig på något annat än de trygga cupcakesen som jag envist ska baka hela tiden!

#12 - Cheri

Jag köpte en bok om macarons för inte så länge sen men jag har inte vågat mig på att prova baka dom än. Med en sån där form skulle jag nog kunna tänka mig att prova! Framförallt för att det vore otroligt kul att kunna bjuda familjen när jag ska fira jul med dem!

#13 - Hellolinda

Jag är med, gillar som nummer 13 :)'

Jag skulle jättegärna vilja ha en så att jag och min pojkvän kan baka ihop. Vi var i Paris i somras där jag fick honom att börja älska macarons lika mycket som jag gör haha.

Och nu har vi en riktig bakperiod här hemma då vi bakar flera gånger i veckan, så vad kan passa bättre?

#14 - liselotte

Är så gärna med och tävlar, vill gärna vinna för att kunna ge den till min dotter som önskar sig just en macaronsform. Har gillat inlägget, jag och 13 andra

#15 - Carolina

Åhh, det här är ju en vinst som är som GJORD för mig, som du redan sett i min blogg så står en sådan här smart pryl HÖGST upp på min önskelista, och eftersom vi vuxna här hemma inte byter julklappar med varann så ser det mörkt ut, därför håller jag nu mina tummar och tår att tomten kanske trots allt kan dyka upp med en Macaron-matta!



Gillar såklart inlägget på Bloglovin'!

#16 - Fröken M

Först - jag blev nr 17 att gilla !!



Macarons är fantastiska och jag har faktiskt försökt baka dem själv två gånger - det gick käpprätt åt hel**te kan man säga för att uttrycka sig sympatiskt...

Men med lite hjälp på traven och rätt tedskap kanske till och med jag skulle lyckas - därför hoppas jag på en STOR portion tur !!

#17 - Emelie - Mamman som älskar vitt

Har gillat som nr. 18 :) Varför vill jag vinna? Jo för att jag älskar att baka, att få bjuda gäster på hembakat känns verkligen kul och bra i hjärtat.



Har aldrig provat mig på macarons men om jag vinner denna så blir det en självklar kamp att försöka mig på macarons. Ser så tjeckt nu! :)



Håller tummarna!

Kram Emelie

[email protected]

#18 - Johanna

Åh, jag harldig vågat mig på att baka makroner, just för att det verkar så meckigt, men med denna kan ju även jag våga mig på en ordentlig omgång! Hoppas hoppas!

#19 - Karroo

Äntligen något man kan baka som man tål! Blev glutenintolerant för snart ett år sedan..det mesta är det vetemjöl i! Och nu när jag såg detta blev jag glad..jag borde verkligen vinna så jag kan baka lite kakor till mig själv, kakmonster som jag är.. : ( Det är trist å gå i affärer och konditorier när man inte knappt kan köpa något längre...



Mvh Karolina

#20 - karrolinan

Äntligen något man kan baka som man tål! Blev glutenintolerant för snart ett år sedan..det mesta är det vetemjöl i! Och nu när jag såg detta blev jag glad..jag borde verkligen vinna så jag kan baka lite kakor till mig själv, kakmonster som jag är.. : ( Det är trist å gå i affärer och konditorier när man inte knappt kan köpa något längre...



Mvh Karolina

#21 - johanna med tyra o otto

Jag har massor med recept och bakböcker om dessa små kakor men inte vågat göra dem, visste inte att det fanns en sån här form, men gud vad bra det hade varit:)



jag har gillat:)



kram

#22 - Monia

Jag är med och har gillat på bloglovin som nr 23 :)



Jag vill verkligen vinna eftersom det kommer bli mycket bakande för mig nu under sista vintermånaderna. Jag väntar en liten flicka i slutet av mars och kommer spendera de sista 11 veckorna hemma i väntan på att miraklet ska titta ut. Vad är då bättre att fördriva tiden med än att baka i massor till min sambo kommer hem från skolan? :)

#23 - Malena

Jag har gillat inlägget på Bloglovin'. Jag skulle vilja vinna macaronsformen just för att jag bara misslyckas med mina macarons. Jag älskar att baka men just detta bakverk driver mig till vansinne. ;) Du skulle göra mig otroligt glad om jag vann!

#24 - Sussi

Hejsan



Nä va kul utlottning, och så kul om man vann denna då kan man göra egna perfekta macarons utan att de ser ut som hipsonhapson :)

Är redan prem av din blogg & gillat ditt inlägg så andra även kan ha chansen att vara med i denna utlottning.



Ha en underbar Fredag

Krammiz

Sussi

#25 - Hanna Fornhem

Jag är gärna med och tävlar. Jag har gillat på bloglovin´.



Snart är det min födelsedag,

önskar mig bakredskap av alla dess slag.

Men någon sådan form tror jag ingen funnit,

vore nog bra om jag den själv hade vunnit :)



Må gott!

#26 - Erik

Hej, brukar aldrig kommentera men nu kan jag inte låta bli. Min fru och dotter fullkomligt älskar dessa små bakelser, och det skulle vara jättekul att faktiskt överraska dem med hemmagjorda som lördagsgodis.

#27 - carina.östlund

Tänk att kunna få till fina ,jämna macrons.Vilken dröm julklapp!Hoppas på tur! GOD JUL!

#28 - Elisabeth Qvarnström

Vilken kul tävling, jag är med!



Jag hade grymt gärna velat vinna en macaronsform för vi har nyligt, efter att ha bott i en trång studentetta med kokskåp och ingen ugn, flyttat till en "riktig" lägenhet som dessutom har lyxvitvaran UGN! Är så nöjd och pepp på att använda den, och har hunnit baka en del redan. Macarons har jag tänkt på länge, men inte riktigt vågat, med en riktig plåt till min hjälp kan jag förgylla vardagen för mig och maken, som bägge studerar hårt :)



Kram på dig Bambi!

#29 - Caroline

har gillat inlägget och jag skulle vilja vinna för jag tycker det är jättekul att baka och jag har varit inne på att baka macarons bara att det är så svårt men nu när jag såg den här tävlingen så var den ju perfekt :) visste inte att det fanns formar till såndant :p

hoppas jag vinner :)

#30 - hannah

Eftersom jag är bak galen och hört talas om dessa mästerverk är det ett måste i bakandet. Har varken smakat eller vågat testa på att baka dessa. Skulle vara underbart att kunna få vinna denna och få möjligheten att äntligen smaka dessa godingar (har letat i evigheter) ! :)

Kram

#31 - Tora

Jag är med och tävlar! Hade tänkt ge min lillasyster en bakbok om macarons i julklapp. Hon älskar att baka, men vet nästan aldrig vad hon vill göra för något. Det här skulle vara perfekt för att ge henne inspiration att komma igång!

#32 - Emina

Åhh! Gud va kul om jag vann, har försökrt att baka macarons men lyckas aldrig haha.

#33 - Madeleine

jag är med & tävlar!



jag älskar macarons, men har aldrig lyckats baka dom själv. har försökt tusentals gånger (känns det som!), lyckades nästan en gång, men då blev dom inte runda tyvärr. så en sån här plåt skulle vara perfekt, för då kanske jag äntligen får gjort ett par fina (runda!!)macarons att bjuda nära & kära på!



god jul :)

#34 - Madeleine

jag är med & tävlar!



jag älskar macarons, men har aldrig lyckats baka dom själv. har försökt tusentals gånger (känns det som!), lyckades nästan en gång, men då blev dom inte runda tyvärr. så en sån här plåt skulle vara perfekt, för då kanske jag äntligen får gjort ett par fina (runda!!)macarons att bjuda nära & kära på!



god jul :)

#35 - Johanna

Wow vilket grymt bakredskap!! Skulle hemskt gärna vilja vinna en form och baka snygga Macaroons till min bästa kompis avskedsfest med tema Paris inför hennes utbytesår i Frankrike! :)

#36 - Sara Jonsson

Självklart har jag gillat inlägget och naturligtvis vill jag ha chansen att vinna det läckra macronsettet!Det verkar lite pyssligt att göra på fri hand men med en sådan hjälpreda i köket blir jag rena rama Leila Lindholm! Då behövs det bara lite färgglada förkläden och snygga örhängen så kör jag igång! =)

/Sara

#37 - A

Hejsan, jag har gillat inlägget och så!



Jag skulle vilja vinna eftersom jag för det första; *älskar Macarons.

*tycker om att fota en hel del och Macarons blir hur fina som helst på bildr.

*studerar inte för tillfället, så jag har så sjukt mycket motivation till att baka.

*det vore helt underbart att kunna bidra med någonting på julafton och bjuda alla släktingar på lite Macarons (de har aldrig smakat).



Det vore den perfekta julklappen, helt enkelt! :D

#38 - Josefine

jag har gillat inlägget :) jag älskar att baka, därav går jag bageriutbildning på gymnasiet och det är så nedrans gott med macrones men inte lätt att lyckas hemma. har stora planer på att bjuda på dessa sötsaker till våren då det blir mycket kalas och även min student :)

#39 - amanda

jag gillar och vill vara med och tävla :)

#40 - Förvirrade Morsan

jag är med! gillar på bloglovin.

jag vill vinna för att jag hatar att baka, det kanske låter som en konstig anledning - men jag hoppas att det kan bli lite roligare att baka med fler möjligheter att göra andra saker. jag brukar strunta i det som känns för svårt - och macarons känns definitivt för svårt utan en form! ^_^*

#41 - Tess

Vilken lycka att få experimentera med egna färger och smaker, jag som precis börjat lära mig att baka "på riktigt" :-)

#42 - Millah - mamma till Amilia ♥

Jag är jätte gärna med och skulle vilja vinna detta till en nära vän som älskar att göra macarons.. Jag har själv aldrig ätit en men kanske får testa om hon får denna fina överraskning =) Kram // Millah



[email protected]

#43 - Sandra - mamma till Molly

Hej, jag är gärna med och tävlar!



1. Gillar på Bloglovin, blev nummer 41.



2. Jag vill vinna för att detta skulle underlätta när jag bakar och jag skulle vilja testa på att göra dessa så den här vinsten hoppas jag få vinna så det går lite lättare vid bakningen :)



/Sandra

#44 - martina

Jag gillar, nr 42 blev jag :D



Jag har aldrig bakat macrones för jag inbillar mig att det är svårt, min man älskar dessa små underverk och det hade varit såå kul att kunna överraska honom med ett gäng macrones när han fyller 25 år i januari. Extra kul eftersom han älskar Paris och vi ska dit i mars :)

#45 - Lily

Hur gillar man på bloglonvin'?? Jag hittar ingen gilla knapp nånstans :(



Och jag skulle jätte gärna vinna eftersom min man älskar macarons men ja har inte vågat testa att göra de än. Detta hade vart perfekt för mig.

Och så slutar jag skolan nu och har inget jobb så att ha råd och köpa en själv kommer inte hända :(

Hade vart kul med en julklapp eftersom jag inte kommer få några iår då vi har det så dåligt ekonomist och har ingen familj typ förrutom min man. Så om jag skulle vinna skulle det vara första gången nånsin och min jul hade blivit mycket gladare.



Jättefin glogg du har förövrig!



Mvh/Lily

#46 - Anna Hägg

jag är med! :)



jag vill såna här kakor kunna baka

åh vad gott det skulle smaka!

men jag har inga pengar över

och jag formen ju behöver!

om jag skulle denna vinna

vore jag en jättelycklig kvinna :)

#47 - Hanna

Jag har velat göra egna macarons jättelänge nu, och det skulle verkligen hjälpa med en form! :)

#48 - Sandra

Mång gillar att laga mat och baka

Men många gör oftast en enkel kaka

Med en form som gör att alla macarons blir fint runda

Får många gäster att undra

Hur får hon dom så otroligt bra

När jag berättar hämlig heten tänker dom, en sådan måste jag ha!



har gillat påbloglovin och blev nr 44

#49 - Sabina

Jag är gärna med och tävlar och min anledning torde vara att jag var hemma i magkatarr den dagen när vi skulle fått lära oss det i skolan :/ (jag går en konditoriutbildning) och jag misslyckas alltid hemma med dessa så det skulle göra mig så oerhört glad att få prova denna form!

#50 - Angelica

Gillar inlägget på blog lovin.



Jag har aldrig i mitt liv bakat macarons, har dragit mig för att göra det då jag är urdålig på att göra runda cirklar. Men med denna så skulle jag baka minst en gång i veckan, förnu har jag inga undanflykter, nu blir de verkligen runda :D

#51 - Helena

Åh den skulle vara roligt att ge till min underbara 19-åring som flyttat hemifrån.

#52 - Frida

jag älskar att baka, gör det minst en gång varje vecka och sen är det oftast jag som lagar middagen.



förut gjorde mamma det men sen så insåg jag att jag gjorde det 100 gånger godare på hälften av tiden.

jag lever för att baka och macaroons är min favorit men jag har aldrig vågat baka den själv.

med denna så hade jag lätt kunnat prova :)

#53 - kelly

jag har gillat!

jag vill vinna därför att jag alltid velat smaka på macaroones, varför inte göra de för första gången själv? :)

#54 - care69

Jag är med, skulle vilja vinna till min bakande dotter här hemma.



Har tipsat här:

http://care69.blogspot.com/2011/12/18-dec-vinn-en-macaronsform-i-silikon.html



Gillat inlägget på BL.

#55 - Josefine - Mamma till Alva

åh vilket underbart pris ! Jag har, tro det eller ej ALDRIG smakat på en macaron trots att jag tittar på Leila med stoora ögon när hon bakar och har tänkt att jag ska göra egna men aldrig fått tummen ur. Det skulle ju underlätta så mycket att få lite hjälp på traven med denna fina form :)

#56 - Mazlin

Denna form hade suttit fint när jag ska baka till sonens dop. Runt 60 gäster som vill ha fler än bara en har jag lite att pyssla med framöver. Detta hade hjälpt en trebarnsmorsa som mig så jag istället kan leka med barnen.



Gillat på BL

#57 - Frida

Jag gillar inlägget på Bloglovin'! :)



Jag vill vinna denna fantastiska form bara för att när jag för fösta (och ända än så länge) gången försökte mig på att göra macarons så gick det så otroligt dåligt. Det var väldigt svårt faktiskt.. Det blev otroligt kladdigt och det var kaos i hela köket. Jag älskar macarons, bara för att man kan göra dem i massor av olika färger, och det gör det så otroligt fint att lägga fram på kakfatet på bordet när vännerna tittar förbi på en kopp the/kaffe. Fyllningen kan man också variera efter egen smak, det behöver inte vara den gamla hederliga fyllningen, jag skulle definitivt fylla mina olika smaker. Jag älskar allt med macarons utom att tillverka dem, det skulle underlätta till tusen om tomten ville komma med denna silikonform till mig i jul! Jag skulle bli superglad!! :)

#58 - Linnéa

Jag har gillat och skulle verkligen vilja vinna denna för min älskade mammas skull! Hon försökte sig på att göra macarons för ett tag sen som hon hade planerat skulle ligga framme vid jul i olika färger. Hon misslyckades dock med dem då, för de blev inte runda och fina som de skulle, så där gick hennes planer i kras, men med denna form skulle de ju få rätt form och hon skulle kunna lyckas! Har även köpt en liten bok om macarons till henne i julklapp och skulle därför vara väldigt roligt att även kunna ge henne denna form, för det är hon verkligen värd, då hon är den bästa mamma man kan tänka sig!

#59 - Ellinor Stafstedt

det typiska som alla tävlingar har "varför jag ska vinna" jag tycker inte jag förtjänar att vinna mer än någon annan, Självklart är det roligt speciellt som student när man inte så ofta har pengar att använda på sådana fina och bra saker.

Jag har flera gånger försökt göra macarons men alltid misslyckat pga formen så om jag skulle vinna den skulle jag självklart försöka en gång till!

#60 - Michaela Lejonberg

Ååå en sån skulle jag vilja vinna:)

Vore skoj att kunna baka macarons;)

#61 - Jennie

Har gillat på bloglovin. Jag vill vinna formen för att ge den till min syster som älskar att baka och gärna provar svåra och annorlunda saker.:)

#62 - Anna B

Gillar inlägget. Vill vinna eftersom jag har en dotter som äntligen hittat rikedomen med att baka och trixa i köket. Denna vill jag ge henne som en liten uppmuntran och utmaning att fortsätta baka

#63 - Olivia - drömmen mot att bli fotograf

jag är med + har gillat :D



Min storasyster älskar att baka macarons och det är det ända hon bakar men de blir lite halvdana ibland, det skulle vara en perfekt julklapp till henne eftersom då kommer ja få äta flera av hennes underbara macarons :D

kramis♥

#64 - Sanna

Jag vill vinna därför att mina macarones blir alltid så sjukt fula, haha. Så om jag skulle vinna skulle de bli jättefina :D

#65 - Josefine

Jag är med och tävlar!

Jag förtjänar att vinna eftersom jag först och främst älskar att baka och sedan tycker jag ju självklart mycket om just macarons men dom är tokigt svåra att få bra och det skulle nog gå mycket lättare men just en macaronsform! :)

#66 - Diman Dilir

åh jag vill så gärna vinna det här! jag är en 16 årig tjej som brinner för bakning och konst, att göra fina kakor,tårtor ovs är konst det med! håller tummarna, hade gjort en massa macarons som jag hade bjudit min fina familj och vänner på!:)



håller tummarna :) mail: [email protected]

#67 - Sandra

Jag är med och har gillat inlägget.

Jag skulle gärna vilja vinna för att jag har länge planerat att jag någon dag ska försöka baka egna macarons för jag tycket att det är såå gott. Men tycker att det verkar lite kompliserat så vore väldigt glad om jag skulle vinna formerna :D

#68 - Sofie Andersson

Gillar på bloglovin!



Motivering: Gud vad pinsamt, jag har faktiskt aldrig smakat en macaron men har gärna velat, alltså är det perfekt med en form till bakandet.. Jag tycker att de verkar jättetrevliga att bjuda på osv. Man kan ju till och med ge bort den till någon i familjen! :)

#69 - Just Another Crazy Blonde - With Just Another Stupid Blog

Gillat! (Nummer 64).



Anledningen till att jag vill vinna den här toppengrejen är att jag ALDRIG någonsin kommer att ge mig på att baka macarons utan en sån där. Och det vore så himla skoj att kunna göra det och bjuda på. För vad är roligare än att baka åt andra?! :)

#70 - EMJA

Gud vilken finurlig uppfinning ! Absolut att jag är med och tävlar :)



Om jag ska vara ärlig har jag aldrig bakat macarons förut. Har aldrig vågat mig på det trots att baka är bland det roligaste som finns. Om jag vann skulle jag rusa till köket med detsamma och baka hur mycket macarons som helst och bjuda alla i skolan :D

#71 - Sanna

Har gillat på bloglovin, och är väldigt gärna med och tävlar. Smakade sådana här goda macarons i Stockholm när jag var där senast och skulle mer än gärna vilja testa på att göra egna här hemma.



Kram Sanna

#72 - Sanna

Har gillat på bloglovin, och är väldigt gärna med och tävlar. Smakade sådana här goda macarons i Stockholm när jag var där senast och skulle mer än gärna vilja testa på att göra egna här hemma.



Kram Sanna