bambi

Andra saker man helst inte vill se....


En 3-åring som sitter mellan framsätena (utan säkerhetsbälte då förstås). Och vi som tycker att det är läskigt när Zack bara sitter med bälte i baksätet... för här är det inte tal om några bilbarnstolar, kanske ni förstå när deras egna barn sitter fram utan några bälten...

Är det vi svenskar som är överdrivet överbeskyddande? Maken sa att om man hade sett samma sak i sverige så hade socialen knackat på dörren...
#1 - J

Nej, vi är inte överbeskyddande- de dör ju som flugor (eh, nästan) i trafiken, tyvärr.

#2 - Skrotmamman skrotar vidare

Jag fick en helt annan förståelse för ordet "kulturkrock" när vi var där..... inte konstigt att det uppstår kulturkrockar om en familj därifrån (tex) skulle flytta till oss och vilja göra som "man alltid gjort".



Vi åkte vespa och stannade vid ett rödljus där vespan bredvid oss var lassad med en man, en kvinna och kvinnan hade ett spädbarn i famnen. Jag nojade ur totalt. Men man kan kanske inte förändra världen? Bara ta ansvar för mig själv?



Andra lastkombinationer var både en, två, tre personer, gärna en hund eller katt och kanske något barn också....... kulturkrock igen?



Därför fattade vi det tråkiga beslutet att inte åka tillbaka medan barnen är så små.. Tyvärr.

#3 - Ingela

Om ni ska ut och resa igen när barnen är små så finns det en jättebra uppfinning, en ryggsäck som omvandlas till en bilkudde!

Kolla här: http://minno.se

#4 - idun

Jag funderar på om det kan ha med religion att göra.. i andra kulturer är döden mer en del av livet.. medan för oss är det "slutet". Inte för jag menar eller tror att de inte bryr sig.. men om man har en annan syn på döden kanske man släpper greppet lite mer.. Sedan är väl alla olika. Vissa låter ju sina 10 åringar i Sverige åka utan bälte, medan min mamma inte ens startar bilen om jag inte har bälte på och jag är nu 25 år..

#5 - Andrea

nej det är vi inte, visst de har en casual syn på trafiken, men så dör det ju massvis varje dag också. antar att ni redan sett ett gäng olyckor på vägkaten, fasen nästan varenda thailändare man träffar har ju ärr från "motobike"

#6 - BAMBI - föräldraledig i Thailand

Andrea Nej, vi har faktiskt inte sett en endaste olycka...

#7 - Emma

Vi har rest mycket i Sydostasien med småbarn och i de flesta bilar (tex på Borneo och i Indonesien. Eller Indien!) finns inte ens bälte så vi gillar läget och ber chaffören köra väldigt försiktigt och inte göra omkörningar. Hemma i Svedala följer vi lagen och har bilstolstvång.