bambi

Angry Mom
Den här dagen kommer gå ner i världshistorien som den dagen jag för allra första gången blev riktigt arg på en främmande människa.

Jag brukar knappt säga ett pip till andra som jag inte känner och verkligen inte något elakt... men idag så hände något som bara förändrade mig och det kokade inom mig.

Jag har tolererat att folk har rökt bredvid barnen, spelat musik bredvid Leah när hon har sovit i vagnen och till och med att någon flyttade på vår handduk medans vi var inne på rummet och sov middag. Men idag så gick en man över gränsen.




Det var efter att barnen sovit middag. Zack ville gå ner till lekrummet så maken följde med honom ner medans jag gick till solstolen med Leah. Jag flyttade och grejade med en parasoll (dom är tunga att flytta!) så att Leah skulle vara i skuggan och sitta och leka.

Sen så kommer en man i 50-års åldern och ska lägga sig i solstolen bredvid parasollet och börjar flytta på parasollet som skuggar Leah. Jag säger "Excuse me, but I just moved that to shade my daughter." Mannen skiter i vad jag säger och fortsätter att flytta den. Jag upprepar mig och då säger han "But what about me? I need shade." Jag blir helt förbluffad och säger "Eeeh... she is a small BABY, she can't be in the sun." Då börjar han prata franska med sin vän och typ ignorerar mig. Jag blir asförbannad och fortsätter "How can you be so selfish?? You are a grown man and you can be in the sun, she can't!". Då säger han "What? Should I stay in my room all day if I don't want to be in the sun?" och jag frågar "Why come here if you don't want to be in the sun at all?" och han svarar "That is not your problem." och så fortsätter han att prata franska med sin vän. Jag blir så arg så jag säger "You are the most selfish man I have ever met! Now I understand why the French have a reputation of being rude." och då säger han "We are not french." och jag säger "What are you then? Assholes?" (haha... kanske lite barnsligt utav mig... men jag var såååå ARG!)
En annan svensk hör allt detta och kommer och frågar om jag behöver hjälp att flytta ett annat parasoll, så han hjälper med det medans den oförskämda mannen bara ligger där.

En normal människa skulle väl från första början ha sagt typ "oj, ursäkta... men vi kanske kan fixa en till parasoll så att vi båda får skugga." eller liknande? Jag vet inte om jag överdrev det hela, men jag blev riktigt arg. Det kändes som om mamman inom mig ville skydda mitt barn och det var ganska hemskt att känna att den här vuxna mannen inte alls brydde sig om att det var ett litet barn som han satte sig över. Jag trodde inte att det fanns sådana vuxna människor...
Jag började fundera efteråt om han kanske hade en hudsjukdom och kunde därför inte vara i solen, men han var ganska så solbränd redan... och så behöver man inte vara oförskämd för det?

P.S. Jag har sagt till maken att om jag ser den här mannen igen här någonstans vid hotellet så ska jag peka på honom (så att han ser) och säga typ "där är den där idioten".... barnsligt kanske... men jag känner bara avsky från denna man som totalt sket i om mitt barn skulle bli skadad av solen...

Jag känner mig nästan som Katrin Zytomeitska när jag håller på så här... tala om för mig om jag överdriver... hur skulle ni ha gjort?!?!
#1 - Pjollret

Hej Bambi !

Jag sitter här o fnissar över hur du svarade honom.

Precis min humor... Ärligt talat så är ju han störd på

något sätt. Kram från Pjollret

#2 - Anna Kaagaard Kristensen

Nej du överdriver inte, det är klart att han inte bara kan komma och roffa åt sig, speciellt inte när han till och med blir tillsagd. jag har själv blivit förbannad och skällt på folk och svurit åt dem mer än en gång, vissa behöver sägas till så att de lär sig.

#3 - Petra

Bra gjort av dig!

#4 - Anonym

åh.. franskar alltså.. som med melodifestivalen då dom måste prata franska för dom tror att det är det språket man ska prata.. vill aldrig åka till frankrike!



man får helt enkelt accerptera att folk inte tänker som man själv gör.. herregud.. kunde han bara inte hämta ett annat ? aja.. skumt.



hoppas ni får en fin resa!

#5 - Rita

Jag tycker inte alls att du överdriver! Jag tror inte att jag skulle ha vågat säga allt det där till en främmande man :), fast man vet aldrig. Jag brukar ha vääldigt lång stubin men när den brinner av så smäller det med råge. Men ibland, speciellt om nån är dum mot mina barn, finns stubinen inte alls utan då smäller det direkt. ;D

#6 - John Hedqvist

Detta var det mesta vidriga omaniskliga person som inte hade ett normalt forstond. So du hade rattighet att

vara en loving mother ,hoppas du inte rokar ut for mera galningar. J H.

#7 - Nadia

Du överdriver inte. Det spelar ingen roll att det handlade om din dotter eller dig. Använde ni parasollet så har han ingen rätt att ta det. En vuxen människa med vett skulle veta det. Jag hade aldrig låtit han ta parasollet, jag hade ställt mig och hållt i det. Är man bara tillräckligt bestämd så brukar folk ge sig efter en stund, när de fattat att de inte kan köra över än. För övrigt var det ju imponerande att en fransman kunde prata engelska. Ofta så bryr de sig ju inte ens om att försöka lära sig engelska.

#8 - Johanna

Du gjorde helt rätt. Vilken lirare alltså!

#9 - Amelie

Du överdrev inte! Tyvärr så finns det ju sådana där idioter, jag har träffat på en del, faktiskt också när jag varit utomlands.

#10 - Lisa

Haha, helt rätt!!

:-)



Och vem som behöver skuggan mest kan ju kvitta (även om det såklart är Leah!) - att du var där först och aktivt placerat parasollet enligt ert behov borde räckt som argument.



#11 - Sussi

Lika dant hade jag gjort. Fast argare hade jag blivit. (hällt nå vatten på denne)

Men vissa män över 50 är själviska & bryr sig inte om andra & spel små barn. Och fransmännen är spec just det. De kan ej vett eller etikett.

Och nu sa jag Vissa män, alla är inte så ifall nån blir arg på mig.

Hoppas att det inte förstörde dagen. Blås bara bort det från axeln :)



kram på Er

Sussi

#12 - Miaa

Jag hade reagerat ungefär lika och hade min sambo vart med hade han blivit galen :) Du överreagerade absolut inte tycker jag. Vilken idiot till människa. Jag hde bett han köra upp parasollen någonstans.

#13 - Linda

Jag tycker det är starkt gjort att du faktiskt klev fram och sa ifrån, okej att mannen var en idiot som visade noll försåelse... men jag är säker på att han visste precis vad du sa - det var ju inte avancerad engelska direkt...

Själv hade jag aldrig lyckats, är inte så säker på engelska, men så är jag inte engelsktalande från början heller ;).

Men hur som helst så hade jag blivit skogstokig om någon gjort så där mot mig, jag kanske inte hade sagt nåt, men jag hade nog rest mig upp och baxat tillbaka parasollet så fort jag kunnat...

#14 - Anonym

Vilken idiot! Jag förstår att du blev arg! Lejonhonan vaknar..kul att läsa din blogg förresten! Ska ju snart själv till Thailand men vet inte än exakt vart. Kram Ruth

#15 - LADY DAHMER | fortfarande lika hårig!

oj, jag tyckte du var ganska trevlig. Jag hade sagt "I dont give a shit about you or your fucking needs you fuckface, fuck off before i get really pissed off!"



osv.



jo på riktigt.

#16 - Tess

Bra att du sa ifrån! :-) Att bli sådär mamma-arg är riktigt bra!

#17 - idun

Du överdriver inte.. Vuxna människor som beter sig som imbeciller. Alltså.. suck?



Ignorance is bliss som de säger.



Min syster frågade mig idag hur man hanterar egocentriska människor.. Tyvärr tror jag det är genom att säga: of course you're right, a 40 year old (virgin ;)..) needs shade.. please go ahead, my almost 1 year old daughter wont mind the sun....



KANSKE KANSKE KANSKE inser de sin idioti, men förmodligen inte. MEN(!!!!!!!!) karmakontot fylls på av såna idiotiska ageranden.



1åringar kommer ALLTID före alla andra åldersgrupper... GRRRR.



Låt inte som sagt, imbeciller förstöra din underbara semester.



Gillar verkligen dig!!!

Idun

#18 - Anonym

Åh bra gjort! Har sagt ifrån så där ordentligt en gång till en främling och nu 3år senare är jag fortfarande SÅ stolt!

Nu är Leah iof liten, men man måste ju säga ifrån för sina barn skull så de lär sig att själva säga ifrån och inte tiga. BRA GJORT!!!

#19 - Anonym

Åh bra gjort! Har sagt ifrån så där ordentligt en gång till en främling och nu 3år senare är jag fortfarande SÅ stolt!

Nu är Leah iof liten, men man måste ju säga ifrån för sina barn skull så de lär sig att själva säga ifrån och inte tiga. BRA GJORT!!!

#20 - Linda

Bra gjort! Hade också blivit förbannad och gormat lite.

#21 - Anonym

Bra gjort! katrin hade nog stått på sig ännu mer dock!



Även om det inte alls försvarar mannen så är jag en vanlig svensk tjej som inte heller kan ligga is olen. Känner ig så stekt, kokt ja you name it. Jag känner bara : hudcanscer kom och ta mig om jag ligger i solen. Så jag ligger alltid i skugga och blir fint ljusbrun ändå. MEN jag skulle aldrig ta parasollen från en baby! Så parasoll behöver inte bero på hudsjukdom - kan vara rädsla för en sådan.



DU har själv en del födelsemärken och man bör vara försiktig. Aldrig bli rosa eller röd. Utan sola sakta med skyddsfaktor i skuggan istället.



Take care!

#22 - Annica

jag fick iallafall dagens skratt!!! Bra gjort Bambi! Jag tycker att man ska behandla andra med respekt men ibland går det bara inte , och när det gäller ens barn då blir man verkligen en lejoninna :) Tänk att man aldrig slutar förundras över att det faktiskt finns människor som är riktigt dumma. Nej Bambi du överreagerade inte alls! kram

#23 - Evelina

Hahaha alltså förlåååt men ditt sista svar där var ju bara såå klockrent!!



Men jag förstår dig, hade nog öst ur mig både en och tio otrevligheter själv ;-)



Kram!

#24 - Jessica

Helt rätt! Hade nog fått stålsätta mig för att inte slå till idioten! Låt nu inte detta ta energi från er härliga semester (vet själv hur jag brukar uppslukas av liknande händelser och gå och irritera mig...) Kram

#25 - jossan

haha vilken idiot! nästan inte ens så det är roligt, bara skrämmande!!



riktigt bra sagt! jag önskar att jag också vågade säga åt folk på det viset (speciellt på engelska, fast det är ganska naturligt för dig).