bambi

Dom svenska soldyrkarna
Häromdagen så pratade jag med kille från australien som berättade att han hade varit i sverige förra våren. Det var i maj och det var den första soliga dagen efter en hård vinter. Han berättade att han var så facinerad över att varje kvadratcentimeter i varje park i Stockholm var fylld, med folk som grillade och hade picknick. Folk var ute hela natten och drack vin och öl.

Vi började prata om hur vi svenskar känner att vi måste verkligen ta tillvara på varje sekund av solsken. Jag vet hur jag får skuldkänslor om jag sitter inne (speciellt med barnen) en solig dag. Vad gör jag? Tänk om solen inte tittar fram igen på flera veckor?

Medans i australien, där solen alltid skiner, sitter dom gärna inne på dagarna när solen är framme. Dom solar helst inte och ligger absolut inte och pressar i solen som man kan se hur alla svenskar gör här. Jag var själv sån som alltid låg och pressade på solsemestern och speciellt sista dagen innan hemresan så struntade man i solkrämen och blev helt röd för att man ville bli så brun som möjligt...

Nu är jag glad om jag får ligga och sola i 15 minuter i sträck  ;)  Neee... men jag känner inte samma stress att ta tillvara på varje minut av sol. Kanske för att vi är borta så länge eller kanske för att jag har vant mig vid att vi måste vara i skuggan hela tiden med barnen. Men ibland är det skönt att ligga och slappna av och känna solens varma strålar...
#1 - i

Visst är det så! Dåligt samvete. Måste plugga i solen med.. vareviga sekund. Märkligt. :-)

#2 - Elin

Jag har alltid varit tvärtom, har det alltid jobbigt om det är för varmt och tycker det är himla tråkigt att ligga och sola, dessutom blir jag ändå aldrig brun

#3 - tankgirrl

Vilken underbart fin bild!!

#4 - Maol

Jag är likadan. Är jag inte ute på en solig dag så får jag ångest. Persienner vill jag helst inte använda. Varför stänga ute solen när det är så ljust och härligt i hemmet? Visst med undantag när man vill se på teven dock.

Men jag går inte ut och solar däremot, är för känslig för solen och kan bli röd som en kräfta. Jag håller mig i skuggan.

#5 - Sophie

Jag uppskattar solen o ljuset men sällan värmen, dvs om det kryper upp mot sisådär 30 grader. Då stannar jag oxå inne faktiskt. Utan dåligt samvete. :)

#6 - Milo

Känner igen det där med dåligt samvete om man är inne och solen skiner... till och med min 4 åring säger att "vi måste gå ut innan solen försvinner". ;) Älskar att ligga och sola, härligt att få lite färg men det bästa är ju att ligga där och bli varm och bara njuta... måste ju ladda inför den långa vintern sen tänker jag hehe.

#7 - Tess

Jag har aldrig kunnat sola då jag har så känslig hy. Blir röd som en kräfta, det är smärtsamt och sedan flagnar det bort. Håller mig helst i skuggan även här i Sverige, men är väldigt gärna utomhus och gör saker. Känner igen det där med dåligt samvete om man sitter inne en fin solig dag :-S