bambi

Frågan thailändarna frågar oss mest
Nej, dom frågar inte om kyla och snö. Utan det är det här som utspelar sig FLERA gånger per dag:

Thailändarna skiner upp och tittar ner mot Zack och sen tittar på Leah i bärselen. Dom ler stort och tittar på barnen en gång till, mycket noggrannt. Så börjar gissningarna: -Boy? Girl? säger dom medans dom pekar, eller ibland -Boy? Boy? eller -Girl? Girl?

Igår trodde alla att Zack var en flicka, men idag så var det mest -Boy? Boy? Jag fick höra då Zack promt ville ha sin (enda) skjorta på sig:

Ja, Lata Morsan gick till McDonalds idag (ligger precis bredvid hotellet)

Men när dom gissar fel så är det inget konstigt med det... dom blir inte särskilt överraskade. Någon sa att dom trodde att Leah var en pojke för att hon hade så kort hår och någon annan var säker på att Zack var en flicka när han bara hade blöja, vet inte riktigt varför.

Men när dom hör våra svar så brukar ca 75% av alla säga -Lucky! One boy, one girl! Lucky! (Jag har tidigare skrivit ett inlägg om att många anser det vara "tur" att man får ett barn av varje kön... lite skumt det där...)


Sen brukar nästa fråga vara: -How old? och så pekar dom på Leah... ibland också -How old? och pekar på Zack. Men dom är faktiskt mer intresserade av Leah än Zack. Det andra paret från Sverige med två barn har också märkt att dom är väldigt bebisfokuserade här i Thailand, medans hemma är det mest 2-åringen som får uppmärksamhet eftersom man kan prata och leka mer med honom.
#1 - J

Intressant! Antar att vår halvårsbebis blir poppis då- trots att hon inte är sådär gulligullblond som era barn :).

#2 - Sarah

Okej, då kanske dom tar det lite lugnare med våran 2 åring där snart då ;) Hur det än blir så blir det bra. Längtar! Igår var det 2 veckor kvar tills vi, hela familjen, åker till Thailand i 2 veckor! I´m so happy :D

#3 - Karro

Ja det där med en pojke o en flicka är väldigt intressant... Jag har 3 grabbar och när min yngsta bara var någon månad frågade folk när vi skulle skaffa 4:an så att vi skulle få våran flicka och bli "normala" Alltså vi med mera än 2 barn och med samma kön är inte den normala standar fdamiljen...:-(

Jag har vänner som har en av varje och där folk har sagt till dem: Jah nu är ni iallafall klara med barn, nu när ni har en av varje... Uscha jag kan bli så grymt både ledsen o arg på detta:-(

Dina barn är supersöta, varken de är en pojke eller en flicka;-)

Kram K

#4 - Mamma Miaa - Gravid

När jag köpte blöjor åt min dotter på flygplatsen i Peking med dottern i bärselen så sa dom, OOh it´s a BOY? eftersom det tydligen fanns flick- och pojkblöjor.

Pojkblöjorna var då blåa och tjejblöjorna rosa.

Jag köpte iaf blåa och förklarade att jag kollade storleken på blöjorna :D

#5 - John Hedqvist

Hej Rose-Marie, o andra foraldrar. Om ni vill ha barn so ar det bara vara glad for vad ni for. en moder vi ar bekant med har 5 pojkar den enda som var flicka blev inte fodd levande. God fortsettning. J H.

#6 - C

Tur och tur... Det måste vara väldigt roligt att ha båda könen, intressant. Om inte annat längre fram i livet :)