bambi

Frontfigur för sköldkörtelcancer?
Då och då får jag mail från någon som precis har fått diagnosen sköldkörtelcancer. Om man googlar ordet så kommer min blogg upp på första sidan (förut om man googlade "odd molly" så kom min blogg upp på tredje plats, men det var andra tider det...), så det är kanske inte så konstigt att det är många som kontaktar mig och vill veta mer om domen som läkaren just avkunnat.

Jag har skrivit långa mail och berättar allt vad jag kan, jag har även ringt upp en och pratat med henne. Jag vet hur många frågor som snurrar runt i ens huvud och det är just ovissheten, att inte veta vad som kommer att ske, som känns allra värst.

Jag hade mitt stöd i fina Annica, som gick igenom samma sak som mig. Vi skrev långa mail till varandra med våra tankar, funderingar och frågor. Det var himla skönt att ha någon som visste vad jag gick igenom för att många gånegr kände jag mig väldigt ensam.

Ca 300 får diagnosen varje år, men tydligen så är sköldkörtelcancer den cancersorten som ökar mest. Innan jag fick diagnosen så visste jag inte ens att jag hade en sköldkörtel, nu märker jag att det är många som har problem med den men ändå kan leva sina liv som vanligt.
#1 - Anonym

#2 - Marie

Hej, vad fint av dig att svara på frågor och agera stöd för de som drabbats av sköldkörtelcancer. Jag disputerade på en metod, XRF, för att mäta jod i sköldkörteln och kom då i kontakt med flera (oftast kvinnor) patienter med många frågor och mycket oro.



Tack för en fin bogg!

Kram Marie

#3 - lisen

Hej! Vilken fin liten familj du har och det gläder mig att du verkar må så bra. Är du frisk från din cancer nu? Isf , hur ofta måste du gå på kontroller? Om du inte har någon sköldkörtel, måste du äta sköldkörtelhormon varje dag? innebär det höga doser så som 150 microgram levotyroxin (eller vad det heter...) varje dag? Goa kramar till dig, och njut av värmen för här hemma i sverige är det helvetiskt kallt och ALLA längtar efter en gnutta värme...