bambi

Hur klarar barnen av värmen?
Den frågan vi har fått mest från er läsare och vår släkt och vänner där hemma är: "Hur klarar barnen av värmen?"



Svaret är att barnen klarar värmen förvånansvärt bra. Innan vi åkte så fick jag höra skräckhistorier om barn som vägrade dricka trots 35-gradig värme så jag packade ner en massa vätskeersättning som jag trodde skulle behövas användas i början. Men så var det förstås inte!

Zack har sagt till (som vanligt) när han känner att han är törstig och Leah har vi försökt ge vatten regelbundet (oftare när det är varmare).

Sen så är vi så mycket som möjligt i skuggan. (Vilket syns på oss! Det märks inte att vi har varit här i 5 veckor, många som har varit här några dagar är mycket brunare än oss.) Och så sover barnen middag när det är som varmast, efter lunch.

Sen så badar vi en hel del med barnen så att dom får svalka av sig. Vi går t.ex. inte och shoppar mitt på dagen när det är som varmast utan gör sånt på kvällarna och badar på dagarna. Vi väljer oftast också ett lunchställe i närheten så att vi inte behöver gå så långt med barnen i värmen.



Nu vet ni vad svenskar oftast frågar oss.... kan ni gissa vad thailändarna frågar oss mest??  ;)
#1 - Elin

Vilka rara ungar! Skönt att de inte mått dåligt i värmen.

#2 - Malin

Hur klarar ni av kylan? ;-)

#3 - J

Haha, när jag bodde en sommar i Kina var alla kineser så avundsjuka på att vi hade det så svalt i Sverige... Vad skönt att de klarar värmen bra- har varit lite nojig över det själv och packat ned en massa vätskeersättning. Det är ju lite varmare när vi ska dit men jag hoppas att det går lika bra!

#4 - Lantismamman-Mamma till Fem döttrar

Jag kan inte hitta någon bild på min dotter där. Obehagligt om det skulle stämma:-(

#5 - Lantismamman-Mamma till Fem döttrar

Men fy vad obehagligt,tack för att du visade mig detta!!! Usch!! Fick ont i magen nu:-(

#6 - Sarah

Dom frågar kanske om det är snö i sverige nu? :)