bambi

Jakten på lycka
Dom få tillfällena jag har möjlighet att läsa andra bloggar så få jag läsa om deppiga stunder, en mörk vinter och jakten på lycka. En gammal vän till mig (som jag tror vill vara anonym, så jag länkar inte) har nyligen separerat och frågar sig om det egentligen existererar någon tomtebolycka på riktigt? Finns det verkligen folk som är lyckliga? Eller är det bara ett spel för gallerierna?

Speciellt på bloggar så kan man få en bild av att alla är så lyckliga, framgångsrika, smala, vackra, rika och har en kärleksfull partner. Men jag har svårt att tro att det finns någon som har ett helt perfekt liv, men det behöver betyda att man inte är lycklig. Jag tycker att det här ordspråket är så bra:



Jag kan helt ärligt säga att jag är oerhört lycklig just nu. Jag känner sån oerhört glädje att få umgås med mina barn (ibland tänker jag att jag vill vara hemma med dom båda för alltid, för just nu är dom så underbara och jag njuter av varje minut tillsammans med dom), min fina make och förstås att få vara i detta vackra land!

Jag är också jätteglad och tacksam över att jag har accepterat den diagnos jag fick (sköldkörtelcancer) och allt vad det innebär (kontroller och medicin resten av livet).

Jag är lycklig och glada över att jag har två friska barn och att vi har haft möjligheten att göra denna långresa tillsammans. Jag är jätteglad över att vi verkligen gjorde slag i saken och förverkligade våra drömmar om ett bröllop på stranden och en långresa tillsammans med våra barn. Det känns verkligen jättebra!

Jag hoppas att ni där ute också är lyckliga!
#1 - Petra

Klart det finns folk som är lyckliga men vad som gör en lycklig är ju väldigt individuellt, det som är lycka för mig behöver ju inte vara lycka för dig t.ex.



Sedan framgår ju inte allt i en blogg heller, folk väljer vad de vill visa ur sitt liv, sin vardag. Bara för att vissa bloggare inte utelämnar sitt privatliv helt och hållet och skriver om bråk i familjen, sexliv som går upp och ner eller annat som kan tära på en, innebär ju inte att det inte förekommer. Men jag anser att man har en skyldighet både mot sig själv, sin partner, barn och övrig familj och skall därför inte heller lämna ut sådana detaljer som kan såra andra. Kan så klart vara smaskigt för de som mår dåligt att få läsa om sånt, många människor mår ju tyvärr bättre om de vet att någon annan också mår dåligt. Istället tycker jag att det är viktigt att komma ihåg att det bara är vissa bitar ur ens liv man delar med sig i en blogg och inte tror att det som visas i bloggen är den enda verkligheten. Att sedan misstro det som visas i en blogg tycker jag också är fel eftersom man inte vet hela sanningen, en bloggare som jag får känslan av att hon/han är lycklig, framgångsrik och mår bra, det ifrågasätter jag inte eller misstror. Många hävdar att bloggare som tycks ha det perfekta livet inte är lyckliga, att det bara är ett spel för galleriet men måste det vara så? Nej, vad som är det perfekta livet för "dig" är nödvändigtvis inte det perfekta livet för mig.



#2 - Erica

Jag håller på att arbeta om lidande och att lidandet stärker ens utveckling. Man blir stark efter man varit i någon lidande. Och där av har den lidande människan förstärkt sin självbild och blivit lycklig för att hon/han kommit över just den lidande fasen.



Och lycka kan man deffinera precis som lidande. Men man får inte se i små saker och deppa ihop för det. Det gäller att se i det hela stora - att faktiskt du får leva ett liv som barnen i afrika drömmer om.



Lev här och nu!

#3 - den anonyma vännen:)

Jag vill bara förtydliga att jag visst tror på lycka, men inte på den konstana tomtebolyckan, där vardagen inte gör sig påmind, ungarna bråkar, jobbet suger och maten smakar samma sak varje kväll... Jag tror människor i allmänhet kanske behöver fundera kring vad som är lycka för dom och inte bara följa massan i hus, hem, barn, bil, fredagsmys, osv, osv. Konsten är väl helt enkelt att komma underfund med vad man själv mår bra av och fokusera på det.



Jag förstår att du mår bra där borta i Thailand. Jag avundas dig, MEN jag unnar dig också all lycka i hela världen! Stor kram

#4 - Elin

Gilla



Jag kämpar själv med att leva i nuet och känna lycka och då blir jag så glad att läsa om någon som verkligen är där :-)



Kram Elin