bambi

Petra undrade...
Petra om Vår älskade 29-månaders plutt!:
Ja, han e verkligen en liten personlighet, sötisen ;)
Men jag har funderat på en sak, varför är det så vanligt att säga åldern på barnet i månader istället för år? Är det för att man så gärna vill att den ska vara yngre än vad det är? För det låter onekligen yngre med 18 månader än 1,5 år.

Svar: Jag brukar oftast säga att Zack är 2 år, ibland säger jag 2 år och 5 månader (speciellt till andra fräldrar)... men jag säger väldigt sällan 29 månder (det blev så i inlägget eftersom jag hade fått ett mail från Babycenter om att Zack var 29 månader...).

Men jag tror att man anger mer exakt hur gammal barnet är (istället för att bara säga "2 år") för att det är ganska så stor skillnad på ett barn som nyss fyllde 2 år och en som närmar sig 3 år. Dom utvecklas ganska mycket under ett år.
#1 - Malin

Öh, 18 månader låter väl inte yngre än 1,5 år? Det är ju lika mycket!



På samma sätt som 50 enkronor inte är mer än en 50-lapp...

#2 - Skrotmamman skrotar vidare

Jag kan ju bara svara för mig själv. Upp till 18-20 månader har jag sagt just "månader", precis som jag sa ålder i veckor innan typ 2-3 månaders ålder.



Dels utvecklingen som kan skilja jättemycket mellan en 13-månaders och en 16 månaders (självklart) även att det blir missförstånd med oss som har 14 mån mellan våra barn. Ska jag säga att hon är 1,5 år länge till, och sen säga att han är 6-7-8-9 månader?



Vill ju heller inte säga att hon är "snart 2" eftersom hon bara är 20 månader. 4 månader gör underverk med motorik och talet i den åldern. Filosofering hos mig.



Men tack för blogginläggsinspiration!

#3 - Martina

Min dotter är 2 år och snart 8 månader och hon har sedan innan jul gått omkring och sagt att hon snart är 3 år.

Det var någon på dagis som fyllde 3 och hon frågade om hon också skulle bli 3. Då sa vi "i sommar"... Självklart fick vi frågan "när är det sommar" och vi svarade "Snart"...