bambi

Saker man helst inte vill se...
Idun undrade om vi ser många hemlösa hundar här i Thailand. Det är ju väldigt olika på olika ställen. Phi Phi är en "katt-ö", där var det fullt med katter. Medans på andra ställen så är det fullt med hundar. Men dom flesta har halsband och thailändarna verkar behandla dom väl, man ser matskålar framme och absolut ingen som blir arg på dom eller så.

Däremot så har Junie, som driver Time for Lime, startat Lanta Animal Welfare för att hjälpa djuren på Koh Lanta... så alla djuren har det kanske inte så bra som man vill tro (och som man ser).

Förut så var det någon som frågade om prostitution (hittar inte kommentaren nu och jag minns tyvärr inte vem som undrade), om vi såg något utav det.



Jag tyckte inte att vi såg något utav det i början. Men här i Ao Nang tycker jag att jag varje dag ser ett par stycken äldre män med misstänkt snygga, unga thailändska tjejer. Det är lite jobbigt att se och ibland kan jag inte låta bli att titta lite extra. Jag undrar vad det är för nån tjej, hur mår hon, har hon barn, tycker hon om honom... osv... jag erkänner att jag blir nyfiken. Varför gör tjejer det? Och så har jag börjat fundera på om det kanske inte anses lika skamligt här eftersom tydligen så står turisterna för "bara" ca 20% av sexköpen här i Thailand?
Men tydligen så är prostitutionen här i Thailand sprungen ur en kultur där polygami var vanligt och där det var acceptabelt att ha flera fruar och flickvänner.
#1 - Skrotmamman skrotar vidare

Hm.... jag skrev om att man inte alltid vet "vem som är vad/vem när det blir kväll", men syftade på kön (ajaj, mig) och inte prostitution. Var säkert en annan kommentar.



Anyway, kan det inte vara så att det i vissa fall är "omsesidigt utbyte", en väg därifrån om man träffar rik, europeisk man som kan erbjuda en biljett till ett annat liv?

Självklart inte alltid. Säkert ofta ren prostitution, när vi var där fick gubben mer än ett erbjudande:

- Suck and fuck, 1000 bath!

Aldrig när jag var med. Men om han gick ensam.



Och så finns det alltid fallen där kärleken är blind, inte har några gränser! <3

#2 - i

Tack snälla för ditt svar! Jag har inget emot hemlösa djur som har det "bra" men som sagt i Indien var det så fruktansvärt hemskt.



Men det känns ju bra att det är "ok" iaf.. tror det var Koh Samui där de kastrerar och vaccinerar mot rabies, så det var väl en rabiesfri zon eller något. Så jag vågar nog bege mig till Thailand då. De platser du varit på samt Koh Samui.



Ha det fortsatt härligt,

Idun

#3 - BAMBI - föräldraledig i Thailand

Skrotmamman Nej, det var en annan kommentar :)

#4 - Charlotte

Vad prostitutionen är sprungen ur eller att det är "BARA" 20 % som är turister, kan aldrig ursäkta det. Må så vara att jag missförstår tonen i inlägget.



Det handlar inte bara om att det "anses skamligt". Tunt inlägg.

#5 - Charlotte

Okej, för ett svar på en fråga så får jag ursäkta att jag förmodligen lät lite bitter. : ) För semester så uppdaterar du väldigt ofta. Jag ser fram emot ett längre inlägg senare när du kommer hem!