Barn i trafiken

Oj, va svårt det ska vara att hitta en taxi i Sverige som har två bilbarnstolar. Till slut så har vi hittat och bokat taxi hos Airport Cab. Men många taxibolag har inga bilbarnstolar alls eller max en. Det var samma krångel när vi skulle till Arlanda, efter att ha ringt till fem taxibolag så fick vi tag på Solna Taxi som hade två bilbarnstolar men nu till hemresan så var dom uppbokade.

Lite skillnad på här i Thailand då man kan åka med barnen i knät. Igår så åkte vi i en mini-buss som inte hade några säkerhetsbälten alls och det kändes inte bra. Men det är ofta så här och om man inte vill stanna på hotellet hela semestern så har man ofta inget val. Men Alfva tipsade om Kids on board som erbjuder taxiresor här i Thailand med bilbarnstolar, mycket dyrare men det är förstås helt klart värt det! På deras hemsida så står det: Trafiken i Thailand är en av de 3 mest farliga i världen (källa:UD). Om barnet åker bakåtvänt minskar risken för skador med 90 %. I en framåtvänd stol minskar risken med 50% (källa NTF).

Thailändarna själva åker lite hursomhelst i trafiken. Det är inte ovanligt att se lastbilsflak fulla med människor som sitter på kanterna. Men allra värst tycker jag det är när man ser hur dom åker på mopeder med små barn utan hjälm, ibland har den vuxna hjälm och så kan det sitta uppåt tre barn utan hjälm på samma moped. Hur tänker man då? Jag såg just detta igår, en vuxen och tre barn (i 5-7 års åldern) på en moped.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kommentarer
Skrotmamman skrotar vidare, gift med en blivande trafikskolelärare

Jadu.... stånga sig blodig kan man göra. Men VÄRLDENS STÖRSTA ELOGE till er som raggat två bilbarnsstolar till era barn. Dyrt, ja. Men inte lika dyrbart som mina barn. Säger hon som precis bokat transfer á 2000 kr istället för charterbussen á 150 kr.Resebolagen är inte heller villiga att garantera bälten eller stolar. Sitta i knä - javisst. Enligt dem. 6 mil? Aldrig i livet. Så säger BVC: inte en meter utan bälte. I Sverige då antar jag? För svenska, semesterfirande barn "far väl inte illa" i utlandet. Bara om man lever på samma sätt här? Eller....?

Innan du kommenterar,glöm inte att prenumerera på min blogg! Du vill väl inte missa några inlägg? Nej, tänkte väl det. Klicka på ikonen!

bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Beauty Planet