bambi

Ya's Thai Cookery School


Idag på förmiddagen så har jag varit iväg på matlagningskurs igen! Den här gången hos Ya som driver en matlagningsskola här i Ao Nang. Den här matlagningsskolan rekommenderas bland annat av Lonely planet, så jag hade ganska så höga förväntningar när jag åkte iväg imorse.

Vi var bara tre stycken på kursen och vi fick välja lite själva vad vi ville laga för mat. Totalt så lagade vi tio maträtter under dom 4 timmarna höll på. Kursen kostade 1300 baht (ca 320 kr).



Tyvärr så blev jag väldigt besviken på kursen. Den innehöll väldigt lite teori och man fick inga baskunskaper alls. Om jag inte redan hade gått en matlagningskurs hos Time for lime så hade jag undrat vad tamarindsås, palmsocker och galangal var för något. För det gick inte Ya igenom alls, men hos Time for lime så fick vi smaka på varje ingrediens var för sig för att lära oss hur allt smakade.



Men eftersom jag redan hade en hel del grundkunskaper så gav mig kursen mig ändå en hel del. Jag fick lära mig att göra Massaman curry, Pad Thai, Fried Rice och Tom Kar Kai (supergott, kyckling i kokosmjölk). Så jag kommer att dela med mig av några av dessa senare!

#1 - Jessica

Åhh jag längtar tills du delar med dig av pad thai receptet!! Det är det absolut godaste i hela vida världen!



Njut av värme och sol för det finns det inget av här!



Kram Jessica

#2 - Emma Nilsson

Hejsan!! Vilket härligt äventyr ni är på.Roligt att följa er resa.

Snart e de min tur att åka fast bara 1 månad :). Ska bla till Ao nang o har länge velat gå en maatlagningskurs. Har du nåt tips på vilken som e bäst?



Ha en fortsatt underbar vistelse i paradiset-

/Emma

#3 - jossan

åh jag älskar massaman curry!!! det är sååååå gott men har bara hittat det på en enda thai restaurang här hemma i Sverige. Skulle jättegärna vilja ha receptet :)