bambi

Första halvan
Måndag, 4 veckor efter det att vi landade i det här varma landet och 4 veckor innan vi landar i vårt kallare hemland. En liten sammanfattning efter första halvlek.

Ställen vi har bott på:
Patong, Phi Phi Island, Koh Lanta, Koh Ngai, Koh Mook och nu Ao Nang.

Favoritstället:
Phi Phi Island, can't stop lovin' it. Det var vårt favoritställe när vi var här för 8 år sen också.

Inte lika mycket favorit:
Oj, svårt... men vi blev ganska så mätta på Koh Lanta så vi kommer nog inte åka tillbaka dit på ett tag.

Stället vi helst vill tillbaka till:
Patong, vi var bara där dom 2 första nätterna så vi hann aldrig riktigt upptäcka stället.

Vackraste stället:
Koh Mook (vid Sivalai, man ska inte bo vid Charlie Beach)

Resans höjdpunkt:
Bröllopet förstås  :)Onödigaste saken att ha med sig: flytväst till barnen, finns på i stort sett alla båtar (men tack Linda som lånade ut sin till oss!)

Bästa saken att ha med sig:
barnvagnen (barnen har kunnat sovit middag i den och vi har kunnat transportera saker och barnen förstås)

Roligaste grejen vi har testat på:
Fish spa

Utflykter vi har gjort:
2 snorkelutflykter, maken har gjort en fridykningsutflykt själv och jag har gått en matlagningskurs själv

Största överraskningen:
Att barnen inte har gnällt mer när vi har åkt båt och buss/bil

Saker vi kanske har varit överdrivet rädda för:
att ha barnen i solen (det går inte att undvika helt och hållet jämt)

Framtidsplaner för resan:
Kao Lak, Koh Samui och Koh Phagnan
Genus i thailand
Jag fick frågan om hur thailändarna reagerar när vi klär Zack i rosa och Leah i blått/grönt. Och nog allt händer det ofta att thailändarna tror att Leah är en pojke och ibland (men inte lika ofta) att Zack är en tjej. När vi rättar dom, så verkar dom inte alls tycka att det är något konstigt alls. Det var nån som sa att dom trodde att Leah var en pojke eftersom hon hade så kort hår.... haha... men hennes hår har inte vuxit mer än så  :)

Men jag har funderat på detta om långt och kort hår på barnen. Zack har haft lite halvlångt och visst är det fint och han älskar att borsta håret och dra fingrarna igenom sitt eget hår när han är trött. Men det är ju mer praktiskt med kort hår på alla barn (LadyDahmer har skrivit ett skitbra inlägg om detta!)... men jag har gärna samma längd och frisyr på håret på båda barnen senare (som Ketchupmammans fina barn! Ja...hon har en son och en dotter...)
En godisfri dag
Det blir ju en hel del glass, godis och annat gott under semstern. Vi har märkt att Zack kan bli lite konstig ibland efter mycket godis (inget konstigt kanske) och att han tjatar en hel del om godis och "blips" (chips) så vi bestämde oss för att ha en godisfri dag igår och det gick ju strålande! Det var några frågor om godis men han märkte nog att vi var väldigt bestämda när vi sa att det inte skulle bli något godis idag.

Även om man gärna vill unna sig en massa gott när man har semester så kan det nog vara bra att ta en paus. Då märker man också hur mycket godis man egentligen äter, för det blir liksom "tomt" när man egentligen skulle ha ätit godis. Det kan vara bra för en själv att uppmärksamma hur mycket man egentligen stoppar i sig.Fruktsallad med glass... mums!