bambi

Den glada kulturen
Thailändarna är kända för att vara glada och snälla. Det sägs att det handlar om att dom inte vill "tappa ansiktet" så därför ler dom alltid och blir inte arga. Men dom har också så låg brottsstatistik och är så otroligt hjälpsamma. Man behöver inte oroa sig över att bli lurad när man ska få tillbaka pengar i en butik och om man önskar något extra så försöker dom alltid att ordna det.

Vi vet allt detta eftersom vi har fått uppleva det i några veckor nu. Första kvällen så råkade vi betala vår middag med EURO istället för baht och lämnade fram 150 euro (ca 1500 kr) istället för 150 baht (ca 35 kr) och dom kom springandes direkt och sa till oss... dom kunde lika gärna ha behållit pengarna! (Vi hade fått euro av svärföräldrarna så därför hade vi lite sånt i plånboken också.)

En morgon så fanns det inte pannkakor till frukost, som det brukar. Zack och jag älskar pannkakor till frukost så jag frågade efter det och då ställde dom sig och gjorde iordning några åt oss bara (och utan någon extra kostnad).

Men jag förstår thailändarna... vet skulle inte bli glad och lycklig av att bo i detta vackra land jämt? Och vem vill inte bo i ett samhälle där alla är glada?


#1 - Carolin

Hej, Ville bara tipsa om ett kalas ställe som vi bodde på när vi var på långresa med vår 1 åring för två år sedan, just på Koh Mook dit ni visst skulle härnäst, Koh Mook Sivalai Beach Resort, ligger finast i världen och har god mat, fin strand och har så fina bungalows!

Måste bara tipsa om en annan pärla, Koh Jum och Koh Jum Lodge som ligger vid Koh Lanta. Ägs av en fransman och hans thailändska fru, världens trevligaste ställe och ägare som själva bor på resorten. Det vara bara att knacka på deras bunge om man ville något och inte hittade dem i receptionen.

Ha en fortsatt underbar resa!

Kram från en annan thailandsälskare som längtar till mars då vi åker ner :-)

#2 - Sofie

Jag har också hört att Thailändare är väldigt snälla och inte vill säga nej..så när min pappa skulle åka båt till Freedom beach så sa han som körde båten bara "yes yes of course"....Senare visade det sig att dom hamnat på Paradise beach för att han som körde båten inte hittade till Freedom beach eller nåt men inte ville säga nej..Lite kul tycker jag :) Kram!

#3 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Det är verkligen ett fantastiskt folk. Så många leenden har man väl aldrig fått. Det är verkligen något vi svenska borde ta efter