bambi

En del utav mig



Just nu så sitter jag vid poolen och ser när sambon och Zack leker i poolen. Leah sover i vagnen och jag smuttar på en bananmilkshake. Livet känns inte så tokigt... det känns som en ny början och att jag kan glömma allt det tråkiga och jobbiga som hände förra året. Jag har inte ens tänkt på det förrän nu och nu så kom jag på att jag egentligen borde skydda mitt operationsärr från solen men jag orkar inte hålla på och tejpa det heller.

Dom säger ju att man ska tejpa ärret, för att skydda det från solen, i minst ett år (för att det ska bli så fint ärr som möjligt). Nu har det gått ca ett halvår, men samtidigt så tycker jag inte att det gör så mycket om ärret syns lite. Det är ju en del utav mig och det är något jag har gått igenom...
#1 - Anonym

Orkar du inte tejpa o greja så kan det väl räcka med ngn solskyddsfaktor för att det inte ska bli för illa. Men jag håller med dig, ärret är ju en del av ens upplevelse o något som präglat tillvaron el. till och med vänt upp o ner på livet... det är klart man inte skämms över det eller känner att man måste dölja det. Fast alla är vi förstås olika :)

Ser så härligt ut med sol o bad! Fast den värmen kan jag vara utan ;)

#2 - Joel med familj

Hej! Vi befinner oss pa Koh Jum och har det bra. Aven om det regnat lite senaste tva dagarna. Tankte bara saga att vi alla har mobiler med oss, och kollar sms atminstone varje dag. Min ar alltid igang, men inte alltid med mig. Ha det bra sa syns vi om ett par dar.



Joel med familj

#3 - Lisa

Jag skulle säga: Tejpa!

Du kanske inte tycker det spelar nån roll nu, men om du ångrar dig vore det ju synd att ha skippat något som ändå är enkelt att fixa samtidigt som du smörjer in dig.

Särskilt som det är mitt i vintern, så du har inget uppbyggt skydd alls, och solen i Thailand är ju som du vet så mycket starkare.

#4 - John Hedqvist

Jag tycker det ar so intresant att varje morgon lasa vad du har att beratta om fron solen o varmen..

Jag tycker om katter o hundar men ar allergisk till dem

vi hade en katt i La Grange som forsvann do vi var till Canada, antagligen tagen av en Coyote.

God fortsettning. John H.

#5 - Anna

Tejpa! Eller smörj med rejält skydd. Har med ett ärr. Tänkte samma som du. Även om det är platt nu kan det bli svullet permanent och sedan vara i vägen och bli irriterat ofta. Skydda det i alla fall i ett par veckor innan du byggt upp en grund sakta men säkert utanpå det.

#6 - Sara

Till mig sa läkaren när jag åkte till Indien två månader efter jag opererat knät (har typ en dem långt ärr längs knät), och jag frågade om jag skulle skydda det och täcka över med något och han sa "nej, nej, det behövs inte". Vet inte om det var han som var okunnig eller så, men det ser då helt okej ut fortfarande knät :) så du kan säkert sola utan problem :)

#7 - Sara igen

bara du smörjer med solskyddsfaktor så :)

#8 - Anna

hej

Ville bara tala om att min mamma fick sköldkörtelcancer efter hon fått mig, det är 37 år sen, och hon har inga besvär alls och har levt ett högst normalt liv så länge jag kan minnas. Hoppas du kan tänka på det om det känns tungt någon gång !