bambi

En restaurangguide till Koh Lanta

Efter att ha spenderat två veckor på Koh Lanta så hann vi testa en del restauranger, även om det då coh då blev att vi åt på hotellets egna restaurang. Men här kommer min rangordnade lista på restaurangerna vi åt på:

 

1. Lanta Seafood, Saladan

Helt klart den bästa restaurangen av alla! Och vi hade turen att få tipset om denna redan första dagen då vi frågade vår bröllopsarrangör (som bor på ön sen många många år tillbaka) om tips på bra restauranger.

Dom som driver Lanta Seafood äger också fiskebåtarna så dom väljer ut dom bästa fiskarna och skaldjuren till sin egen restaurang innan dom säljer resten vidare till andra restauranger.

Där kan man välja ut vilken fisk man vill ha och sedan grillar dom den åt en!

Man skulle kunna tro att den bästa restaurangen också är den dyraste - men nej- det är snarare TVÄRTOM! Helt sjukt billigt, ordentliga portioner och jättesnabb service!

Vi åt här minst 6-7 gånger under våra två veckor på Koh Lanta. Billigast och godast - varför äta någon annanstans, kände vi.  ;)

Lanta Seafood ligger nere mot vattnet, mitt emot Blue Planet Divers. Om man går på huvudgatan så går man så långt ner man bara kan och svänger till vänster så är man snart där!

 

2. L. Maladee, Klong Dao Beach

Ligger mittemot Pilanta Spa Resort (där vi bodde sista veckan på Koh Lanta) och ägs och drivs av en jättesöt tjej från Österrike och hennes thailändska kille. Godaste vinet som jag har druckit i Thailand och allt på menyn är jättegott, förutom fruktshakesen som vi blev riktigt besvikna på.

 

3. BBQ buffé, Klong Dao Beach

Där man får en egen liten grill på bordet att grilla på för 119 baht/person. Rolig grej att göra (speciellt om man är ett större sällskap)  och man kan grilla allt från fisk och kyckling till att göra sina egen nudelsoppa i grillen.

Stället ligger längs med huvudgatan (alltså inte nere vid stranden) och snett emot hotellen Ancient Realm och Ocean View.

 

4. Parkway, Saladan

Helt okej mat. Har en hel del icke-thai mat (bland annat mexikanskt -tacos). Kanske något dyrare än på andra ställen. Vi åt här en gång och tog icke-thai mat (ibland blir man ju lite trött på den) och det var helt okej.

 

5. Mr. Pizza, Saladan

Ligger mitt emot Parkway. Vi var så sjukt sugna på pizza så därför gick vi dit men så fort vi fick in menyerna så ångrade vi oss. Pizza är typ tre gånger så dyr än vanlig thaimat så det känns inte så kul, men är man sugen så är man.

Sen när vi fick in pizzan så var botten stenhård och riktig knaprig, inte så gott. Men som sagt - är man sugen på pizza så är man.

#1 - Liza

Men ni har ju missat den bästa restaurangen av alla på Lanta! Vi var där sammanlagt tre veckor i oktober-november förra året och hos Neng säkert tjugo gånger, ibland flera gånger varje dag..



Det är världens mysigaste restaurang med jättegod thaimat, dessutom är Neng den trevligaste personen jag träffat i Thailand. Stir fried chicken with lemongrass hos honom är nog den godaste maten thailand erbjudit mig efter sammanlagt 2,5 månader där :)



Så om ni har någon tid över borde ni absolut åka dit, det ligger bara några hundra meter från Time for lime, på samma sida av vägen bort från Saladan. (Restaurangen heter Neng)

#2 - Anna

Vi gillade också Lanta Seafood! Åt Phad Thai där många ggr, bara 15:- :))

En i vårt sällskap blev dock matförgiftad där efter en wok med strimlad biff!

#3 - Ulf

Just kommit hem från två underbara veckor på Koh Lanta. Efter Liza:s inlägg om Neng och även läst om den restaurangen på tripadvisor, så letade vi efter den i två dagar utan resultat. Den ligger inte vid Klong Dao beach och inte så nära Time for lime, utan vid Klong khong och precis vid nedfarten till "Sea Sand Sun" resort (som taxikillarna hittar till). Maten där var utmärkt, och vi lämnade även in en stor fisk som vi fångat själva och fick en jättegod middag med fisk tillagad på tre olika sätt. Neng:s rekomenderas verkligen.

En annan restaurang som vi också gillar ligger granne med Lanta Seafood i Saladan, och heter Reaun, Reuan eller Reun (olika stavning på två skyltar vid restaurangen, och en tredje stavning i en broschyr :))

Jättegod mat och billigt.