bambi

En vanlig dag här i Thailand
Så här ser våra dagar ut nu för tiden (om vi inte åker iväg på någon utflykt):

06.30 -07.00:
Någon av barnen väcker oss och då vaknar oftast det andra barnet också.

07.00:
Frukost. Välling till Leah och frukostbuffé till oss andra (pannkakor, smörgås, juice, te, kaffe, färsk frukt). En sak som är lite konstigt här i Thailand är att frukost alltid öppnar kl. 7, lite sent tycker jag... i Sverige så brukar väl dom flesta hotell börja med frukost mycket tidigare än så. Så vi är alltid bland dom första vid frukosten.

08.00:
Efter en lång frukost så går vi tillbaka till rummet och hämtar grejer och smörjer in oss allihopa.

09.00:
Går till poolen/stranden. Barnen plaskar i vattnet eller leker på stranden medans en av oss passar dom och den andra håller på med datorn eller läser. Någon frågade vad det är maken spelar, det heter Supremacy 1914 och är ett online spel. Han spelade WoW förut en hel del...

10.00:
Mellanmål, oftast banan eller vattenmelon. Leah sover middag en kort stund efter mellanmålet.

11.30-12.00:
Lunch.


13.00:
Dags att sova middag för barnen. Zack brukar sova ca 2 timmar medans Leah sover 30-60 min. Ibland sover dom ute vid poolen/stranden och då kan jag och maken sola och bada (och hålla på med datorn) i lugn och ro. Någon gång ibland sover vi också lite middag  ;)


15.00:
Mellanmål igen, oftast banan här också (Leah kommer snart bli avlång och gul med bruna fläckar)

15.30-16.00:
Badar en kort stund till eller kanske leker vid lekplatsen.

17.30-18.00:
Middag (Välling för Leah)

20.00:
Vi nattar barnen
#1 - Anna - Mamma till Emilia med albinism

Min sambo jobbar på hotell, de öppnar frukosten 6.45 det är en vanlig tid för hotellen =)

#2 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan

Å vad som händer efter att ni nattat barnen ska vi skita i... eller? ;-)

#3 - MalinElise

Vilka härliga dagar ni verkar ha, man blir en gnutta avis vill jag säga :-)

Måste fråga om Zacks sovtider under lunchvilan, du skriver att han sover ca 2 timmar, hur går det då att få honom somna på kvällen?

Vi har ett riktigt jobbigt problem, eller vad man nu ska säga där vår son som är 2,5 inte alls vill sova om kvällen. Han somnar först vid ca 21:30! Riktigt sent, på förskolan sover han oftast 1-1,5 timmar. Klart det är olika barn också, men jag tänkte höra om du har något tips? :-)

Vi läser saga och myser i sängen tills sonen somnar, och lägger oss samma tid varje kväll så jag är inte missnöjd med rutinerna jag är bara så facinerad av hur mycket alla andras barn i samma ålder sover :-)

#4 - Anonym

MalinElise: vår son slutade att sova på dagen när han var 2,5 år. Även på dagis. Vi fick aldrig i säng honom på kvällen och han fick många fler timmars sömn på ett dygn på detta sättet. Nu sover han 19-7. Råkar han somna till ca 15 min på dagen är kvällen förstörd ;-)

#5 - Solblomma

Ang sovtider, vår tjej som är lika gammal som Zack sover 30 min på dagen och lägger sig ändå tidigast 20.00 oftast somnar hon 20.30 och vaknar mellan mellan 06.0-07.00..sover hon längre på dagis kan hon vara uppe hur länge som helst..

#6 - Ejkej

Detta är absolut inte menat som kritik, men...



Jag förstår att ni båda gillar att pyssla med datorn, men reagerar ändå lite när du skriver att barnen leker och en av er passar dom medan den andra grejar med datorn. Jag vet, lika väl som de flesta småbarnföräldrar, hur viktig egentiden är även på semestern, men skulle det inte vara mer värdefullt för barnen om ni iaf ibland var med och lekte med dom båda två. Istället för att turas om. Det låter nästan som att det var en syssla att leka med barnen.



Jag antar att ni säkert gör det också och att din formulering inte var menad som sådan, men kunde inte låta bli att reagera lite.