bambi

Mest påklädda?
Våra barn är helt klart dom mest påklädda barnen här i Thailand. Vi har solskyddskläder och solskyddskepsar på dom hela tiden nästan. Jag börjar undra om vi svenska är överdrivna rädda för solen? Jag har inte sett några andra barn i solskyddskläder och många har inte ens någon keps eller hatt.

Det känns som om vi inte gör annat än smörjer in barnen och försöker hälla i dom vatten  ;)


Zack leker med en flicka från England



Någon utav er frågade om det var många andra turister här och det är ju högsäsong i Thailand så - ja. Det är nog inte helt fullbokat på just det här hotellet, men det kryllar ju av turister här på Phi Phi. Det är mestadels britter, autralienare och svenskar.

Sen så frågade Nina om internetuppkopplingen. En del hotell erbjuder gratis wi-fi uppkoppling, men just detta hotell har ingen gratis uppkoppling utan vi får betala 100 baht per timme (alltså ca 25 kr) men många caféer och restauranger har gratis wi-fi som man får använda också.
Jag har börjat lägga ut inläggen så att dom ska passa tiden i Sverige.... om ni undrar. Men jag sitter oftast på kvällen (som nu) när barnen har somnat och vi sitter på terassen, eller vid poolen eller ibland på något café eller restaurang.
Medicinen som blivande maken fick var av tre olika sorter - en för illamående, en för magont och en för bakteriekulturen. Han mår bättre redan och vi har kunnat bada och ätit som vanligt under resten av dagen.  :)
#1 - Beata

Jag tror vi Svenskar överdriver ja, det räcker nog med att smörja in och på med en keps :) Om det nu inte är gassande direktsol.

#2 - Tess

Det beror nog på vilken hudtyp man har. Jag smörjde in mig med hög solskyddsfaktor och spenderade nästan hela dagarna i skuggan då vi var på Hainan. Ändå brände jag sönder armarna :-S

#3 - Maol

Jag tycker det är bra. Bättre att vara på den säkra sidan.

Inte så kul för barnen om de bränner sig eller får soleksem.

Jag var på Hainan för 2 år sen och fick soleksem. :( Fick bada med t-shirt de sista dagarna och smörja in mig med solkräm men den högsta faktorn jag kunde hitta. Solen tar så mycket mer i dessa länder.

#4 - Anonym

Låt de springa nakna. Då trivs de.

#5 - Ketchupmamman

Tycker inte alls det är överdrivet. Speciellt inte när man åker utomlands under vintermånaderna och huden inte alls varit utsatt för sol på ett tag.

#6 - Alfva

Jag tror att vi många gånger är överdrivet försiktiga, eller så är det resten av världen som inte hänger med. Sen tycker jag kanske att man inte behöver låta bli solskyddskläder helt och hållet heller, men lite måttligt med sol (insmort såklart) tror jag inte skadar.

Vi har haft flera under våra semestrar som frågat varför dottern haft så mycket kläder på sig, trots att vi inte alltid haft dräkten på....