bambi

Att sätta i halsen
Jag fick en fråga:

Anonym om Smörgåspremiär!:
Så hemskt när dem små liven sätter i halsen.. Jag visste inte alls vad jag skulle göra! Har Zack och leah satt i halsen??
Trevlig dag!




Svar: Zack satte ofta dryck i halsen förut, när han lärde sig att dricka själv. Han var hopplös med det, hostade hela tiden när han drack. Men annars så har inget av barnen satt i halsen, inget allvarligt i allafall. Leah hostade upp en stor bit papper som hon hade lyckats tugga i sig för någon vecka sen. Hon är hopplös och stoppar allt i munnen, medans Zack aldrig stoppade saker i munnen.

Däremot så var jag med när min kusins son satte i halsen. Det var för några år sen, innan vi själva hade barn. Så var vi på min mosters födelsedagskalas och min kusins son, som var runt 8-10 månader, satt och åt på ett vanligt smörgåsrån när han plötsligt började hosta en massa och blev helt blå! Det gick otroligt fort, blev blå på en gång. Min kusin fick panik (så klart!) och vände upp och ner på honom, så det kom upp... men det var riktigt läskigt!
#1 - Ina

Usch otäckt att sätta i halsen!!

Ville bara önska dig och de dina ett gott nytt år!! vad spännande med resan, ser verkligen fram emot att följa er på era förehavanden och inte minst bröllopet framöver för du ska väl blogga även då ni är iväg!? Hoppas, hoppas!!

Kram Ina

#2 - ♥ ♥ ♥ BAMBI - snart bröllop och föräldraledig i Thailand!! ♥ ♥ ♥

Ina TACK! Klart jag ska! Vi har ju köpt en Mini-PC som vi ska ha med oss och dom flesta hotellen har ju gratis trådlöst internet så det ska nog inte vara några problem! :)

#3 - Ina

Åh vad spännande!! :-D

#4 - SOFÄ

Usch så otäckt!

#5 - Michaela

Kan tipsa om att hålla upp ena armen rakt upp i luften när dom sätter i halsen. Det är nån typ av reflex som gör att strupen öppnar sig.

Kanske kan va nåt??

#6 - Anna SC

Med en son som sätter i halsen varje gång han sväljer (äter inte via munnen längre) så har man fått göra första hjälpen minst 5ggr/dag i över ett halvår innan han fick sin gastrostomi. Så man är lite luttrad, fast första gången var hemsk, Axel var lika blå som när han föddes och jag återupplevde förlossningen och min övertygelse att han var död, men jag lyckades trots chocken få ut maten. Sedan fick mannen komma hem från jobb och ta hand om Axel. Så en första hjälpen kurs är aldrig fel.

Är de under 1 år ska de ligga mot ena armen på magen (håller ena handen runt hakan liksom) och så dunkar man lätt uppåt mellan skulderbladen. Över 1 år Heimlich manöver.



Det är en fruktansvärd upplevelse när de sätter i halsen..



Men men nog om det



hoppas ni får en alldeles underbar resa!

#7 - Martina

Usch fy ja, min största skräck!