bambi

Solsemesterns anorexia
Varje gång man åker på solsemester så ser man dom. Dom där riktigt brunbrända människor som är riktigt riktigt bruna. Ändå fortsätter dom att sola och sola. Dom verkar inte tycka att det räcker med den färgen dom har fått, eller ser dom inte hur bruna dom är? Är det kanske som med ätstörningar som man bara vill tappa ett kilo till (sola lite till) och man ser inte hur smal (brun) man är?

Själv så tycker jag inte att det är snyggt om man är för brun, men för min del så finns det nog ingen risk för det eftersom vi oftast är i skuggan med barnen. Men tidigare så har jag legat där och pressat och varje kväll kollat av hur brun jag har blivit...

Men det är ju inte särskilt bra för huden att bli så utsatt för solen och sen finns det en gräns då det inte alls är snyggt längre! För man kan faktiskt bli för brun, eller vad tycker ni? Brukar ni sola så mycket ni bara kan när ni är på solsemester?
#1 - Linda

Jag tycker inte det är snyggt när man blir för brun. Jag minns när jag för många år sen var i Turkiet, då låg där en dam och solade, och hon var helt mörkbrun hela hon, det var liksom inte snyggt. På magen var hon om möjligt ännu brunare, på gränsen till svart... Hela hon var skrynklig och gråhårig...

#2 - Jenny

Huh nä! Jag smörjer in mig med högsta solskyddsfactor jag kan hitta och sitter mer än gärna under ett parasoll, t o m här hemma i sverige.

Blir ju röd på 3 sekunder och har tröttnat på att alltid bli kräfta och att skada min hud på det viset så de senaste åren kör jag med ovanstående ;) (men lyckas ändå med konststycket att bli röd nånstans..)

#3 - Alfva

Jag skulle gärna bli brun ( men inte så brun), men numera får jag sällan mer än en rödlätt ton! Sen har jag för mycket pirr i benen för att ligga still! ;)

#4 - Maria

Jag har väldigt lätt att bli brun, älskar också att vara i solen! Jag solar både hemma och i Sverige, även om jag då blir "för brun" enligt vissas tycke och smak. Jag tycker det är fint med solbränna, MEN i första hand solar jag för att det är såå skönt! Och nej, det är inte bra för huden men det finns mycket som inte är bra att göra! :-)

#5 - Nina Ruthström - bloggar från spinnsida

Gillar inte heller för brunt. Ser inte sunt ut.



Efter att jag blivit mamma gillar jag inte att sola heller, ligger hellre i skuggan.

#6 - John Hedqvist

Jag kommer ihog hur det var i Finland o Sverige do jag bodde dar hur folk skyndade sej att sola sej so fort det blev solsken efter vintern utan sol. Vi vitskinniga har att ta det sparsamt, aven nogon morkhyad blis solbrand av att ha mera sol an vad som ar bra for dem. Skuggan ar nog bra for alla. Stay cool.. J H.

#7 - Hanna

Jag har lite svårt för de som säger "jo, men det är mycket som är dåligt"...sorry du där uppe. Undviker man inte det som är dåligt? Sola är skönt ja, men för mycket är inget bra, alltså håller man sig på en lagom nivå...som så mycket annat. Men det kanske har med åldern att göra- man blir lite klokare s....fast det stämmer ju inte riktigt heller när man ser de där brunsvarta rynkiga tanterna. Nej, det är INTE snyggt att vara för brun och så dumt att pressa. Tycker jag!

#8 - Anonym

usch nä, lagom är bäst. de blir russin när de blir äldre.



är man medveten om ozonlagret och solens skadliga strålar så pressar man inte. jag ligger i skuggan och blir lite ljusbrun. det räcker.



jag skulle hellre dö än sola solarium.



men värme och bad är skönt så därför åker jag på solresa ändå :-)

#9 - Anna

ah, brunorexi.

#10 - Mimmi

Jag tycker att naturlighet är vackert.. dvs..man är ute en dag, gör något...inte pressar..och får då lite färg...men att ligga och pressa enbart för att blir brun i timmar är inte riktigt sunt eller blir inte ofta snyggt... tids slöseri och osunt. Jag tycker att blek hud är lika vacker.