bambi

Trafiksäkerhet
Ja, säkerheten i trafiken var något som oroade mig innan vi åkte hit till Thailand. Jag pratade med en vän om detta och hon berättade att dom alltid har med sig en egen bilbarnstol när dom åker utomlands. Hon sa att man ändå inte behöver bära den själv så mycket. Men då har dom bara ett barn... och har inte varit på någon långresa så här.

Men det finns inga bilbarnstolar här i Thailand och det hade inte gått att ha med sig. Det är tyvärr bara att vänja sig vid att behöva åka med barnen utan bilbarnstolar, annars får man stanna vid hotellet hela resan och det kanske man inte vill.

 Men vi har alltid Leah i bärselen så hon sitter ju fast i någon av oss alltid. Sen så sitter Zack i något av våra knä eller bredvid, inte lika bra kanske... men det är svårt att göra på något annat sätt i en tuk-tuk (moped med vagn) eller när man sitter på ett flak på en pick-up.

Däremot så hade vi med oss en egen flytväst. Vi tog bara med en eftersom återigen så sitter Leah i bärsele, så Zack får ha flytvästen. Men när man ska åka med någon stor båt så finns flytvästar åt barn så den har vi bara behövt när vi har åkt dom mindre long tail båtarna.




Sen angående den trådlösa uppkopplingen här i Thailand så är det oftast gratis men på förra hotellet så kostade det 100 baht i timmen (25 kr) och då fick man köpa en kod som räckte i en timme. Det finns jättemånga caféer och restauranger som erbjuder gratis internet också.
#1 - Anna

Vi har bokat transfer med Lanta divers tills vi kommer till thailand. Vi har bokat en minibuss med två barnbilstolar. En till en 10-månaders och en till en 3-åring.

Så om ni ska åka en längre sträcka så hör med dom.

Vi ska åka från Krabi flygplats till Koh lanta och det blev 3000 bath.

Ett tips kanske?

#2 - mrsjanuary

Det finns bilbarnstol att köpa på större varuhus i Phuket har jag fått tipsat. För en billig slant. Fick också tipset att använda sig av en ihopvikbar barnsits om inte stol finns. Har även ått tipset www.kids-on-board.se där du kan hyra privatchaufför som har bilbanrstol.

#3 - Bea

Jag skulle dock inte äventyra mina barns liv för att få resa runt lite. Tack för tipsen ovan ska genast kolla upp-