bambi

Äckliga gubbar
Idag när vi var på väg till lekparken så möter jag en gubbe i 50-60-års åldern som glor på min urringning (det var väldigt uppenbart) och slickar sig om läpparna???!!?!?

Fy fan va jag hatar sånt där och det gör att jag ofta känner mig obekväm i urringade kläder. Vad ska man göra när någon äckelgubbe gör nåt sånt? Jag tänkte efteråt att jag borde ha sagt "va fan glor du på??" högt så att alla hörde, men det är lätt att vara efterklok.
#1 - Josefine

Usch, jag hatar slemmiga gubbar! Jag skulle ha spottat efter honom!

#2 - Sister Moonshine

Men, huvva! Egentligen ska man ha ett förberett tal en sån gång. Jag förstår att du blev ställd. Jag skulle också blivit arg. Han trodde säkert att han var jättecharmig. Blä!



/Åsa

#3 - Lisen

Det är hemskt att gubbar anser att de har rätten att objektifiera oss på det sättet. Men det är bra att du tar upp det. Det ska inte tystas ner eller ses som något normalt.

#4 - Therese

jag bor i en rätt liten stad så då vet man vilka dom flesta är. En gång satt jag på bussen med knäna upp på sätet framför, brevid mig satt det en äldre karl som jag vet vem det är, han har även fru och barn. Efter ett tag så sträcker han fram handen och tar mig på låret och låter handen snabbt glida mot rumpan. Jag hade bara kjol på mig. Jag vart jäkligt chockad och frågade "vad håller du på med?!" och han sa bar: "Va? det var inte jag".. Och det var bara han som satt nära mig. (längst bak i bussen så han satt inte exakt brevid mig utan fick sträcka sig för att ta på mig.



Egentligen borde jag anmält han men nu har det gårr nästan 7-8 år sen det hände. Jag var bara 16-17 år.

#5 - Flisan

Jag känner mig också ofta väldigt obekväm i urringat just för att män gärna stirrar ner i den istället för att titta en i ögonen när man pratar med dem. Obehaglig gubbe du stötte på.

#6 - Maja

Bröst lockar män. Tyvärr är det så. Och man får nog ta sånt när man har urringat. Hemskt men sant.

#7 - Tess

Sådant är rejält äckligt! Jag är glad att jag har så små bröst att jag inte har någon "klyfta" att prata om. Jag testade en push-up bh en gång och märkte direkt att blickarna på killarna sjönk en bit :-(

#8 - leo

har alltid undrat, om man inte vill att män, pojkar skall titta och uppskatta varför visa??

#9 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

leo Kanske för att det är varmt och man gärna vill kunna gå lättklädd ändå? Och det känns inte så "uppskattande" när en gubbe slickar sig om läpparna....

#10 - leo

Du påstår väl ändå inte att värme skulle vara enda anledningen för kvinnor att visa upp sig ? Lessen men jag tvivlar. Naturligtvis är det för att just "visa upp sig" och det fungerar, men inte enbart på unga snygga 20 åringar, Männens förmåga att uppskatta skönhet och ibland bli upphetsade av det följer med oss också upp i åldrarna, så visa gärna vad ni har men var också beredda på effekterna.

#11 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

leo Men försök att hitta en klänning med polokrage! Jag vet inte om du brukar läsa min blogg men jag är inte sån som brukar "visa upp" mig. Just för att jag har dåliga erfarenhet av "smicker" från män när jag har urringat och så fort jag har det (och det är sällan jag har det) så får jag påminnelser om varför jag väljer att aldrig ha urringat - för att jag vill inte få "uppskattning" (läs: dregel) av äckliga gubbar.

#12 - Anonym

Leo, du låter som en våldtäktsman.

#13 - Anonym

Jag förstår att du tyckte det var obehagligt. Men varför haka upp sig på att det var en GUBBE? hade det varit annorlunda om det varit en ung hunk som slickat sig om läpparna? en brad pitt? hade du då istället känt dig attraktiv och inte äcklad?

Ok,mannen var äldre därav beskrivningen "Gubbe" men du är en vuxen kvinna. Hade det varit ett barn som råkat ut för det här så hade jag reagerat helt annorlunda.

#14 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Vad ska jag kalla honom då? "Äldre man"? Spelar det någon roll?



Ja, jag skulle tycka att det var obehagligt även om en snygg yngre man hade gjort likadant. Hade nog tyckt att han var lite "psycho" eller tänkt "våldtäktmansvarning".



Och bara för att jag är en vuxen kvinna så är det okej att se mig som ett objekt och inte behandla mig med respekt? Det är som att säga om någon med handikapp att det är okej att stirra på deras handikapp, så länge dom är vuxna? Är inte alla värda lite respekt?

#15 - Anonym

Fast det är ju en sak att vara kvinna och att vara handikappad. Hur kan du ens göra en sån jämförelse?

Nej,naturligtvis förtjänar du att bli respekterad men du kan inte styra vad andra ska få titta på eller attraheras av. Ok. Den där mannen,som de flesta andra heterosexuella män attraheras av bröst,naket hud.



Så att även om det varit en man i samma ålder så hade du tyckt att det vart obehagligt för han kunde ju varit våldtäktsman? du verkar ha en hel fördomar mot män måste jag säga.

Och hade du sagt nåt högt så hade de flesta stirrat på dig för att du "gapar" och inte på mannen.

Härliga Sverige.



Nästa gång kan du göra nåt åt saken istället för att beklaga dig.

Du gör dig själv till ett offer på det viset.

#16 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Offer ska inte ses som något negativt eller något som jag SJÄLV väljer. Det är synd att du använder ordet på edt sättet. Men utan offer så finns det ingen gärningsman eller brott.



Jag jämför mig inte med en handikappad person, men jag drog en parallell för att du/ni ska förstå att alla människor förtjäånar respekt. Vilket ni verkar ha svårt att förstå.



Haha, ja! Jag hade verkligen tyckt att det var obehagligt och konstigt om en yngre man hade gjort likadant. Jag hade verkligen trott att det var något fel på honom eftersom jag har inte varit med om att någon yngre man har slickat sig om läpparna medans han har stirrat i min urringning. Men du kanske gör så (eftersom du inte ser något fel i det)???



Och lite roligt är det att du tror att du kan förutspå vad alla runtomkring mig skulle ha gjort... ja, dom hade nog tittat på mig men dom kanske också skulle ha sett att mannen hade tungan utanför munnen och dreggel ner på magen??

#17 - LADY DAHMER | en fantastisk blogg som alla borde läsa!

jag går verkligen inte lättklädd för att visa upp mig. Jag går lättklädd för att jag SVETTAS I VÄRMEN.



Hade jag inte varit pryd så hade jag gått näck.



När ska vissa män fatta att världen inte kretsar kring dem? När ska män fatta att kvinnor kan ta beslut kring saker som INTE handlar om män? NEJ LEO, JAG HAR INGET INTRESSE AV ATT VISA MIG FÖR DIG.

#18 - Anonym

Dregel ner på magen? allvarligt? Njää...

Jag vet hur svennar reagerar så fort nån gör nåt oväntat. Bara som att man hälsar på nån gör att folk tittar konstigt på en,som att man vore efter.

Vad skulle de då inte gjort om en vilt främmande människa skriker"vad glor du på"? till en främmande man?

de kanske skulle trott att du ville råna de snälla pensionären.. Eller mucka gräl,för att sedan ta hans kosing..



Sen är det så också att det kunde lika gärna varit en kvast iklädd i kjol som han titta på,män tittar bara de ser en kvinna i nåt "vågat" tonåring som äldre pensionär.

#19 - Ingrid

Vidrigt!



Det här hände mig när jag var runt 19 år stod jag och väntade på bussen. Iklädd jeans (visserligen tighta, men inte uppseendeväckande på något vis) och en långärmad, höghalsad, ganska stor collegetröja. Vid samma busshållplats satt också en man i 45-50års-åldern. Han stirrade på mig exakt hela tiden och lät blicken glida upp och ner. Jag frågade då, med SUR röst om det var något problem, och han svarade "Nej, tvärt om" och började ta sig själv mellan benen.



Precis då kom min bror cyklande och jag ropade på honom, varvid mannen drog därifrån.



Jag blev extremt illa berörd av händelsen, dock gjorde jag inte någon anmälan. Jag känner igen mannen till utseende och har sett honom flera gånger efter detta. Jag väljer att gå omvägar när jag ser honom.



Jag klädde mig inte på något vis utmanande eller uppmärksamhet(vilket inte heller hade ursäktat mannens beteende), men fick ändå inte vara ifred.

#20 - tindra

Tror man gör bäst i att bara gå därifrån med sina barn man vet aldrig hur sådana reagerar .....

#21 - Carin

Så det är okej för män att klä av sig helt och hållet på överkroppen, för att det är varmt, eller för att de vill få lite sol på sig. Men om en kvinna har på sig ett urringat linne eller liknande så vill hon "visa upp sig" för män? Självklart. För kvinnor blir aldrig varma och svettas i värmen. Aldrig någonsin. Det skulle ju kanske kunna tolkas som oattraktivt av männen, så det kan vi ju inte hålla på med.

Nej, enda anledningen till att vi klär oss på specifika sätt eller ens existerar, det är för att vi ska kunna visa upp oss för män, som helt ogenerat kan få stå och glo på våra kroppar. För det är SÅ roligt att bli objektifierad.

#22 - Alice

Leo: Snälla berätta varför Bambi "naturligtvis" väljer sina klädesplagg av de skäl som du föreslår, snarare än av de skäl hon själv anger? Varför tror du att du har bättre insyn i vad hon grundar sina beslut på än vad hon har?

#23 - Linda

Att titta är visserligen en rättighet som är svår att ta ifrån en människa(läs man i detta sammanhang) men det går ju göra det lite diskret i så fall. Sedan håller jag med, Bambi och många andra klär sig inte för att attrahera vilt främmande karlar oavsett ålder. Hon kanske är som jag som hatar höghalsade klädesplagg och får kvävningkänslor av polotoppar, dessutom är det jobbigt att vara påbylsad i värmen. Det är en rättighet att titta, men det är inte en rättighet att tro att den man tittar på uppskattar om man visar det.

#24 - Anonym

åh gilla hur alla bara gaddar ihop sig och försvarar sin rätt att klä sig uringat/lite visande! Blir så glad!!

#25 - Katja

Har nån av er ställt er frågan om att människan kanske slickat sig om läpparna pga. muntorrhet? Inte för att försvara slemmighet, men det ligger i människans natur att färsta blicken vid nåt avvikande, som t ex ett par bröst i en urringad tröja bland övriga, icke-urringade tröjor. Hade du, kvinna, mött en man på stan som skulle ha jättelågt skurna jeans så man såg halva snorren, skulle inte du ens titta en endaste gång? Och säg inte nej, ALLA skulle titta. Svart-fläck-på-vit-vägg-fenomenet, så att säga. Men sen OM gubben uppenbarligen ofredade med blicken är en annan femma. Tycker det var synd att du inte sa till honom.

#26 - Sigrid Drakhjärta

Motbjudande. Främst att folk faktiskt försvarar honom och uppmanar dig att inte "visa upp dig" om du inte vill ha männens (motbjudande) uppmärksamhet. Det är sommar och nästan 30 plusgrader ute, det är väll helt självklart och naturligt att en kvinna går ut med tunna, icke särskilt täckande kläder. Av samma anledning som vi klär på oss jackor och halsdukar när det är kallt tar vi av oss dem när det är varmt.

För det andra, varför uppmuntra en kvinna att inte säga ifrån av anledningen "folk kommer stirra och tänka skit om dig". Så vadå? Att folk tycker du är jobbig och högljud spelar väll ingen roll? Stå upp för dig själv, skrik av dig. Om du känner dig antastad eller utsatt så låt idioten som orsakade det veta om det. Vad alla andra (som inte har någonting med händelsen att göra) tycker om saken har väll ingen som helst relevans i frågan?