bambi

Att flytta tillbaka till USA
Den utan namn och fantasi om Dagens Zack:
Vad kul! Tack för tipsen!
Två frågor nu så här den 4 juli: saknar du att bo i USA? Skulle ni kunna tänka er att flytta dit hela familjen?




Svar: Ja, ibland saknar jag USA. Jag känner ju mig väldigt amerikansk ibland, speciellt när det gäller humor, mat och godis. Då är jag nästan 100% amerikansk  ;)

Men samtidigt så saknar jag inte rädslan. Alla är så rädda. På morgonen när man dricker sin mjölk till frukost så sitter man och tittar på bilder på försvunna barn på mjölkpaketet. I skolan så tränar man på vad man ska göra om det blir en jordbävning och man får lära sig "stranger danger" - att aldrig prata med en främling. Min mamma följde mig alltid fram och tillbaka till skolan, även när jag var 9 år gammal och det tog ca 10 minuter att gå. Jag fick absolut inte lämna vår trädgård ensam.

Jag skulle inte vilja att mina barn växte upp på det sättet. Jag älskar tryggheten här i Sverige och jag tycker att det är var barns rätt att känna sig tryggt.

Men USA är ju ett underbart ställe att bo på som vuxen. Så många möjligheter, det är ju verkligen drömmarnas land. Jag tycker också om att amerikanarna är stolta över sitt land, tycker att det är lite synd att det nästan är lite fult att vara stolt över att man är svensk.
#1 - Den utan namn och fantasi

Tack för ditt svar, otroligt intressant att höra den sidan också, det är lätt att man glorifierar det stora landet på andra sidan Atlanten, där människorna har bra självförtroende och häftiga byggnader och ett vackert språk. Som du märker så älskar jag USA, men det är nog sant, det är tryggare i Sverige, samtidigt som utvecklingen börjar gå åt det hållet här lite också...

#2 - Anonym

Målande inlägg, gillade att läsa det, bortsätt från hur rädd och låst man tycks vara.



Vi åker ut till Nåttarö nästa vecka, sen är vi hemma så näst nästa vecka om det kan passa?

Krama

#3 - E

Du har kanske svaret på detta någon stans i bloggen, men är du född i USA? och hur kom det sig isf att du flyttade till Sverige?