bambi

Barnrummets makeover snart klar!

Här kommer lite före och efter bilder på barnens rum. Jag tycker att det blev ett helt nytt rum, otrolig skillnad! Och jag är jättenöjd!

Före:


Efter:

Som ni ser så har rummet blivit otroligt mycket ljusare! Det var ju så himla tråkigt att barnens rum var så mörk förut. Så nu har vi tagit bort en lampa (en up-light) som inte behövs längre! Även gardinerna (som var hemska, men var bra för mörkläggning) är borta och jag vet inte om vi ska ha några gardiner alls i barnens rum.

 




Zacks fina namntavla kommer från Barntavlor.se. Vi ska ta och beställa en till Leah också.


Up-lighten och fåtöljen är borta. Garderoben är flyttad.




Nu står detta skåp där fåtöljen stod. Vi har alltid haft barnens böcker längst ner i detta skåp så att dom enkelt kan öppna det och ta fram böcker själva (vilket dom ofta gör också). Pussel finns där också. Lite högre upp har vi saker som dom inte kan leka med själva (målarfärg) och sånt som dom fortfarande är lite för små för att leka med.


Garderoben står nu där byrån stod förut. Hyllan som ni ser ovanför byrån är den jag nu har målat i samma färger som knopparna på byrån!





Förvaring med leksaker har vi även längst ner i garderoben i två plastbackar (som är rätt så överfulla). Men även dessa är enkla för barnen att ta fram. Zack har sina Brio-tåg delar i ena backen.


Förvaring bakom dörren. En stor tunna med Lego duplo:

 

Här ser ni den nymålade hyllan, där jag tänkte att barnen skulle ha lite pysselböcker och kritor eftersom det kommer att stå ett bord under det (vid deras namnpallar, som kommer från Bonde of Sweden).

 






Jag älskar färgerna som jag har använt på hyllan och på knopparna på byrån. Det påminner om nagellack och är väldigt täckande och glansigt. Burkarna är pyttesmå men det är väldigt drygt (jag har bara använt hälften efter allt jag har målat). Dom kostade 20 kronor styck och gjorde underverk för möblerna jag målade om! Humbrol Enamel heter burkarna och det är viktigt att kolla så att man väljer färger som är GLOSS och inte MATT, jag höll nästan på att ta 2 stycken matta och då hade det sett konstigt ut med 4 glansiga färger och 2 matta!



Saker som ska fixas:

- Det runda bordet med en krokodil på är på väg. Mattan har redan kommit:



Ovanför spisen så tänkte jag köpa en hylla från IKEA där barnen kan ha sina kastruller, brödrost, mm.



Den enda möbeln i rummet nu som inte är vit är Leahs säng. Jag vet inte om jag har tid och ork att måla om den... men lite störande är det.

#1 - Christine

Åh, det blev så mycket finare nu! Vad ska Zack om det?

#2 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Han gillade djuren på bården men annars så har han inte sagt så mycket. Men han verkar trivas där för han är där inne lite mer än vanligt.

#3 - Karin

va fint det blev :D

#4 - Erika

En roll up i shabby chic-stuk hade vart fint. Gardin som inte tar nån plats. Men rummet e jättefint!!

#5 - Anonym

Jätte fint! Så mycket trevligare med ljust :) Appropå gardiner, tyg är alltid trevligt och mjukar upp, men det är ju smaksak... men en hissgardin vore fint tycker jag :)

#6 - Anna - Mamma till Emilia med albinism

Jag är impad!

Tycker att det blev så fint så, byrån är så himla cool!

Du inspirerade mig att måla saker, så igår på loppis köpte jag ett bord och två stolar som jag målar nu =)



Tycker att du ska ha en gardin, känns tomt utan och det hade jag tänkt kommentera, innan jag såg att du skrivit att du inte skulle ha ngn =)



Var bra att du tog tag i att göra vid rummet =)

Bor ni i hyres lr köpe?



Jättebra jobb du gjort =)