bambi

En heldag vid Långholmen



Vi är precis hemkommen efter en heldag på stranden med finaste Linda och hennes dotter Annie. Annie är bara ett halvår äldre än Zack och snart ska även hon få en lillasyster!

 


 

Zack klarade sig så bra utan blöja på vägen dit och hem. Han kissade i busken när vi var vid stranden och bajsade och kissade när vi kom hem. Jag är så stolt! Tänk att man kan vara stolt över en sån sak?  :)

 



Leah sov så snällt i vagnen ett bra tag, sen så lekte hon och Zack på stranden tillsammans och gjorde en riktig gegga med vatten och sand.





Vi kom till Långholmen runt kl. 10 och då var det inte alls mycket folk, men efter ett tag så blev det fullt med folk. Jag kan verkligen rekommendera Långholmen för småbarn. Det är långgrunt och finns gott om skugga.

Efter en mycket trevlig dag med massor med bebisprat, bloggprat och annat prat så är vi alla trötta här hemma. Orkar nog inte fixa någon middag utan det blir nog hämtmat ikväll. Vi passade på att åka och bada idag eftersom dom spår regn och åska dom närmsta dagarna.

#1 - Sofia

Hej!



Vilken härlig dag ni haft, och som vanligt har du lagt ut härliga bilder.

Nu har ag en fråga igen.

Har du sett någon bild på Odd Mollys vinterjacka för 2011?



Kram Sofia



Ps imorgon är det ÄNTLIGEN dax för läkarsamtalet som jag skrev om. Ds.

#2 - Tilda

Hej! Jag gillar din blogg jätte mycket och tycker du har många sunda värdringar. Men jag undrar lite då jag personligen inte tycker det känns hygiensikt för barn eller vuxna heller för den delen att sitta naken i sanden då man kan få in smuts och sand, annars är jag helt för att barn ska få gå nakna och inte skyla sig. Men i just detta fall tycker jag de fyller en ytters praktiskt funktion och det är att skydda. Hur tänker du? :) Tack för en bra blogg med mycket inspiration och tips.

#3 - Tilda

Hej Bambi, jag måste börja med att säga att jag gillar din blogg då du har många sunda och bra värderingar. När dina barn badar nakna på stranden, (vilket jag inte har något alls emot då jag tycker det är bra att barn går nakna, det är så vi är födda och det är inte tabu och vara naken vara sig man är tjej eller kille, jag kan personligen tycka det kan bli larvigt med bikini överdela på småtjejer) men just när kommer till sandstränder kan det komma in sand och smuts där det inte ska. Hur tänker du kring det? Hur länge tycker du det är okej för barn att gå nakna på stranden? Och är du aldrig rädd att det finns människor som inte borde titta som se? Du behöver självklart inte svara på dessa frågor men jag tycker det är intressant och viktigt så vore roligt om du ville göra ett inlägg om det. Tack för övrigt för en intressant och trevlig blogg.

#4 - Tilda

Råkade visst skicka två då jag inte trodde det första skickades, jag ber om ursäkt! Så nu blev det tre istället haha.

#5 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Tilda Jag känner att det är bättre att lufta än att vara rädd för sand eller pedofiler. Jag vill inte lära mina barn att dom ska vara rädd för allt och lite sand är inte så farligt, men det har aldrig hänt att det inte har gått att skölja bort heller.



Jag förstår ändå din tanke. Kanske om vi hade hus och en tomt där dom kunde springa nakna annars, nu är det så sällan dom får chansen så jag vill att dom ska för göra det så ofta det bara går.



Jag håller med dig om små bikinis på barn!! Helt onödigt och man lär dom att det är tabu att visa minsta lilla. Nej, mina barn får nog bada nakna rätt länge.... svårt att säga hur länge men kanske i allafall upp till skolåldern?

#6 - LADY DAHMER | en fantastisk blogg som alla borde läsa

Jag tror inte det är nån fara alls hygienmässigt. Vi är liksom skapt att gå nakna. Utomhus. Med snippor å snoppar dröllandes i gräs å sand.



Och pedofiler som fluktar? Who cares? Egentligen? Risken är ju inte speciellt stor, de sitter liksom inte på lur i varje buske. Då är det som Bambi påpekar viktigare att låta ungarna få njuta av sin nakenhet än att oroa sig för eventuella snuskgubbar som kanske kanske kanske TITTAT lite. (att titta påverkar ju inte ungarna alls)



Rose-marie, det där ser skitmusigt ut! Är det svårt att ta sig till långholmen? Hur länge har ni semester? Kanske hinner vi med en stranddate innan sommarn är slut? Kram!

#7 - Maja

Sommar och sol! Så mysigt ni ser ut att ha det :D Ny läsare btw :)

#8 - Anonym

Byxor bör barnen ha på stranden - trevligare för alla tror jag...

#9 - Tilda

Bambi:

Tack för ditt svar! Självklart ska barn inte vara rädda, men måste också göra det medvetna om att världen inte alltid är så oskyldig och att snippan/snoppen ska man vara rädd om och det förstår jag att du också lär dem. Jag förstår att du vill låta dem gå nakna och så länge det själva trivs med det.



Lady Dahmer;

Jo förvisso har det väl aldrig skadat att titta och tyvärr skulle väl inte badkläder hindra dem. Jag tänkte mer på hur man ställer sig om det är något man är orolig för eller tar som du "who cares". Och när det kommer till hygienaspekten tror jag faktiskt inte att det är så bra med tanke på hur smutsiga det flesta stränder är på långholmen är det ju en del fyllefester så jag skulle nog akta mig för att låta mina barn bada nakna just där. Men som sagt, jag har absolut inget emot naken badande barn och kanske är jag lite för nojjig but better safe than sorry.



Trevlig sommar