bambi

En stor förändring

Jag har väntat vid brevlådan idag. Väntat och väntat på att det här ska dimpa ner:



Ja, det var ju några av er som gissade på att det hade något med mitt jobb att göra och det var helt rätt! Jag sa upp mig i onsdags straxt efter att jag hade tackat ja till ett nytt jobb! Som jag har nämnt tidigare så skulle jag bara få jobba 75% det kommande läsår och sen kunde dom bara garantera mig 50% efter det. Så jag har kollat lite smått efter andra jobb, men det är inte lätt att hitta något med min ämneskombination (engelska/psykologi). Jag har varit på ett par intervjuer, vilket jag också var i tisdags (febrig och eländig) och dagen efter ringde dom och ville ha mig.

Jag ser massor med positiva saker med det nya jobbet och endast en endast nackdel. Allt det positiva: det är en kommunal skola (jag har bara jobbat på friskolor tidigare och dom har alltid krav på sig att vara vinstdrivande), det är på IB-programmet, det är ferietjänst (jag har semestertjänst idag, men hade ferietjänst förut och saknar att vara ledig ALLA loven) och jag kommer att undervisa 500 poäng (istället för 600 poäng som tidigare, alltså en kurs mindre även fast det är heltid).

Jag vet inte om ni känner till IB-programmet, men det är ett program som finns i flera länder som egentligen är utformat för barn till diplomater så att barnen kan gå i skolan oavsett vilket land dom bor i. Men givetvis kan andra barn också gå programmet, men då måste dom först klara av ett matteprov och ett engelskaprov. Sedan görs även en intervju. Alla lektioner är på engelska och det är ganska så tufft för eleverna, vilket förstås ställer högre krav på lärarna också.

Som lärare på IB så får man åka på konferens utomlands och träffa andra IB-lärare (hur ofta får man åka utomlands i jobbet, som lärare???). Så detta med att ha väldigt motiverade elever (att slippa tjata på eleverna eftersom dom inte ens pratar engelska på lektionerna) och andra fördelar med IB gör att jag verkligen ser fram emot jobbet. Lite läskigt är det förstås eftersom jag har varit föräldraledig ganska länge... tänk om eleverna tycker att min engelska är kass??? Sånt gör mig lite nervös, men det kommer ju släppa och snart flyter engelskan på igen.

Okej, sen till den stora nackdelen med jobbet - pendlingen. Om jag åker kommunalt så tar det 45 minuter att ta mig till nya jobbet (gamla jobbet - 26 minuter). Det är alltså 40 minuter varje dag som jag inte kan umgås med barnen. Jag har tyckt att jag hade långt till jobbet tidigare och klagat på det och vad gör jag nu??? Jag byter till ett jobb ännu längre bort!!!

Rektorn berättade att hon bodde också på Söder, till och med på samma gata som mig!! Så jag tänkte att innan jag tackar "ja" så ska jag fråga henne hur hon upplever pendlingen. Då säger hon "Men gud, du kan åka med mig varje dag! Det tar bara 25 minuter med bil! Det är bara att stå utanför mitt garage halv åtta så åker vi tillsammans.". Då blev det lite svårt att gnälla. Rektorn har varit så oerhört varm och välkomnande så det har varit svårt att tacka "nej". Så får se om jag kommer att åka med henne (kanske till jobbet i allafall) eller hur jag gör. Spännande med ett nytt jobb ska det bli i allafall!  :)

Ps. Och jag är fortfarande den i familjen som tjänar mest  ;)

#1 - Emma

Grattis till nya jobbet!!

kul med nytt och resor utomlands låter ju inte helt fel! förena nytta med nöje:)

#2 - Belinda

Spännande :) Grattis till nya jobbet!

#3 - Em

Grattis till nya jobbet! Glöm inte att betala lite för bensinen eller liknande. Och tacka artigt förstås! (Jag har själv varit med om att fripassagerare knappt har tackat eftersom det inte direkt inneburit någon omväg för mig att plocka upp denne).

#4 - Maria

Oj! Vad roligt och vilken spännande utmaning! Jag blir glad för din skull och det låter ju kanon med alla fördelar. Lycka till!

#5 - Ejkej

Grattis till nya jobbet. Jag har också precis bytt semestertjänst mot ferietjänst, fast det innebär längre pendlingstid. Men att få ca 12 veckors semester per år kompenserar ju en hel del för tiden man missar med barnen känner jag. Man får väga det goda mot det onda och det verkar som att du får mycket bra på köpet. :)

#6 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

Tack för alla fina gratulationer!



Em Jag har redan tänkt på att jag måste erbjuda henne bensinpengar (även om jag måste köpa pendelkort också), det känns som en självklarhet!



Ejkej Ja, det är svårt att hitta ett jobb som är 100% perfekt. Även om det blir 40 minuter mindre per dag så kommer maken att vara föräldraledig minst 25% så barnen får tid av honom och så kommer jag kunna ha dom hemma på loven!

#7 - Ann

Vad roligt för dig. Det verkar vara ett kanonjobb. Jag önskar dig all lycka med det och engelskan kommer att rulla på.

Kram

#8 - J

Grattis! Ja, det där med att jurister tjänar så bra stämmer ju mest om de har vansinniga arbetstider så det förstår jag att du gör ;).

#9 - ♥ ♥ ♥ BAMBI ♥ ♥ ♥

J Ja, det stämmer verkligen.... men även när maken var nyutexad och jobbade på byrå så tjänade han inte så bra. Man måste jobba ett tag och MYCKET för att komma i såna där höga advokatlöner som alla tror att alla jurister har...

#10 - borisjelic

hejj :D! Har en dagens fråga och en dagens blogg på min blogg och det skulle vara sjukt snällt av dig om du kunde vara med :D!

#11 - Johanna

ojoj. you go girl!

#12 - AnnaSC

GRATTIS!

Min Anton hoppas komma in på IB program i Lund när han börjar gymnasiet. Så han pluggar pluggar och idrottar o pluggar för att få de betyg som krävs. Bra med studiemotiverade ungdomar.

#13 - Camilla

Grattis till nya jobbet! :D



Härligt med personlig utveckling när man har varit föräldraledig :)

#14 - johanna

Hur mycket tjänar du ? kanske är det lärare på lägre nivåer som tjänar sämre..?

#15 - Carolina

Grattis till det nya jobbet, låter riktigt spännande! :-) kram

#16 - Everlasting

Jag gick själv IB på gymnasiet, och det var verkligen ett fantastiskt program! Att gå in en klass full av supermotiverade elever är väldigt väldigt bra. Engelskan kommer ju, som du själv säger, att komma tillbaka väldigt snabbt så det lär inte vara några problem. Grattis och lycka till!

#17 - Marie S

Grattis!! Det var inte dåligt! :D

#18 - Petra

Grattis!

#19 - s*tina

Ber att få GRATULERA!!!

Tycker att det låter vääldigt bra får jag säga, tycker det goda klart överväger:)

kram

#20 - Emelie

Grattis till nya jobbet!! Låter toppen:)

#21 - Marica

Stort grattis till nya jobbet! Låter toppen!

#22 - Anonym

Stort grattis till nya jobbet!!

#23 - Jenny i Dalby (mamma till tre)

Stort grattis till nya jobbet, det låter ju kanonbra! Kan inte låta bli att vara lite avis på alla de lärare som är lediga varenda lov. Tänk vilken enorm förmån med så mycket ledighet! Det är ju värt otroligt mycket! Minns själv hur underbart det var att alltid ha en förälder hemma på alla lov (min pappa är lärare)! Så grattis igen, hoppas att du kommer att trivas!

#24 - Annica

det låter kanon, stort grattis! Hoppas och tror du kommer trivas fint fint.

Vill bara säga till de som kanske inte vet att det är ingen förmån för lärare att vara ledig på lov utan det har lärare arbetat in om man har en ferietjänst, men visst är det en fantastiskt förmån att kunna vara ledig så man kan vara med sina barn/familj mer :)

#25 - Johanna

Åh vad roligt G R A T T I S :-)



Spännande med nytt jobb, och det ser ju ut att vara ett utvecklande och stimulerande jobb.



Hoppas du kommer trivas!!!

#26 - Christine

Grattis till nya jobbet! Hur kommer det kännas att undervisa psykologi på engelska, när du själv läst ämnet på svenska? Känns det inte som en del facktermer osv faller bort, eller tror du att det innehållsmässiga kommer fram på samma sätt oberoende av vilket språk du undervisar på?

#27 - Anna - Mamma till Emilia med albinism

Stort Grattis!!



Så roligt, jag tycker det är så skoj när ngn får ett nytt jobb.

Det är ofta svårt att få ett annat jobb så det är jättekul.



Kul med lite nya saker med, som att endast prata Engelska och en kommunal skola.



Två små frågor =)

Pratar ni engelska ngt hemma?

Tänkte på att barn snappar upp så enkelt.

Hur kommer det sig att du jobbar heltid?

Många vill ofta jobba lite mindre pga av barnen?

#28 - MIA

Grattis!!! Herre va kul!!! Du kommer rocka...



KRAM

#29 - Aviaja

Båda mina barn har gått på international skola i kina, var IB systemet var en del av skolan - Kan bara säga att det är världsbäst, och vilken lärare... Dom var helt underbara, engageret i barnen och i deres jobb - Lycka till, hoppas du kommer att trivas jättebra :o)

#30 - karolin

GRATTIS! Jag gick på IB under gymnasiet och det är verkligen ett toppenprogram! VERKLIGEN! Det är sant att det krävs mer av lärarna men tycker bara att du ska se det som en härlig utmaning. Det kommer att gå jättebra tror jag och hoppas att du trivs framför allt!

#31 - Helena - mamma till Alexander

GRATTIS!!

#32 - Malla

Wow, va spännade o roligt. Låter ju inte så dumt... :) GRATTIS till nya jobbet!

#33 - e

Way to go!

Stort grattis till nya jobbet, vad kul!

Vad gäller pendlingstiden tycker jag inte att du ska oroa dej, det handlar ju inte om flera timmar. Dessutom tror jag att man har mer energi med sej hem om man gör något man gillar, så du kanske är en ännu bättre mamma den tiden du är hemma (nu säger jag förstås inte att du ogillade ditt gamla jobb, men nytt är oftast roligt)! :)

Dessutom, pendlingstid = surftid, lästid, egentid! :)



Jag är imponerad av dej. Här hemma går du under namnet "den perfekta", när jag nämner något om din blogg för min man. Vi har barn i ungefär samma ålder och jag förstår verkligen inte att du har tid och energi för allt du hinner mer! Strongt! Och jag tror du kommer fixa ditt nya jobb galant!

#34 - Rita

Stort grattis och lycka till med nya jobbet! Verkligen spännande!

#35 - Sigrid

Men åh vad roligt, grattis!! Jag är verkligen innerligt glad för din skull, sitter här och ler :)

#36 - sarah

Grattis! Jag har en känsla av att det är i Jakobsberg? Bodde nära den skolan förut. Fan vad kul alltså :-) Du kommer säkert trivas jättebra där. Ni skulle ju kunna flytta dit ;-)



Vad sjukt att den skolan är kommunal, trodde man drev alla kommunala skolor med samma pengar. Men den satsar man alltså mer på? Eller betalar föräldrarna/eleverna för att gå i skolan där kanske? Hm nu blev jag nyfiken.



Men som sagt grattis rose marie!

#37 - Skrotmamman skrotar vidare - 14 mån mellan barnen och tillbaka på jobbet

Supergrattis!!! 45 minuter är ju ingenting. Jag väljer att cykla till jobbet dagligen, tar 40 min. Det tar bara ett par minuter med bil (motorväg, dock)

Visst förlorar jag tid jag hade kunnat vara med barnen (har inte ens tänk på det så) men tänker då att jag vinner annat, bland annat energi och ork i långa loppet i alla fall. :-)

#38 - BAMBI

Christine Dom flesta av böckerna på universitetet är på engelska och jag har många gånger använt facktermer på engelska och trott att det inte fanns på svenska eftersom jag inte har lärt mig det (t.ex. The Bystander Effect som tydligen heter Åskådareffekten på svenska). Så det är nog inga som helst problem.



Anna Nej, vi talar inte engelska hemma. Lite synd kanske. Som lärare så har vi mycket tid som vi kan bestämma över själv och t.ex. jobba hemifrån. Så även om jag arbetar heltid så är jag inte heltid på skolan. Men maken kommer att gå ner i tjänst nu i ett år (minst).



sarah Nej, föräldrarna betalar inte för att deras barn ska gå i skolan. Jag är osäker på hur det ser ut med bidrag till IB och allt det där, vet nog mer när jag har jobbat där ett tag.

#39 - LILITH - Sveriges mest menlösa blogg

Men gud vad kul, det var alltså det som var hemligheten vi skulle få veta. Stort Grattis!!

#40 - Bettan

Åh, vad kul! Stort grattis :) Det låter ju superspännande!

#41 - Sussi

Hej



Men Grattis till det nya jobbet!!!!

Och så Önskar jag dig Lycka till.



Krammiz

Sussi

#42 - Linda

Grattis vännen!

#43 - Sofi

Grattis till det nya jobbet!!!