bambi

God morgon!
Tack för alla fina kommentarer! Ja, det är bara nu under tävlingen som kommentarer inte publiceras automatiskt. Efter tävlingen avslutas (måndag kl. 12) så kommer allt vara som vanligt igen. Jag tycker också att bloggen känns mer öppen när alla kommentarer publiceras direkt. Ibland så tar jag bort vissa reklam-kommentarer i efterhand men t.ex. kritiska kommentarer tar jag aldrig bort.

Det är en grå och regnig dag idag i Stockholm. Passar humöret rätt så bra, men vi pratade igår om att vi kanske skulle till Skansen idag men vi skjuter nog på det. Har legat och tänkt mycket på dåden i Norge (svårt att låta bli) och funderat på hur en människa kan bli så ond? Jag tror inte att man föds ond utan det är nog en blandning mellan personligheten man har och uppväxten. Eller vad tror ni?
#1 - Xantis

Jag skulle nog inte säga att människor blir onda, utan snarare att vi har förmågan att utveckla olika uppfattningar av moral och rätt och fel. Vi påverkas utav samhället och vår uppfostran, jag tror detta är största delen.



Sedan är ju psyket en annan, men i grund och botten tror jag att det är våra erfarenheter som avgör.



Står jätte bra om det här i "Hur botar man en fanatiker" =)

#2 - Sister Moonshine

Hittade din blogg genom Bloglovin och gillar den skarpt. Särskilt bra är dina bloggtips och jag ska ta ett av tipsen till mig omedelbart. Jag ska länka till din blogg i min som exempel på en av de mest välskrivna och intressanta bloggarna.



Kram



/Åsa

#3 - Annica H

Jag tror inte att någon föds ond. Mycket har nog att göra med arv och miljö (ungefär samma orsaker som till varför man börjar supa/knarka). Men sedan kan det också bara bli en fix idé, tråkigt nog.



Hoppas dock att Norge repar sig efter detta.

"Ljuset lyser i mörkret och mörkret har inte övervunnit det", står i bibeln (Johannes 1:5) och detta tror jag på. Se bara hur folket i Norge (och vi i Sverige) har rest oss upp unisont och verkligen visar att vi inte alls accepterar sådant. Vi hjälper varandra och tänker på varandra.

#4 - Viola

Alla är ju både och. Sen handlar det om hur man väljer - vi är ju till stor del en proodukt av våra handlingar. Och OM man nu föds genomond föreligger det i så fall någons slags störning.