bambi

Grillad flankstek med nudelsallad
Supermumsig maträtt! Både jag och maken blev positivt överraskad över att det blev så gott. Perfekt sommarmat då mycket av receptet kan man kanske plocka från sin egen trädgård. Nu var det ganska så dåligt väder ute igår så det blev ingen grillning, utan jag stekte köttet i stekpanna och det gick bra det med. Receptet kommer från ICAs reklamblad.



1 flankstek
hoisinsås
4 port. ris- eller äggnudlar
2 salladslökar
4 knippmorötter
75 g sockerärter
1 kruka koriander
1 lime
½ röd chili
1 msk fisksås
2 msk riven färsk ingefära
2 msk sesamfrön

1. Låt köttet ligga framme i rumstemperatur ca 30 minuter innan den ska grillas.
2. Snitta flanksteken med ca 2 cm mellanrum. Krydda med salt och peppar.
3. Grilla köttet 5-6 minuter på varje sida. Pensla med hoisinsås på slutet. Skiva köttet innan det serveras.
4. Tillaga nudlarna enligt förpackningen.
5. Ansa och skiva salladslök, morötter och sockerärtor tunt. Strimla koriandern.
6. Skölj limen, riv av det yttersta gröna skalet och pressa ur juicen. Kärna ur och hacka chilin fint.
7. Blanda limeskal och juice med chilin, fisksås och ingefära. Lägg alla grönsaker i "dressingen" och låt ligga i 5-10 minuter. Toppa med sesamfrön.