1 flankstek
hoisinsås
4 port. ris- eller äggnudlar
2 salladslökar
4 knippmorötter
75 g sockerärter
1 kruka koriander
1 lime
½ röd chili
1 msk fisksås
2 msk riven färsk ingefära
2 msk sesamfrön
1. Låt köttet ligga framme i rumstemperatur ca 30 minuter innan den ska grillas.
2. Snitta flanksteken med ca 2 cm mellanrum. Krydda med salt och peppar.
3. Grilla köttet 5-6 minuter på varje sida. Pensla med hoisinsås på slutet. Skiva köttet innan det serveras.
4. Tillaga nudlarna enligt förpackningen.
5. Ansa och skiva salladslök, morötter och sockerärtor tunt. Strimla koriandern.
6. Skölj limen, riv av det yttersta gröna skalet och pressa ur juicen. Kärna ur och hacka chilin fint.
7. Blanda limeskal och juice med chilin, fisksås och ingefära. Lägg alla grönsaker i "dressingen" och låt ligga i 5-10 minuter. Toppa med sesamfrön.