bambi

Helstekt fläskytterfilé med klyftpotatis i tomatsås och vitlöksbröd


Vår fredagsmiddag blev så rysligt god så jag bara måste dela med mig av den. Vitlöksbröd med parmesan är oslagbart och klyftpotatisen blev underbar! Till det en helstekt fläskytterfilé från Nybergs Deli med lite olivolja, salt, peppar och färsk timjan... så mycket mer än så behövs inte då köttet i sig är så mört och gott!




Klyftpotatis i tomatsås
500 g potatis
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 burk krossade tomater
½ dl urkärnade svarta oliver
1 msk färsk timjan
salt
peppar

1. Skrubba potatisen och dela den i klyftor.
2. Koka potatisen i ca 10 minuter, tills dom är mjuka.
3. Finhacka lök och pressa vitlök. Fräs lök och vitlöken i lite smör.
4. Skiva oliverna och hacka den färska timjan.
5. Lägg ner potatisklyftor, timjan, salt och peppar i stekpannan. Fräs potatisen gyllenbrun under omrörning.
6. Tillsätt krossade tomater och oliverna. Låt allt koka samman i ca 5 minuter.


Knapriga vitlöksbröd
1 baguette
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 msk persilja
2 msk färsk timjan
½ tsk paprikapulver
2 msk riven parmesanost

1. Värm ugnen till 175 grader. Dela baguetten på längden.
2. Pressa vitlöken i en liten skål. Häll över oljan och rör om.
3. Hacka persilja och timjan. Blanda dom med paprikapulver och parmesanost i en annan skål.
4. Pensla vitlöksoljan på brödhalvorna och strö sedan över örtblandningen. Lägg brödet i aluminiumfolie och baka 5-7 minuter i övre delen av ugnen.


Hos Nybergs Deli kan ni just nu vara med och tävla om en resa till New York!!! Kika in HÄR för att komma till tävlingen.
#1 - Karolina

Åååå, ser ut som vitlöksbröd man äter ute, det måste jag verkligen prova! (tack för alla recept förresten, de är verkligen på en "lagom" nivå för mig, jättegott men inte föööör avancerat!)

#2 - Johanna

Det där såg mycket gott ut :)