Oj, en sån underbar cheesecake! Med färska blåbär, vanilj och vitchoklad så är den här oemotståndlig! Servera den gärna kylskåpskall (då är den också lättare att skära upp).
Botten
300 g digestivekex
150 g smör
Cheesecake
600 g creme cheese
2 ½ dl kesella
1 dl strösocker
1 dl maizena
1 tsk vaniljessens
3 ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 ½ dl färska blåbär
1. Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
2. Tryck ut kexblandningen till en botten i en rund form med löstagbar kant. Förgrädda den i ca 10 minuter. Låt svalna.
3. Vispa osten och kesellan krämigt. Blanda i strösocker, maizena och vaniljessens.
4. Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädden.
5. Smält chokladen och blanda ner den i smeten.
6. Häll smeten över bottnen och strö över blåbär.
7. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 60 minuter. Täck den med aluminiumfolie när den har blivit gyllenbrun.
8. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i ca 30 minuter.
P.S. Gilla gärna inlägget på Bloglovin' så att fler få ta del av dessa underbara recept!! Och börja gärna prenumerera på min blogg om du inte redan gör det :)