bambi

Onsdag



Inbokat idag är ett besök till badstranden med en vän och hennes dotter. Så jag ska sätta igång och koka pasta till pastasallad och börja packa så att man inte glömmer något. Det är onekligen en hel del som måste med när man ska till stranden med två små barn.

Vi ska ha med oss jättegoda Kolacupcakes som jag bakade igår kväll. Receptet kommer upp på bloggen under dagen. Ni måste testa att göra dom!!

Jag är fortfarande riktigt glad över att Zack klarade hela dagen igår utan olyckor. Vi försökte att sätta honom på toaletten klockan ett under natten, men han blev bara ledsen så vi satte på honom en blöja. Vi får nog köra på nattblöja. Men jag funderade på en sak, ni skriver att det handlar om att kroppen ska vara mogen för att kunna hålla sig under natten men tänk om det är så att han kissar direkt när han vaknar? Hur ska man göra i såfall? Han är ganska slö när han vaknar upp och vill gärna ligga och dra sig länge... Men vi avvaktar och kör på nattblöja ett tag.
#1 - Marie

Ha en härlig onsdag!



När han lärt sig knipa och säga till på dagen så gör han det automatiskt även på natten. Det är det jag menar med att kroppen och knoppen är redo ;-) Då säger han säkert till även på morgonen, men som någon skrev så är det bra att försöka få morgonkissen i toaletten och inte i blöjan och det kan ni ju försöka redan nu. Sen kommer han inte vilja kissa i blöjan mer och då kan ni ta bort den även på natten.



Som sagt, jag tror ofta det är större steg för föräldrarna än barnen. Barnen går mer på instinkt och gör som de blir lärda. Gäller bara för föräldrarna att våga och stötta!

#2 - Tirja

Min mamma hade potta på rummet åt oss, bredvid sängen så vi kunde dels gå upp på natten och på morgonen och kissa själva. Så har hon gjort åt oss alla 4 syskon! Kan ju vara ett tips att testa iaf :)

#3 - Ladydahmer

Kör på dagtidstorrhet först tills det känns tryggt. Sen kan du börja med att ta upp honom en stund tidigare än vanligt för att fånga morgonkissningen. Sen kan man även ta upp dem en gång på natten för att kissa. Men vänta tills det funkar dagtid.



Som jag gjorde för att ninja skulle bli torr på dagen var att jag löt pottan stå i rummet vi befann oss i. Och hon naken. Då blev det smidigare att för henne själv gå dit å sätta sig med jämna mellanrum.

#4 - Ulrika

Vi slutade med både dag o natt blöja direkt o samtidigt med våra barn och tog aldrig upp för nattkissning. Onödigt bök för dem att lära dem det tror jag! Lycka till!

#5 - Maria

Jag tog inte upp Dante på natten för att kissa honom, ändå så drack han välling. Utan han kissade innan han gick och la sig och kissade direkt när han vaknade. Olyckor i sängen hände inte särskillt ofta och dagtid funkade oxå riktigt bra, det har funkat hur bra som helst för oss. Mn vi kan ju ha haft tur. Alla är olika och ta olika lång tid på sig att klura ut hur det funkar med det här med kisseriet och bajsandet- för barnen allså! =)

#6 - Erika

Var nöjd med än så länge att han blir torr på dagen! Fokusera på det först och främst! Märker du sedan att nattblöjan blir torrare och torrare, successivt av den. Ska både du och Zack vara vakna på natten "bara" för att kissa kommer ni bli helt slutkörda. Det är inte värt det. Sätt ingen press, han blir bara förvirrad. Det ger sig sig självt med tiden. Lycka till :)

#7 - Viola

Har blöjan blivit våt under natten tyder ju det på att han inte är helt mogen att hålla sig ännu, och då är det ju såklart bäst att vänta ett tag. Men är den torr så spring med honom till toan direkt när han vaknat, sedan kan ni ju alltid gå tillbaka och mysa vidare i sängen :)

#8 - Rita

Duktiga Zack som klarade sig utan olyckor på dagen!

#9 - Marita

Min son som blev torr dagtid när han var 3 måste jag fortfarande ta upp på natten och kissa, han är snart 6 nu, för annars så kissar han i sängen.

Däremot min dotter som är snart 3 går upp på natten självmant för att kissa så det där kan man inte säga vad som är rätt eller fel!

#10 - moa

Fin blogg :)